Siirry pääsisältöön

Arvo-osuustili eli rahasto- ja osakesalkku.

Pääset sijoittamisessa helposti alkuun avaamalla maksuttoman osake- ja rahastosalkun eli arvo-osuustilin Nordnetiin.

Avattuasi arvo-osuustilin eli AOT:n voit käydä kauppaa arvopapereilla kuten osakkeilla, pörssilistatuilla tuotteilla (mm. warranteilla, optioilla ja Nordnet Markets -tuotteilla) sekä säästää rahastoihin ja ETF:iin omatoimisesti netissä.

Nordnetissä säästät rahaa, sillä et maksa säilytyspalkkiota listatuista osakkeista tai rahastoista. Edulliset kulut tarkoittavat sitä, että sinä saat enemmän. Avaa osake- ja rahastosalkku jo tänään ja katso alta vinkit, joilla pääset alkuun sijoittamisessa.

Sijoita ilman säilytys- tai kuukausimaksuja.

  • Koti- ja ulkomaisten listattujen arvopapereiden säilytys 0 €.

  • Laajat markkinat ja kurssi-informaatio reaaliajassa.

  • Osakekaupat alk. 0,06 % (min. 3 €)

  • Nordnet on Osakesäästäjien suosikkivälittäjä. (Lähde: Välittäjä 2021 -tutkimus)

  • Aloita sijoittaminen helposti Nordnetin työkalujen avulla.

Nordnetissä arvo-osuustileistä 33,3 %.

Euroclearin mukaan Suomessa oli syyskuun 2021 lopussa noin 1,83 miljoonaa perinteistä arvo-osuustilä. Näistä Nordnetiin on avattu 33,3 %, eli 611 273 tiliä. Vuosina 2020 ja 2021 avatuista arvo-osuustileistä Nordnet on napannut 80 %. 

Allokaatio

  • Nordnet (33.3%)
  • Nordea (28.9%)
  • OP (25.1%)
  • Danske (5.5%)
  • Muut (7.2%)
Lähde: Kauppalehti 31.10. / Euroclear Finland, yhtiöt

Sijoita osakkeisiin, ETF:iin, rahastoihin ja muihin pörssinoteerattuihin tuotteisiin.

Nordnetin osake- ja rahastosalkun kautta voit sijoittaa Suomessa ja maailman eri markkinoilla listattuihin osakkeisiin, sijoitusrahastoihin, pörssinoteerattuihin rahastoihin (ETF:t) ja muihin pörssilistattuihin tuotteisiin, kuten Bull- ja Bear-sertifikaatteihin, Unlimited turboihin ja minifutuureihin. Voit myös myydä lyhyeksi eli shortata osakkeita.

Osakekaupassa pääset uutena asiakkaana alkuun jopa hintaan 0,06 % (min. 3 €). Tutustu hinnastoomme tästä.

Valuuttatilit.

Joustavuutta kansainväliseen kauppaan.


Hyödynnä valuuttakurssinäkemyksesi.

Voit avata osake- ja rahastosalkkuusi eri valuutoille omat valuuttatilit. Kun olet aktivoinut valuuttatilit, voit itse päättää, koska vaihdat valuuttasi riippumatta siitä, milloin teet kyseisessä valuutassa kauppoja. Valuuttatilit ovat saatavilla seuraaville valuutoille: SEK, DKK, EUR, CAD ja USD.

Aktivoi valuuttatilejä

Edullisempaa valuutanvaihtoa.

​Tehdessäsi valuutanvaihdon itse valuutan osto- ja myyntikurssin erotus on 0,15 % riippumatta vaihdettavista valuutoista. Valuutanvaihtokulu on tällöin 0,075 %.

Mikäli sinulla ei ole käytössä valuuttatilejä ja teet kaupan ulkomaisella arvopaperilla, kauppasumma ja välityspalkkio veloitetaan eurotililtäsi ja Nordnet tekee valuutanvaihdon puolestasi toimeksiannon toteutuessa. Tällöin osto- ja myyntikurssin erotus on 0,50 % valuuttaparista riippumatta eli valuutanvaihtokulu on 0,25 %.

Tietoa Nordnetin kaupankäyntiluotosta.

Kaupankäyntiluotto eli sijoituslaina tarkoittaa luottoa, jossa käytät salkkusi omistuksia luoton vakuutena. Luoton avulla voit parantaa tuottomahdollisuuksiasi ja maksaa tekemäsi osakeostot kauppapäivän sijasta vasta kauppojen selvityspäivänä (T+2), ilman korkoseuraamuksia. Luotto toimii varakassana osakeostoihin tai muuhun haluamaasi tarkoitukseen. Voit hyödyntää luottoa myös osakesäästötilillä. Ei aloitus- tai kuukausimaksuja. Korkoa maksat vain käyttämäsi luoton osalta – eli kun salkkusi saldo on negatiivinen – et koko myönnetystä luotosta.

→ Lue lisää Nordnetin kaupankäyntiluotosta.

Luotolla sijoittamiseen liittyy merkittävä riski. Jos luotolla ostamiesi rahoitusvälineiden arvo laskee, olet edelleen velvollinen maksamaan takaisin koko luottopääoman sekä korko-osuuden. Kurssien lasku tai muutokset lainoitusasteissa voivat tarkoittaa sitä, että salkun lainoitusarvo laskee ja salkkuun syntyy ylilainoitustilanne. Tämä ei ole sallittua.

Jos salkkuun syntyy ylilainoitustilanne, sinun tulee korjata tilanne viipymättä. Muussa tapauksessa riskinä on muun muassa, että rahoitusvälineitäsi pakkomyydään. Pakkomyynti voi johtaa tappioihin, joiden suuruus voi ylittää alkuperäisen luoton määrän.

Video: Näin Nordnetin kaupankäyntiluotto toimii
Video: Näin Nordnetin kaupankäyntiluotto toimii

Meillä on Suomen tyytyväisimmät sijoittajat.

Nordnetillä on EPSI Ratingin (12/2023) mukaan sijoittajien keskuudessa korkein asiakastyytyväisyys Suomessa. Korkea taso selittyy muun muassa erittäin korkeilla tuotelaatua sekä rahalle saatavaa vastinetta koskevilla arvioilla.

Tee kuten yli 579 000 suomalaista, avaa tili Nordnetiin. Asiakkuus ei maksa mitään.

Tule asiakkaaksi

Epsi-Footer_003.svg
© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki