Siirry pääsisältöön

Osakesijoittaminen

Osakesijoittamisen aloittaminen.

Askel askeleelta -opas osakesijoittamisen aloittamiseen.

Jos olet sijoitusurasi alussa, voit tutustua osakesijoittamisen perusteisiin Nordnet-koulussa. Avaa asiakkuus kolmessa minuutissa ja aloita osakesijoittaminen jo tänään.

1. Avaa asiakkuus ja valitse tilityyppi.

Avaa asiakkuus verkkopankkitunnuksilla kolmessa minuutissa ja valitse osake- ja rahastosalkun tai osakesäästötilin välillä. Osakesäästötilillä voit käydä kauppaa verovapaasti, maksat veroja voitoista vasta nostaessasi varoja tililtä.

2. Siirrä rahaa.

Voit tehdä talletuksen reaaliaikaisena tai viitesiirtotalletuksena ("Tilisiirto"-välilehti).

Uutena asiakkaana pääset osakekaupassa alkuun hintaan 0,06 % (min. 3 €). Tutustu hinnastoomme tarkemmin tästä.

3. Löydä osakkeita ostettavaksi.

Kun olet löytänyt kiinnostavan osakkeen, valitse haluamasi määrä osakkeita ja klikkaa "osta"-painiketta.

Vinkki! Sosiaalisessa sijoitusverkostossamme Sharevillessä voit seurata muita sijoittajia ja saada reaaliaikaisia ilmoituksia, kun menestyneimmät Shareville-käyttäjät ostavat tai myyvät arvopapereita.

Inspiraatiota aloittelijoille.

  • Sijoitusverkosto Sharevillestä löydät inspiraatiota ja tietoa osakkeista todistetusti menestyviltä sijoittajilta. Shareville on täysin ilmainen.

  • Nordnet-koulusta löydät kaiken tarvitsemasi osakesijoittamisen aloittamiseen.

  • Tilaa Nordnetin aamukirje, niin saat tuoreet analyysit ja päivän poiminnan maksutta sähköpostiisi joka arkipäivä.

Markkinakatsaus.

Seuraa osakemarkkinoiden kehitystä kaikkialla maailmassa. Näet eri indeksien, valuuttojen, korkojen ja hyödykkeiden kehityksen.

Osakekurssit.

Osakekurssit-sivulla voit tarkastella osakkeita 19 eri markkinan ja kahdeksan eri maan osalta. Löydät sivulta osakkeiden kurssiliikkeet, tuotot eri aikaväleillä ja tärkeimmät tunnusluvut.

Osakeideoita.

Täältä löydät Nordnetin vaihdetuimmat ja ostetuimmat osakkeet eri markkinoilta sekä osakeideoita eri sektoreilta. Löytyisikö täältä seuraava sijoituksesi?

Mobiilisovellus ja Shareville apuna sijoituksissasi.

App

Käy kauppaa millä vain, koska vain.

Tee sijoituksia ja seuraa salkkusi kehitystä puhelimellasi tai tabletillasi. Kirjaudu sovellukseen sormenjäljelläsi (Touch ID), kasvoillasi (Face ID) tai käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Vastaanota ilmoituksia toteutuneista kaupoista ja osingoista. Luo seurantalistoja. Ja paljon muuta. Sovelluksen lataaminen ja käyttö on maksutonta – maksat vain toteutuneista kaupoistasi.

Shareville

Käytä menestyneimpiä sijoittajia apuna.

Sharevillen kautta voit nähdä, mitä osakkeita ja rahastoja suurimmasta tuotosta nauttivat henkilöt juuri nyt ostavat ja myyvät. Voit myös saada reaaliaikaisia ilmoituksia, kun seuraamasi henkilöt ostavat tai myyvät voit käyttää heidän päätöksiään omien päätöstesi apuna. Shareville on maksuton (maksat vain tekemistäsi kaupoista), ja jäsenyyteen ei vaadita muuta kuin Nordnet-asiakkuus.

Opi lisää.

Näin teet toimeksiantoja.

Osakkeen ostaminen on helppoa, kun tietää toimeksiantojen tekemisen perusteet.

Ota termit haltuun.

Sijoittamisen alkeet on hyvä ottaa haltuun tutustumalla alan sanastoon.

Valitse sijoitusstrategia.

Erilaisia sijoitusstrategioita on moneen lähtöön. Perehdy vaihtoehtoihin ja valitse oma strategiasi.

Tuoreita sisältöjä.

Valuuttatilit.

Joustavuutta kansainväliseen kauppaan.

Nordnetin kautta voit käydä osakekauppaa suoraan pohjoismaisissa pörsseissä sekä Saksan, USA:n ja Kanadan pörsseissä.

Asiakkaanamme voit ottaa käyttöön eurotilisi lisäksi kaupankäyntitilit viidessä muussa valuutassa: SEK, NOK, DKK, USD, CAD.

Valuuttatilit tarjoavat sinulle joustavuutta ulkomaiseen kauppaan. Voit aktivoida käyttöösi haluamasi valuuttatilit sisäänkirjautuneena vanhaan verkkopalveluumme, kohdasta Sivuni > Tilin yleisnäkymä > Katso valuuttatilit.

Valuuttatilit käytössä:

Jos olet aktivoinut valuuttatilit käyttöösi ja käyt ulkomaista kauppaa, ostohinta ja välityspalkkio veloitetaan kyseisen kaupankäyntimarkkinan valuuttatililtäsi. Vastaavasti myyntihinta maksetaan valuuttatilillesi. Tällöin päätät itse jokaisesta valuutanvaihdosta. Tehdessäsi valuutanvaihdon itse, valuutan osto- ja myyntikurssin erotus on 0,15 % riippumatta vaihdettavista valuutoista. Valuutanvaihtokulu on tällöin 0,075 %.

Valuuttatilit ei käytössä:

Jos sinulla ei ole valuuttatilejä käytössä ja teet kaupan ulkomaisella arvopaperilla, kauppasumma ja välityspalkkio veloitetaan eurotililtäsi ja Nordnet tekee valuutanvaihdon puolestasi toimeksiannon toteuduttua. Tällöin osto- ja myyntikurssin erotus on 0,50 % valuutasta riippumatta.

Esimerkki valuutanvaihdosta

Oletetaan, että sinulla on esimerkiksi NOK-valuuttatili käytössäsi, mutta kyseisellä tililläsi ei ole valuuttaa. Jos palvelussa kaupankäyntiin käytettävissä oleva saldosi näyttää 10 000 EUR, voit ostaa esimerkiksi norjalaista Statoilia 50 000 norjan kruunulla ilman, että sinun tarvitsee ensin vaihtaa valuuttaa euroista norjan kruunuiksi. Kun toimeksianto toteutuu, NOK-valuuttatilisi saldo muuttuu -50 000 NOK ja eurotilisi saldo näyttää edelleen 10 000 EUR. Kaupankäyntiin käytettävissä oleva saldo näyttää negatiivisen NOK-valuuttatilin ja positiivisen eurotilin erotuksen euroissa.

Voit itse päättää ajankohdan sille, milloin vaihdat tarvitun määrän valuuttaa euroista norjan kruunuiksi. Suosittelemme kuitenkin valuutanvaihtoa kauppaa seuraavana päivänä, jolloin summassa on mukana myös kaupasta perittävä välityspalkkio. Jos et suorita valuutanvaihtoa kaupan selvityspäivään (T+3) mennessä ja valuuttatilisi on miinuksella, maksat negatiivisesta saldosta markkinan mukaista lainakorkoa. Voimassa olevat valuuttatilien korot löydät hinnastostamme.

Osallistu listautumisanteihin (IPO) 0 € ostovälityspalkkioin.

Tästä osiosta löydät listautumista suunnittelevien yhtiöiden esittelytilaisuudet ja käynnissä olevat listautumis- sekä osakeannit.

210127_Nordnet_Kontor_0769.jpg

Ei listautumisanteja käynnissä tällä hetkellä.

Pysy kuulolla, niin tiedät koska seuraava anti käynnistyy!

Hiljattain pörssiin listautuneita yhtiöitä
−0,31%
-
0,0 MEUR
2 506
−2,87%
-
0,1 MEUR
2 368
0%
−32,12%
0,0 MEUR
1 901
+1,96%
-
0,0 MEUR
1 202
+5,76%
−84,49%
0,0 MEUR
809
+1,3%
-
0 MEUR
242
0%
-
0,0 MEUR
214

Tutustu tarkemmin kotimaisiin pörssiyhtiöihin.

Alla olevat sivut on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä mainittujen yhtiöiden kanssa.

Cargotec: Lastaa älyä salkkuun.

Wärtsilä kehittää kestävää yhteiskuntaa älykkäällä teknologialla.

Wärtsilä on kansainvälisesti johtava innovatiivisen teknologian ja elinkaariratkaisujen toimittaja merenkulku- ja energiamarkkinoilla. Wärtsilän arvonluontipotentiaali pohjautuu hiilineutraaliuden synnyttämiin uusiin liiketoimintamahdollisuuksiin, jotka perustuvat sähköntuotannon, säätövoiman ja vihreän merenkulun kasvuun.

Cargotec: Lastaa älyä salkkuun.

Finnair: kohti kannattavuutta.

Finnair on Aasian ja Euroopan sekä Pohjois-Amerikan ja Euroopan väliseen matkustaja- ja rahtiliikenteeseen erikoistunut verkostolentoyhtiö. Lisäksi se tarjoaa matkapalveluja Aurinkomatkat-tuotemerkin alla. Finnairilla on vakaa markkina-asema kotimarkkinoilla ja hyvät edellytykset hyötyä kasvavista Aasian- sekä Pohjois-Amerikan-markkinoista, kun matkustus on koronapandemian hellittäessä avautunut.

Kemira: Puhdasta vettä ja osinkovirtaa.

Kemira: Puhdasta vettä ja osinkovirtaa.

Kemiran kemiantuntemus helpottaa arkeasi. Tämä tarkoittaa kevyempiä ja vahvempia pakkauksia, pehmeämpiä paperipyyhkeitä ja kirkkaampia painovärejä. Kemira tekee juomavedestä turvallista, jätevedestä puhdasta ja yhtiön kemiantuntemuksen avulla asiakkaan energiankäyttö tehostuu.

Cargotec: Lastaa älyä salkkuun.

Cargotec: Lastaa älyä salkkuun.

Cargotecin älykkäät lastin- ja kuormankäsittelyratkaisut pitävät maailmankaupan rattaat pyörimässä. Cargotecin liiketoiminta-alueet, Kalmar, Hiab ja MacGregor, ovat markkinajohtajia omilla toimialoillaan ja tarjoavat asiakkaille toimintaa tehostavia ja päästöjä vähentäviä elinkaaripalveluita, laitteita ja teknologioita. Cargotecin strategian keskiössä on kestävä ja kannattava kasvu.

Kesko: Ruoki salkkuasi – Keskota osinkoihin.

Keskota osinkoihin – katkeamatonta osinkovirtaa jo vuodesta 1968.

Kesko ja sen osaavat itsenäiset K-kauppiaat muodostavat yhdessä K-ryhmän, joka on Suomen johtava ja yksi Pohjois-Euroopan johtavista kaupan alan yrityksistä. Kesko keskittyy toimimaan kolmella toimialalla: päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa.

Sampo Group: Tylsyys on hyvästä – myös osakesäästötilillä.

Sampo: Tylsyys on hyvästä – myös osakesäästötilillä.

Sampo on Pohjoismaiden johtava vakuutuskonserni, joka toimii tytäryhtiöidensä kautta myös Isossa-Britanniassa ja Baltian maissa. Vakuutusliiketoiminta, eritoten vahinkovakuuttaminen, on luonteeltaan varsin defensiivistä ja ennustettavaa. "Boring is good", kuten Sammossa on tapana sanoa.

CapMan: Tavoitteena vuosittain kasvavat osingot.

CapMan: Tavoitteena vuosittain kasvavat osingot.

CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoitusalan asiantuntija, joka tarjoaa monipuolisia sijoitustuotteita ja -palveluita.

CapManin tavoitteena on maksaa vuosittain kasvavaa osinkoa osakkeenomistajilleen.

Kysymyksiä ja vastauksia osakesijoittamiseen liittyen.

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Nosta säästämisesi uudelle tasolle.