Sijoita osakkeisiin ja raaka-aineisiin vivulla


Alkuun

JAA:CitiFirstin tuotteet tarjoavat mahdollisuuden ottaa näkemystä kohde-etuuden kehitykseen vipuvaikutuksella. Minifutuureilla, Unlimited turboilla sekä Bull- ja Bear-sertifikaateilla voit sijoittaa sekä kohde-etuuden nousuun (Long-tuotteet) että laskuun (Short-tuotteet). Koska tuotteilla ei ole ennalta määrättyä päättymispäivää, myös pidempiaikaisen näkemyksen ottaminen on mahdollista. Viputuotteiden kohde-etuuksina on mm. osakkeita, raaka-aineita sekä indeksejä.


MITEN TUNNISTAT CITIFIRSTIN TUOTTEET?

Löydät CitiFirstin minifutuurit Nordnetin palvelusta valikosta kohdasta Markkina > Viputuotteet, etsimällä LONG- tai SHORT-alkuisia arvopaperinimiä, joiden lopussa on kirjaimet CG (CitiFirstin liikkeeseenlaskijakoodi).

Unlimited turboissa LONG- ja SHORT-sanojen edessä on T-kirjain. Esimerkiksi T LONGNOK1V AS CG on Long-tuote, jonka kohde-etuus on Nokia ja liikkeeseenlaskija CitiFirst.

CitiFirstin Bull- ja Bear-sertifikaatit tunnistat etuliitteestä BULL tai BEAR ja kirjainyhdistelmästä CG. Esimerkiksi BULL DAX X10 CG1 on Bull-tuote, jonka kohde-etuus on DAX30-indeksi, vipuvaikutus X10 ja liikkeeseenlaskija CitiFirst.

CitiFirst logo


OTA YHTEYTTÄ 
Lisätietoa tuotteista:www.citifirst.filinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan
Kysymyksiä? Soita: 
CitiFirst0800 9 4386
Nordnetin meklarit020 198 5898


Koulutusmateriaalia pörssinoteeratuista sijoitustuotteista on katsottavissa myös NDX-pörssin sivuillalinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan.


Etkö ole vielä Nordnetin asiakas?

Avaa maksuton asiakkuus verkkopankkitunnuksilla.

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Tietoa CitiFirstistä


Citi on yksi maailman johtavista rahoituslaitoksista, jolla on yli 200 000 työntekijää ja noin 200 miljoonaa asiakasta.

CitiFirst on brändi Citin liikkeeseenlaskemille pörssilistatuille sijoitustuotteille, kuten minifutuureille, turbowarranteille ja muille erityyppisille sertifikaateille. CitiFirstillä on listattuna yli 60 000 tuotetta, joilla käydään kauppaa ympäri Eurooppaa.

Tuotteet on listattu NDX Finland -pörssiin ja niillä voi käydä kauppaa esimerkiksi Nordnetin kautta. CitiFirstin turbojen avulla voit sijoittaa DAX30-indeksiin ja kultaan. CitiFirstin minifutuureilla voit sijoittaa DAX30-indeksiin, kultaan, hopeaan ja Nokiaan.

Tarkempaa tietoa CitiFirstin tuotteista ja tarjonnasta Suomessa löydät osoitteesta www.citifirst.filinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan. Sivustolta löydät esimerkiksi tuotteiden reaaliaikaiset osto- ja myyntikurssit, vipuvaikutukset ja minifutuurien rahoitusosuudet. Sivustolta löytyvät myös kaikkien tuotteiden lopulliset ehdot. Liikkeeseenlaskut, erääntyneet tuotteet ja knock-out-tason saavuttaneet tuotteet ovat myös selkeästi nähtävissä sivustolla.


CitiFirst tarjoaa sivustollaan myös helppokäyttöisen turbolaskimen sekä tuoton maksimointi -työkalun. Nämä helpottavat sinua valitsemaan omaan markkinanäkemykseesi parhaiten sopivan tuotteen ja auttavat sinua ymmärtämään tuotteen hintaan vaikuttavia tekijöitä.

Jos sinulla on kysyttävää CitiFirstistä, citifirst.filinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan-sivustosta tai CitiFirstin tuotetarjonnasta Suomessa, voit ottaa meihin yhteyttä puhelimitse:

Suomesta (ilmainen nro): 0800 9 4386

tai sähköpostitse: sijoitustuotteet@citi.com


Bull- ja Bear -sertifikaatit


Bull- ja Bear -sertifikaatit ovat viputuotteita, joilla on päivittäin sama vipuvaikutus, rajoittamaton juoksuaika ja jotka eivät voi erääntyä ennenaikaisesti knock-outin seurauksena. Tästä johtuen ne tarjoavat huomattavasti yksinkertaistetumman rakenteen perinteisiin viputuotteisiin verrattuna.

