Siirry pääsisältöön

Sijoituslaina.

Luottoa salkkuasi vastaan.

Lisää ostovoimaa kaupankäyntiluotolla.

Kaupankäyntiluotto, tai sijoituslaina, tarkoittaa luottoa, jossa käytät salkkusi omistuksia luoton vakuutena. Voit käyttää lainaa sjoittamiseen ja maksaa tekemäsi osakeostot kauppapäivän sijasta vasta kauppojen selvityspäivänä (T+2) ilman korkoseuraamuksia. Voit hyödyntää luottoa myös osakesäästötilillä.

Luoton käyttämisellä pyritään korkeampaan oman pääoman tuottoon, mutta vipuvaikutuksesta johtuen se voi johtaa myös suurempiin tappioihin. Lue lisää luottoon liittyvistä riskeistä. Ennen luoton hakemista on myös tärkeää, että tutustut vakiomuotoisiin eurooppalaisiin kuluttajaluottotietoihin.

Tältä sivulta löydät lisätietoa Nordnetin kaupankäyntiluotosta. Sinua voivat kiinnostaa myös shorttaaminen eli lyhyeksi myynti tai intraday-limiitti.

Video: Näin Nordnetin kaupankäyntiluotto/sijoituslaina toimii.
Video: Näin Nordnetin kaupankäyntiluotto/sijoituslaina toimii.

Nordnetin kaupankäyntiluotto pähkinänkuoressa ja alle kahdessa minuutissa.

Tietoa kaupankäyntiluottoon liittyvistä riskeistä.

Jos käyt kauppaa luotolla, markkinariskisi nousee. Jos sijoituksesi onnistuvat, saat suuremman tuoton rahoillesi. Samoin tappiot voivat olla suurempia, jos sijoituksesi eivät onnistu odotetusti. Voit menettää pääomasi jopa kokonaan.

Muutokset arvopaperimarkkinoilla voivat johtaa kurssien laskuun ja koko sijoitetun pääoman menetykseen. Jos asiakas käyttää lainoitusta, voi hän menettää enemmän kuin sijoitetun pääoman ja jäädä velkaa Nordnetille. Siinä tapauksessa, että velkaa ei makseta, peritään se takaisin normaaliin tapaan. Varovainen lainoituksen käyttö vähentää tällaisten tappioiden syntymisen mahdollisuutta. Lue lisää kaupankäyntiluoton riskeistä.

"Velan järkevä käyttäminen on ensisijaisesti riskien hallintaa ja vasta toissijaisesti tuottojen maksimointia."
- Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju artikkelissaan "Osinkotuottojen vivuttamisen ABC".

Kaupankäyntiluoton ominaisuuksia.

 • Ei aloitus- tai kuukausimaksuja. Korkoa maksat käyttämäsi luoton osalta, et koko myönnetystä luotosta.

 • Voit maksaa luoton takaisin täysin omalla aikataulullasi.

 • Osakkeiden, ETF:en ja rahastojen lainoitusasteet kasvavat, jos salkkusi on hyvin hajautettu.

 • 100 % verovähennyskelpoisuus.

 • Luotolla sijoittamiseen liittyy merkittäviä riskejä.

Laske millaisen koron voit saada.

Millainen salkku, sellainen lainakorko.

Nordnetin kaupankäyntiluoton vuosikorko on lähtökohtaisesti 4,85 %. Kaupankäyntiluottoon on mahdollista liittää Superluotto-ominaisuus, jonka alhaisin Kulta-tason korko on 4,19 %.¹

Kun Superluotto-ominaisuus on aktivoitu, koron suuruuteen vaikuttaa kaksi tekijää: miten hyvin salkkusi on hajautettu ja miten suuri osa salkkusi lainoitusarvosta on jo käytössä.

Aktivoi Superluotto-ominaisuus.

Voit aktivoida luottoosi Superluotto-ominaisuuden yhdellä napin painalluksella. Palvelumme tarkistaa päivittäin salkkusi tilanteen ja laskee lainakorkosi sen mukaan. Jos salkkusi täyttää alemman korkotason ehdot, saat edullisemman koron lainaasi jo saman päivän aikana.

