Kuukausi­säästäminen.

Laita rahasi kasvamaan.

Kuukausisäästäminen on helppo tapa aloittaa säästäminen. Kuukausisäästämisen etu on, että hajautat ajallista riskiä, kun säästät tasasumman joka kuukausi – näin sinun ei tarvitse miettiä, onko juuri nyt oikea aika sijoittaa markkinoille. Saat enemmän rahasto-osuuksia kurssien ollessa alhaalla ja vähemmän niiden ollessa korkealla.

Kuukausisäästämällä hyödynnät myös korkoa korolle -vaikutusta, joka voi ajan myötä saada rahasi kasvamaan lineaarisen sijaan eksponentiaalisesti.

Aloittaaksesi kuukausisäästämisen sinun tulee avata asiakkuus Nordnetissä, valita mihin rahastoihin tai ETF:iin haluat säästää ja miten paljon. Tämän jälkeen määrittämäsi summa sijoitetaan valitsemiisi rahastoihin tai ETF:iin automaattisesti jokaisena kuukautena. Voit muokata sopimusta tai keskeyttää sen koska vain.

Näin nopeasti säästösi voivat kasvaa – kokeile korkoa korolle -laskuria.

Sijoituksen arvo sijoitusajan päättyessä

Laskelman tarkoitus on antaa esimerkki siitä, miten säännöllinen säästäminen voi saada rahasi kasvamaan ajan myötä. Laskelman tulosta ei tule käsittää sijoitussuositukseksi tai -neuvoksi. Laskelma on yksinkertaistus todellisuudesta.

Laskelmassa on huomioitu rajallinen määrä muuttujia:

 • kertasijoitus alussa
 • kuukausittainen säästösumma
 • sijoitusaika vuosina
 • vuotuinen tuotto-odotus

On mahdotonta sanoa, miten suuri tuotto tulee todellisuudessa olemaan. Esimerkkilaskelman tuottoprosentti on vain oletus.

Laskelmassa ei ole huomioitu kaikkia säästösummaan todellisuudessa vaikuttavia tekijöitä, kuten inflaatiota, veroja, valuuttakurssimuutoksia ja rahastoihin liittyviä kuluja. Laskelma ei perustu mihinkään tiettyyn säästötapaan.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin kirjoitusvirheisiin ja virheellisiin laskelmiin.

Kuukausisäästä rahastoihin.

Kuukausisäästämisen edut.

 • Merkintä- ja lunastuspalkkiot 0 €.
 • Säilytys 0 €.
 • Hallinnointipalkkiot 0,15–3,50 %.
 • Mukaan jo 15 €:lla kuussa.
 • Valittavissa Nordnetin omia sekä yli 40 koti- ja ulkomaisen rahastoyhtiön rahastoja.
 • Poimi rahastoideat ja aloita jo tänään!

Näin pääset alkuun rahastokuukausisäästämisessä.

1. Valitse säästösumma ja säästö­kohteeksi yksi tai useampi rahasto.

Rahastokuukausisäästämisessä pääset alkuun jo 15 eurolla kuukaudessa. Merkintä- ja lunastuspalkkiot ja säilytys 0 €.

Tekemällä Rahastoneuvojan testin saat ehdotuksen juuri sinulle sopivista rahastoista. Katso myös rahastoideat-sivu, jolta löydät vinkkejä mm. matalan hiiliriskin rahastojen löytämiseen, ja Nordnetin uudet indeksirahastot.

2. Valitse minä päivänä haluat rahastomerkintöjen toteutuvan.

Voit valita minkä vain kuukauden päivän (1–28) säästöpäiväksi. Huomioi, että rahastotoimeksiantojen toteutumisessa kestää 2–7 arkipäivää – rahasto-osuudet eivät siis näy heti säästöpäivänä salkussasi.

3. Tee toistuvaissiirto verkkopankistasi Nordnetiin.

Tiedot viitesiirron tekemiseen löydät kohdasta Sivuni > Talletus > "Miten teen tilisiirron?". Huomioithan, että siirto saattaa kestää pari pankkipäivää.

Näin kuukausisäästö rullaa automaattisesti ja sinä voit keskittyä muuhun!

Katso myös yllä oleva video alkuun pääsemiseksi.

Kuukausisäästä ETF:iin.

Nordnetissä voit kuukausisäästää edullisesti myös ETF:iin.

 • Nordnet on Suomen ainoa pankki, joka tarjoaa kuukausisäästämistä ETF:iin
 • minimisijoitus 50 €/kk
 • säilytys 0 €
 • alhaiset hallinnointipalkkiot, alk. 0,07 %
 • voit muokata ETF-kuukausisäästösopimustasi joustavasti, kuten vaihtaa ETF:iä ja säästösummaa, tai keskeyttää sen milloin vain
 • ETF-kuukausisäästösopimuksen palvelumaksu: 2,5 €/kk/sopimuskauppojen toteutus/sopimus (5.6.2020 alkaen). Koskee vain kuukausisäästösopimuksen puitteissa tapahtuvia automaattisia ostoja. Myydessä välityspalkkio hinnaston mukaan.

Kuukausisäästämissä on tarjolla ETF:iä kuudelta johtavalta liikkeeseenlaskijalta: db x-trackersiltä (Deutsche Bank), iSharesilta (BlackRock), Xactilta (Handelsbanken), Lyxorilta, WisdomTreeltä ja VanEckiltä.

Katso tästä ETF:t joihin voit kuukausisäästää.


Nordnetin ETF-kuukausisäästöön tuli palvelumaksu 5.6.2020 alkaen.

Palvelumaksu koskee kaikkia aktiivisia ETF-kuukausisäästösopimuksia riippumatta siitä, montako ETF:ää sopimuksessa on. 2,5 euron palvelumaksulla voi siis ostaa jopa neljää eri ETF:ää.

Palvelumaksu veloitetaan kuukausittain siitä salkusta, johon sopimus on luotu ja aina sen jälkeen, kun ETF-kuukausisäästösopimuksen mukaiset toimeksiannot on toteutettu (arviolta joka kuun 7.–9. päivä). Palvelumaksua ei veloiteta, jos toimeksiannot jäävät kokonaan toteutumatta, esim. puuttuvasta saldosta johtuen. Lue lisää

Näin pääset alkuun ETF-kuukausisäästämisessä.

1. Valitse säästösumma ja säästö­kohteeksi yksi tai useampi ETF.

Minimisijoitus 50 €/kk. Koska ETF:illä käydään kauppaa kokonaisilla osuuksilla, lisäämme säästösummaasi 10 %, jotta pystymme toteuttamaan haluamasi toimeksiannot mahdollisimman hyvin.

2. Päätä säästöjakauma.

Valitse, kuinka monta prosenttia säästösummasta sijoitetaan kuhunkin ETF:ään.

3. Tee toistuvaissiirto verkkopankistasi Nordnetiin.

Tiedot viitesiirron tekemiseen löydät palvelustamme, kohdasta Sivuni > Talletus > "Miten teen tilisiirron?". Huomioithan, että siirto saattaa kestää pari pankkipäivää.