Bull- ja Bear -sertifikaatit mahdollistavat näkemyksen ottamisen sekä nouseviin että laskeviin markkinoihin: Bull-sertifikaatit hyötyvät kohde-etuuden hinnan noususta, mutta kärsivät tappioita hinnan laskiessa. Bear-sertifikaatit puolestaan hyötyvät kohde-etuuden hinnan laskusta ja kärsivät tappioita hinnan noustessa.


MITEN TUNNISTAT CITIFIRSTIN TUOTTEET?

Löydät CitiFirstin tuotteet Nordnetin palvelusta valikosta kohdasta Markkina > Viputuotteet. CitiFirstin tuotteet tunnistat niiden nimen perässä olevasta kirjainyhdistelmästä CG. (CitiFirstin liikkeeseenlaskijakoodi).

Esimerkiksi BULL DAX X10 CG1 on Bull-tuote, jonka kohde-etuus on DAX30-indeksi, vipuvaikutus X10 ja liikkeeseenlaskija CitiFirst.

Kohde-etuusVipukerroinBull Bear
DAXX10Ostaavautuu uuteen ikkunaan Ostaavautuu uuteen ikkunaan
DAXX10Ostaavautuu uuteen ikkunaan Ostaavautuu uuteen ikkunaan
DAXX9Ostaavautuu uuteen ikkunaan Ostaavautuu uuteen ikkunaan
DAXX8Ostaavautuu uuteen ikkunaan Ostaavautuu uuteen ikkunaan
DAXX5Ostaavautuu uuteen ikkunaan Ostaavautuu uuteen ikkunaan
DAXX3Ostaavautuu uuteen ikkunaan Ostaavautuu uuteen ikkunaan


Yllä olevat tuotteet ovat esimerkkejä, eivät ostosuosituksia kyseisille arvopapereille.

Tutustu myös CitiFirstin Bull & Bear -tuote-esitteeseen:


Discount-sertifikaatit


Discount-sertifikaatit ovat sijoitustuotteita, jotka mahdollistavat sijoittamisen kohde-etuuteen suoraa sijoitusta edullisempaan hintaan. Voit siis sijoittaa kohde-etuuteen markkinahintaa edullisemmalla hinnalla. Vastapainoksi sertifikaatin tuotto on rajattu maksimitasolle, jota korkeampaa tuottoa ei sertifikaatista saa, vaikka kurssikehitys olisi positiivinen. Discount-sertifikaatin avulla voit hakea positiivista tuottoa paikallaan pysyvässä tai hieman laskevassa markkinassa. Sertifikaatin edullisempi hinta eli alennus toimii tappiopuskurina hieman laskevassa markkinassa.

Ota nämä huomioon valitessasi discount-sertifikaattia

Sopivatko discount-sertifikaatit sinulle? Ennen sijoituspäätöstä kannattaa huomioida, että sertifikaatit sisältävät liikkeeseenlaskijariskin ja sijoitetun pääoman voi menettää kokonaan. Seuraavien asioiden arvioiminen auttaa sopivan sertifikaatin valinnassa.

Sopivatko kohde-etuudet ja sertifikaatit sinun riskiprofiiliisi?

Odotatko maltillista kehitystä vai onko näkemyksesi optimistinen?

Sopiiko sertifikaatin erääntymispäivä sijoitushorisonttiisi?

Discount-sertifikaatin toimintaperiaate on yksinkertainen: ostaessasi discount-sertifikaatin ostat välillisesti osakkeen tai muun kohde-etuuden. Sertifikaatin rakenteen ansiosta maksat kuitenkin osakkeen oikeaa hintaa alemman hinnan.

Discount-sertifikaatin alennus koostuu siis kohde-etuuden hinnan ja sertifikaatin hinnan erotuksesta. Alennus tarjoaa rajallisen puskurin tappioille kohde-etuuden hinnan laskiessa. Näin tuotto on mahdollista myös vaikeassa markkinatilanteessa. Discount-sertifikaatissa on kuitenkin maksimitaso, eli osakkeen hinnan noustessa sertifikaatti osallistuu nousuun vain kyseiseen tasoon asti. Sertifikaatin tuotto voi siis jäädä suoran sijoituksen tuottoa pienemmäksi, jos osakkeen kurssi on noussut maksimitason yläpuolelle.


Discount-sertifikaatti voi saavuttaa positiivisen tuoton jo sivuttaisliikkeisessä ja jopa rajallisesti laskevassa markkinassa. Tämä ei ole suorassa osake- tai indeksisijoituksessa mahdollista. Tuottoa, jonka sertifikaatti saavuttaa kohde-etuuden ollessa muuttumaton kutsutaan discount-tuotoksi. Se rakentuu koko sertifikaatin voimassaoloaikana.