Jos Superluoton ehdot eivät täyty, korko on 4,85 %.¹ Huomioi, että sinun tulee tutustua Superluoton ehtoihin ennen luoton hakemista. Saadaksesi luottoa alimmalla korkotasolla sinun tulee aktivoida Superluotto-ominaisuus. Aktivoi ominaisuus luottosivulta, klikkaamalla "Aktivoi Superluotto"-painiketta Korot-taulukossa.

¹ Nordnetin kaupankäyntiluoton vuosikorko on lähtökohtaisesti 4,85 %. Kaupankäyntiluottoon on mahdollista liittää Superluotto-ominaisuus, jonka alhaisin Kulta-tason korko on 4,19 %.

Esimerkki – kaupankäyntiluotto ilman Superluotto-ominaisuutta tai jos Superluotto-ehdot eivät täyty:
Nostetun luoton määrä: 10 000 EUR. Takaisinmaksuaika: 1 vuosi. Todellinen vuosikorko: 4,96 %. Perustamis- ja vuosikustannukset: 0 EUR. Takaisinmaksettava kokonaissumma näillä oletuksilla: 10 496 EUR.

Esimerkki – kaupankäyntiluotto Superluoton Kulta-tason alennuksella:
Nostetun luoton määrä: 10 000 EUR. Takaisinmaksuaika: 1 vuosi. Todellinen vuosikorko: 4,27 %. Perustamis- ja vuosikustannukset: 0 EUR. Takaisinmaksettava kokonaissumma näillä oletuksilla: 10 427 EUR.

Jos salkkusi täyttää seuraavat ehdot, saat luottoosi Superluoton Kulta-tason koron 4,19 %:

 1. 1

  Yksittäinen osake tai ETF edustaa enintään 20 % salkun koko markkina-arvosta.²

 2. 2

  Yksittäinen rahasto edustaa enintään 60 % salkun koko markkina-arvosta.

 3. 3

  Käytössäsi on enintään 20 % salkun lainoitusarvosta.


Jos salkkusi täyttää seuraavat ehdot, saat luottoosi Hopea-tason koron 4,49 %:

 1. 1

  Yksittäinen osake tai ETF edustaa enintään 25 % salkun koko markkina-arvosta.²

 2. 2

  Yksittäinen rahasto edustaa enintään 75 % salkun koko markkina-arvosta.

 3. 3

  Käytössäsi on enintään 60 % salkun lainoitusarvosta.


² Ainoastaan Hyväksytyt rahoitusvälineet otetaan huomioon salkun markkina-arvoa ja hajautusta laskettaessa. Hyväksytyillä rahoitusvälineillä tarkoitetaan rahoitusvälineitä, joiden lainoitusaste on suurempi kuin nolla.

Mitä hajautetumpi salkku, sitä parempi lainoitusarvo.

Mitä paremmin salkkusi riskit on hajautettu, sitä paremmat lainoitusasteet voit saada omistuksillesi. Toisin sanoen, mitä matalampi riski salkkuusi liittyy, sitä enemmän voit saada luottoa. Lainoitusaste on korkeintaan 90 % ja lainoitus jopa 10 X oman pääoman verran. Esimerkiksi 10 000 €:n omalla pääomalla voit tehdä 100 000 €:lla sijoituksia.

Katso oheisen alasvetovalikon taulukosta, miten lainoitusasteet määrittyvät. Vaikka päättäisit olla aktiivisesti hyödyntämättä korotettuja lainoitusasteita, hyödyt niistä silti. Mitä suurempi salkkusi lainoitusaste on, sitä pienempi on riski ylilainoitustilanteeseen joutumisesta, jos omistustesi arvot laskevat.

Rahastot lasketaan kolmeksi omistukseksi.

Jos salkussasi on yksi tai useampi rahasto, hajautuksesi lisääntyy merkittävästi, koska rahastot ovat jo valmiiksi hyvin hajautettuja. Siksi rahastot lasketaan salkun hajautusta määritettäessä kolmeksi omistukseksi.

Nordnet suorittaa luottoarvioinnin ja tekee luottopäätöksen. Kun arvopaperisi muodostavat lainan vakuuden, lainan määrä määräytyy arvopapereiden lainoitus- eli vakuusarvon perusteella.

Lue lisää lainoitusasteiden logiikasta:


Usein kysyttyä kaupankäyntiluotosta.

Tiesitkö tämän kaupankäyntiluotosta Nordnetissä?

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki