Siirry pääsisältöön

Kuukausisäästäminen ja korkoa korolle.


Aloita kuukausisäästäminen ja laita rahasi kasvamaan korkoa korolle.

Kuukausisäästäminen on helppo tapa aloittaa säästäminen, vain muutama askel ja minuutti ajastasi. Kuukausisäästämisen etu on, että hajautat ajallista riskiä, kun säästät tasasumman joka kuukausi – näin sinun ei tarvitse miettiä, onko juuri nyt oikea aika sijoittaa markkinoille. Ostot ajoittuvat sekä alhaisiin että korkeisiin kursseihin, jolloin ostat keskimäärin ns. oikeaan hintaan. Saat enemmän rahasto-osuuksia kurssien ollessa alhaalla ja vähemmän niiden ollessa korkealla.

Kun kuukausisäästösuunnitelma on kerran tehty, se hoitaa säästämisen puolestasi, eikä sinun tarvitse käyttää siihen enempää aikaasi. Voit koska tahansa keskeyttää kuukausisäästön tai tehdä siihen muutoksia.

Kuukausisäästämällä hyödynnät myös korkoa korolle -vaikutusta, joka voi ajan myötä saada rahasi kasvamaan lineaarisen sijaan eksponentiaalisesti. Ei ihme, että korkoa korolle -ilmiötä kutsutaan maailman kahdeksanneksi ihmeeksi!

 • Helppo tapa säästää säännöllisesti ja automatisoidusti.

 • Vetoapua korkoa korolle -ilmiöstä.

 • Nordnetin palvelu auttaa sinut alkuun rahastosalkun luomisessa.

Kuukausisäästäminen

Kuukausisäästä rahastoihin ja/tai ETF:iin.

Kuukausisäästä rahastoihin.
Kuukausisäästä rahastoihin.

Rahastokuukausisäästämisessä pääset alkuun jo 15 eurolla kuukaudessa. Valitse yksi tai useampi rahasto yli 60 rahastoyhtiön rahastojen joukosta. Kuukausisäästöpalvelustamme saat myös apua sopivien rahastojen löytämiseen. Muutaman simppelin vaiheen kautta pääset nopeasti alkuun rahastosalkun luomisessa.

Kuukausisäästä ETF:iin.
Kuukausisäästä ETF:iin.

ETF:t toimivat kuten tavanomaiset rahastot, mutta ne on noteerattu pörssissä kuten osakkeet. Voit valita kuukausisäästösopimukseen enintään neljä ETF:ää.

Näin nopeasti säästösi voivat kasvaa – testaa sijoituslaskuri.

Korkoa korolle -ilmiötä kutsutaan joskus maailman kahdeksanneksi ihmeeksi, eikä suotta. Mitä aiemmin aloitat säästämisen, sitä pidempään korkoa korolle -vaikutus ehtii kasvattaa pääomaa. Säästämisessä ja sijoittamisessa aloittaminen onkin ajoittamista tärkeämpää.

Nordnetin sijoituslaskuri kertoo, miten paljon sijoitusaika, tuotto ja säästösummat vaikuttavat säästöjesi määrään. Kokeile säästölaskuria ja aloita määrätietoinen vaurastuminen Nordnetissä!

Kuukausisäästösumman ei tarvitse olla suuri aloittaaksesi matkan kohti taloudellista riippumattomuutta – katso vaikka esimerkkilaskelmamme.

Oletetaan, että säästät palkastasi 200 euroa joka kuukausi osakemarkkinoille sijoittavaan rahastoon, joka tuottaa 7 % vuodessa. 20 vuodessa summa on tällöin kasvanut 104 750 euron potiksi.

Korkoa korolle -ilmiön ansiosta seuraavan sadan tuhannen euron raja tulee vastaan tämän jälkeen jo kahdeksassa vuodessa: yhteensä 28 vuoden säästämisen jälkeen summa on kasvanut 206 196 euroon.

Kertasijoitus alussa
0
Kuukausisäästösumma
200
Vuotuinen tuotto-odotus*
7 %
Sijoitusaika
20 år
Sijoituksen arvo sijoitusajan päättyessä
105 276
Sijoituksen arvo sijoitusajan päättyessä

Neljä vinkkiä kuukausisäästämisen aloittamiseen.

 1. 1

  Tärkeintä on aloittaminen. Voit muuttaa suunnitelmaa, säästökohteita sekä säästettävää summaa "lennosta" – oleellisinta on aloittaa.

 2. 2

  Älä sijoita vain yhteen kohteeseen, vaan valitse ainakin muutama mieleisesi rahasto tai ETF kuukausisäästökohteeksi. Näin hajautat riskiä. Omaan salkkuun sopivien rahastojen valitseminen satojen vaihtoehtojen joukosta voi kuitenkin tuntua hankalalta. Nordnetin palvelusta saat apua sopivien rahastojen löytämiseen. Muutaman simppelin vaiheen kautta pääset nopeasti alkuun rahastosalkun luomisessa.

 3. 3

  Pidä kuukausittainen säästösumma sellaisen suuruisena, että se sopii omaan taloudenpitoosi. Ideaali säästösumma voisi olla 5–10 % nettotuloista, mutta vähempikin riittää. Alkuun pääsee jo pienilläkin summilla, kuten 15 eurolla kuukaudessa per rahasto. Minimisijoitus ETF-kuukausisäästämisessä on 50 €/kk. Jos tuntuu siltä, voit koska tahansa muuttaa säästösummaa tai jättää välistä yhden kuukauden.

 4. 4

  Pyri olemaan koskematta säästöihisi, kunnes oikeasti tarvitset niitä. Anna korkoa korolle -ilmiön tehdä taikansa.

Tärkeää tietoa riskeistä ja tuotoista.

Huomioi, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.

Mikään tällä sivulla esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, sijoitusneuvonnaksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajana vastaat itse riskistä, joka liittyy tällä sivulla annetun tiedon hyödyntämiseen sijoituspäätöstä tehdessäsi.