Alennus toimii tappiopuskurina. Vasta jos indeksi on sertifikaatin eräpäivänä ostohinnan alapuolella, on sijoitus ollut tappiollinen. Todennäköisyys positiivisen tuoton saavuttamiseen on siis korkeampi kuin kohde-etuuden kohdalla.

Kiinnostuitko? Lisätietoja CitiFirstin tuotteista löydät osoitteesta www.citifirst.filinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan.

lamppu

Aggressiivinen Discount Strategia

Maksimitaso ostohinnan yläpuolella

Tämä strategia hyötyy kohde-etuuden hinnan noususta. Alennus eli tappiopuskuri on pienempi.

Maltillinen positiivinen kehitys on optimaalista – hyödyt sekä kohde-etuuden kurssinoususta että discount-tuotosta.

lukko


Neutraali Discount Strategia

Maksimitaso ostohinnan tasolla

Tämän strategian avulla hyödyt kohde-etuuden paikallaan pysyvästä kurssista. Paikallaan pysyvä markkina tuo korkeimman mahdollisen tuoton.

Verrattuna aggressiiviseen strategiaan, neutraali tarjoaa suuremman discount-tuoton.

nasta

Maltillinen Discount Strategia

Maksimitaso selkeästi ostohinnan alapuolella

Maksimituotto on mahdollista myös hinnan laskiessa maltillisesti. Kohde-etuus voi erääntymispäivänä olla laskenut aina maksimitasolle asti, vaarantamatta maksimituoton saavuttamista.

Mitä alempana maksimitaso on, sitä suurempi on tappiopuskuri, mutta sitä pienempi on myös tuottomahdollisuus.


Esimerkkejä discount-sertifikaateista


Alla esitellyt tuotteet ovat esimerkkejä eivätkä ostosuosituksia kyseisille arvopapereille. CitiFirstin sivuilta osoitteessa www.citifirst.fi löydät kaikkien tuotteiden ajankohtaiset tiedot. Tästä näet listauksen kaikista Nordnetin palvelusta löytyvistä CitiFirstin liikkeeseenlaskemista discount-sertifikaateista.

Kohde-etuus    
NOKIAMaksimitasoErääntyminenLisätietoja 
DC NOK7F 4.00CG4,0015.6.2017Tuotesivulinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaanOstaavautuu uuteen ikkunaan
DC NOK7C 4.00CG4,0016.3.2017Tuotesivulinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaanOstaavautuu uuteen ikkunaan
DAXMaksimitasoErääntyminen  
DC DAX7C 10900CG1090017.3.2017Tuotesivulinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaanOstaavautuu uuteen ikkunaan
DC DAX7C 10600CG1060017.3.2017Tuotesivulinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaanOstaavautuu uuteen ikkunaan
AppleMaksimitasoErääntyminen  
DC AAPL7C 120CG12016.3.2017Tuotesivulinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaanOstaavautuu uuteen ikkunaan
DC AAPL7C 115CG11516.3.2017Tuotesivulinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaanOstaavautuu uuteen ikkunaan
NetflixMaksimitasoErääntyminen  
DC NFLX7C 130CG13016.3.2017Tuotesivulinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaanOstaavautuu uuteen ikkunaan
DC NFLX7C 125CG12516.3.2017Tuotesivulinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaanOstaavautuu uuteen ikkunaan


Ylläolevat tuotteet ovat esimerkkejä, eivät ostosuosituksia kyseisille arvopapereille.


Kaupankäyntitunnus

Discount-sertifikaateissa on käytössä kaupankäyntitunnus, joka helpottaa erottamaan sertifikaatista kohde-etuuden, maksimitason, erääntymiskuukauden ja vuoden. Esimerkiksi: DC DAX7C 10900CG

  • DC: Discount-sertifikaatti (Discount Certificate)
  • DAX: Kohde etuus: DAX-indeksi
  • 7: Erääntymisvuosi 2017
  • C: Erääntymiskuukausi: Maaliskuu (A=Tammikuu, B=Helmikuu, C=Maaliskuu jne.)
  • 10900: Sertifikaatin maksimitaso
  • CG: Liikkeeseenlaskija: Citi

Discount-sertifikaatti, jonka kohde etuutena on DAX-indeksi, Max-taso on 10900 ja erääntyminen tapahtuu maaliskuussa vuonna 2017.

Klikkaa kuvia ja tutustu CitiFirstin tuote-esitteisiin:

Minifutuurit

Minifutuureihin sijoittaessa pääoman tarve on huomattavasti pienempi kuin suorassa sijoituksessa kohde-etuuteen. Tämä johtuu siitä, että minifutuuri rahoittaa osan sijoituksen hinnasta, jonka normaalisti maksaisit osakkeesta, indeksistä tai raaka-aineesta. Tämä on niin sanottu rahoitusosuus. Rahoitusosuuden voit valita itse, sillä jokaisessa minifutuurissa on oma rahoitusosuus.

