Kuukausi­säästäminen.

Laita rahasi kasvamaan.

Kuukausisäästäminen on helppo tapa aloittaa säästäminen. Kuukausisäästämisen etu on, että hajautat ajallista riskiä, kun säästät tasasumman joka kuukausi – näin sinun ei tarvitse miettiä, onko juuri nyt oikea aika sijoittaa markkinoille.

Kuukausisäästämällä hyödynnät myös korkoa korolle -vaikutusta, joka saa ajan myötä rahasi kasvamaan lineaarisen sijaan eksponentiaalisesti.

Aloittaaksesi kuukausisäästämisen sinun tulee avata asiakkuus Nordnetissä (ei säilytys- tai kk-maksuja), valita mihin rahastoihin tai ETF:iin haluat säästää ja miten paljon. Tämän jälkeen määrittämäsi summa sijoitetaan valitsemiisi rahastoihin tai ETF:iin automaattisesti jokaisena kuukautena. Kuukausisäästösopimuksen solmiminen ei maksa erikseen mitään. Voit myös muokata sopimusta tai keskeyttää sen koska vain.

Näin nopeasti säästösi voivat kasvaa.

Sijoituksen arvo sijoitusajan päättyessä

Laskelman tarkoitus on antaa esimerkki siitä, miten säännöllinen säästäminen voi saada rahasi kasvamaan ajan myötä. Laskelman tulosta ei tule käsittää sijoitussuositukseksi tai -neuvoksi. Laskelma on yksinkertaistus todellisuudesta.

Laskelmassa on huomioitu rajallinen määrä muuttujia:

 • kertasijoitus alussa
 • kuukausittainen säästösumma
 • sijoitusaika vuosina
 • vuotuinen tuotto-odotus

On mahdotonta sanoa, miten suuri tuotto tulee todellisuudessa olemaan. Esimerkkilaskelman tuottoprosentti on vain oletus.

Laskelmassa ei ole huomioitu kaikkia säästösummaan todellisuudessa vaikuttavia tekijöitä, kuten inflaatiota, veroja, valuuttakurssimuutoksia ja rahastoihin liittyviä kuluja. Laskelma ei perustu mihinkään tiettyyn säästötapaan.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin kirjoitusvirheisiin ja virheellisiin laskelmiin.

Kuukausisäästä rahastoihin.

Kuukausisäästämisen edut.

 • merkintä- ja lunastuspalkkiot 0 €
 • säilytys 0 €
 • hallinnointipalkkiot 0,15–3,50 %
 • mukaan jo 15 €:lla kuussa
 • valittavissa yli 40 koti- ja ulkomaisen rahastoyhtiön rahastoja

Näin pääset alkuun rahastokuukausisäästämisessä.

1. Valitse säästösumma ja säästö­kohteeksi yksi tai useampi rahasto.

Rahastokuukausisäästämisessä pääset alkuun jo 15 eurolla kuukaudessa. Merkintä- ja lunastuspalkkiot ja säilytys 0 €.

Tekemällä Nordnet Smart -salkkuihin liittyvän digineuvonnan tai Rahastoneuvojan testin saat ehdotuksen juuri sinulle sopivista rahastoista. Katso myös rahastoideat-sivu, jolta löydät vinkkejä mm. matalan hiiliriskin rahastojen löytämiseen.

2. Valitse minä päivänä haluat rahastomerkintöjen toteutuvan.

Voit valita minkä vain kuukauden päivän (1–28) säästöpäiväksi. Huomioi, että rahastotoimeksiantojen toteutumisessa kestää 2–6 arkipäivää – rahasto-osuudet eivät siis näy heti säästöpäivänä salkussasi.

3. Tee toistuvaissiirto verkkopankistasi Nordnetiin.

Tiedot viitesiirron tekemiseen löydät kohdasta Sivuni > Talletus > "Miten teen tilisiirron?". Huomioithan, että siirto saattaa kestää pari pankkipäivää.

Näin kuukausisäästö rullaa automaattisesti ja sinä voit keskittyä muuhun!

Kuukausisäästä ETF:iin.

Nordnetissä voit kuukausisäästää edullisesti myös ETF:iin.

 • välityspalkkiot ostoissa 0 € (Huom: koskee vain kuukausisäästösopimuksen puitteissa tapahtuvia automaattisia ostoja. Myydessä välityspalkkio hinnaston mukaan)
 • säilytys 0 €
 • alhaiset hallinnointipalkkiot, alk. 0,07 %
 • mukaan jo 50 €:lla kuussa
Kuukausisäästämissä on tarjolla ETF:iä kolmelta johtavalta liikkeeseenlaskijalta: db x-trackersiltä (Deutsche Bank), iSharesilta (BlackRock) sekä Xactilta (Handelsbanken).

Katso tästä ETF:t joihin voit kuukausisäästää.

Näin pääset alkuun ETF-kuukausisäästämisessä.

1. Valitse säästösumma ja säästö­kohteeksi yksi tai useampi ETF.

Mukaan pääset jo 50 €/kk. Koska ETF:illä käydään kauppaa kokonaisilla osuuksilla, lisäämme säästösummaasi 10 %, jotta pystymme toteuttamaan haluamasi toimeksiannot mahdollisimman hyvin.

2. Päätä säästöjakauma.

Valitse, kuinka monta prosenttia säästösummasta sijoitetaan kuhunkin ETF:ään.

3. Tee toistuvaissiirto verkkopankistasi Nordnetiin.

Tiedot viitesiirron tekemiseen löydät palvelustamme, kohdasta Sivuni > Talletus > "Miten teen tilisiirron?". Huomioithan, että siirto saattaa kestää pari pankkipäivää.