Esimerkki: Ajatellaan, että kullan hinta on USD 1 750. Tutustuessasi CitiFirstin minifutuuritarjontaan, löydät Mini Long -tuotteen, jonka kohde-etuus on kulta ja rahoitusosuus USD 1 650. Tuotteen teoreettinen hinta määräytyy kohde-etuuden hinnan ja rahoitusosuuden välisestä erotuksesta, valuuttakurssilla ja kertoimella tarkistettuna. Jos tuotteen kerroin on 1:100 ja vaihtokurssi on 0,8 € = 1 USD, voitaisiin minifutuurin hinta laskea seuraavalla tavalla: (1750–1650)/100*0,8= 0,8 €.

Jos kullan hinta nousee arvoon USD 1 800, nousisi minifutuurin hinta arvoon 1,2 € (1800–1650/100*0,8=1,2 €). Sijoitetun pääoman tuotto on näin ollen korkeampi kuin sijoituksessa suoraan kohde-etuuteen. Tätä kutsutaan vipuvaikutukseksi. Tämä tietysti tarkoittaa myös korkeampaa riskiä, koska vipuvaikutus toimii samalla tavalla kullan arvon laskiessa. Jos kullan hinta joko nousee tai laskee 50 USD:lla, minifutuurin arvo nousee tai laskee 50 %. Kohde-etuuden hinta vaihtelee silloin ainoastaan välillä -2,86–+2,86 %.

Rahoitusosuus tarkistetaan päivittäin. Tämä on liikkeeseenlaskijan tapa veloittaa minifutuurin kautta tapahtuvasta rahoituksesta. Minifutuurilla ei ole ennalta määrättyä päättymispäivää, joten minifutuuri soveltuu sekä lyhyen että pidemmän aikavälin sijoitukseksi.

Minifutuurissa Stop Loss -taso varmistaa, että tuotteen arvo ei voi koskaan muodostua negatiiviseksi, etkä voi jäädä velkaa.

Lue lisää minifutuureista.

Kohde-etuusLong Short
ÖljyOstaavautuu uuteen ikkunaan Ostaavautuu uuteen ikkunaan
KultaOstaavautuu uuteen ikkunaan Ostaavautuu uuteen ikkunaan
HopeaOstaavautuu uuteen ikkunaan Ostaavautuu uuteen ikkunaan
Apple  Ostaavautuu uuteen ikkunaan
NokiaOstaavautuu uuteen ikkunaan Ostaavautuu uuteen ikkunaan
IBM  Ostaavautuu uuteen ikkunaan
McDonalds  Ostaavautuu uuteen ikkunaan
Microsoft  Ostaavautuu uuteen ikkunaan
Pfizer  Ostaavautuu uuteen ikkunaan
Wal-Mart  Ostaavautuu uuteen ikkunaan
DAX 30 Ostaavautuu uuteen ikkunaan Ostaavautuu uuteen ikkunaan
EuroStoxx 50Ostaavautuu uuteen ikkunaan Ostaavautuu uuteen ikkunaan
Nasdaq 100Ostaavautuu uuteen ikkunaan Ostaavautuu uuteen ikkunaan
S&P 500Ostaavautuu uuteen ikkunaan Ostaavautuu uuteen ikkunaan


Yllä olevat tuotteet ovat esimerkkejä, eivätkä ostosuosituksia kyseisille arvopapereille.

Unlimited turbot

Unlimited turbo toimii suurelta osin kuin minifutuuri. Minifutuureissa Stop Loss -taso ja rahoitusosuus eroavat toisistaan. Unlimited turboissa Stop Loss -taso ja rahoitusosuus ovat samat. Tämä huomioidaan tuotteen hinnassa. Unlimited turboilla on korkeampi vipuvaikutus kuin minifutuureilla.

Lue lisää unlimited turboista.

Kohde-etuusUnlimited turbo long Unlimited turbo short
Apple  Ostaavautuu uuteen ikkunaan
Coca-Cola  Ostaavautuu uuteen ikkunaan
NokiaOstaavautuu uuteen ikkunaan Ostaavautuu uuteen ikkunaan
DAX 30 Ostaavautuu uuteen ikkunaan Ostaavautuu uuteen ikkunaan
S&P 500Ostaavautuu uuteen ikkunaan Ostaavautuu uuteen ikkunaan
Euro Stoxx 50Ostalinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan Ostalinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan
EUR/USDOstalinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan Ostalinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan
ÖljyOstaavautuu uuteen ikkunaan Ostaavautuu uuteen ikkunaan
KultaOstaavautuu uuteen ikkunaan Ostaavautuu uuteen ikkunaan


Yllä olevat tuotteet ovat esimerkkejä, eivätkä ostosuosituksia kyseisille arvopapereille.

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.