Siirry pääsisältöön

Arvo-osuustili eli rahasto- ja osakesalkku.


Arvo-osuustili eli osake- ja rahastosalkku.

Pääset sijoittamisessa helposti alkuun avaamalla maksuttoman osake- ja rahastosalkun eli arvo-osuustilin Nordnetiin. Avattuasi arvo-osuustilin voit käydä kauppaa arvopapereilla kuten osakkeilla, pörssilistatuilla tuotteilla (mm. warranteilla, optioilla ja Nordnet Markets -tuotteilla) sekä säästää rahastoihin ja ETF:iin omatoimisesti netissä.

Nordnetissä säästät rahaa, sillä et maksa säilytyspalkkiota listatuista osakkeista tai rahastoista. Edulliset kulut tarkoittavat sitä, että sinä saat enemmän. Avaa osake- ja rahastosalkku jo tänään ja katso alta vinkit, joilla pääset alkuun sijoittamisessa.

Sijoita ilman säilytys- tai kuukausimaksuja.

  • Koti- ja ulkomaisten listattujen arvopapereiden säilytys 0 €.

  • Laajat markkinat ja kurssi-informaatio reaaliajassa.

  • Osakekaupat alk. 0,06 % (min. 3 €)

  • Nordnet on Osakesäästäjien suosikkivälittäjä. (Lähde: Välittäjä 2021 -tutkimus)

  • Aloita sijoittaminen helposti Nordnetin työkalujen avulla.

Nordnetissä arvo-osuustileistä 33,3 %.

Euroclearin mukaan Suomessa oli syyskuun 2021 lopussa noin 1,83 miljoonaa perinteistä arvo-osuustilä. Näistä Nordnetiin on avattu 33,3 %, eli 611 273 tiliä. Vuosina 2020 ja 2021 avatuista arvo-osuustileistä Nordnet on napannut 80 %. 

Allokaatio

  • Nordnet (33.3%)
  • Nordea (28.9%)
  • OP (25.1%)
  • Danske (5.5%)
  • Muut (7.2%)
Lähde: Kauppalehti 31.10. / Euroclear Finland, yhtiöt

Maailmanmarkkinat ulottuvillasi.

Sijoita osakkeisiin, ETF:iin, rahastoihin ja muihin pörssinoteerattuihin tuotteisiin.


Osake- ja rahastosalkun kautta voit sijoittaa kaikkiin instrumentteihin, joita Nordnetin palvelusta löytyy. Näitä ovat Suomessa ja maailman eri markkinoilla listatut osakkeet, pörssinoteeraamattomat rahastot, pörssinoteeratut rahastot (ETF:t) ja muut pörssilistatut tuotteet, kuten Bull- ja Bear-sertifikaatit, Unlimited turbot ja minifutuurit. Voit myös myydä lyhyeksi eli shortata osakkeita.

Osakekaupassa pääset uutena asiakkaana alkuun jopa hintaan 0,06 % (min. 3 €). Tutustu hinnastoomme tästä.

Valuuttatilit.

Joustavuutta kansainväliseen kauppaan.


Hyödynnä valuuttakurssinäkemyksesi.

Voit avata osake- ja rahastosalkkuusi eri valuutoille omat valuuttatilit. Kun olet aktivoinut valuuttatilit, voit itse päättää, koska vaihdat valuuttasi riippumatta siitä, milloin teet kyseisessä valuutassa kauppoja. Valuuttatilit ovat saatavilla seuraaville valuutoille: SEK, DKK, EUR, CAD ja USD.

Aktivoi valuuttatilejä

Edullisempaa valuutanvaihtoa.

​Tehdessäsi valuutanvaihdon itse valuutan osto- ja myyntikurssin erotus on 0,15 % riippumatta vaihdettavista valuutoista. Valuutanvaihtokulu on tällöin 0,075 %.

Mikäli sinulla ei ole käytössä valuuttatilejä ja teet kaupan ulkomaisella arvopaperilla, kauppasumma ja välityspalkkio veloitetaan eurotililtäsi ja Nordnet tekee valuutanvaihdon puolestasi toimeksiannon toteutuessa. Tällöin osto- ja myyntikurssin erotus on 0,50 % valuuttaparista riippumatta eli valuutanvaihtokulu on 0,25 %.

Kaupankäyntiluotto.

Luottoa salkkuasi vastaan – hyödynnä mahdollisuus lisätuottoon.


Kaupankäyntiluoton avulla voit parantaa tuottomahdollisuuksiasi ja maksaa tekemäsi osakeostot kauppapäivän sijasta vasta kauppojen selvityspäivänä (T+2), ilman korkoseuraamuksia. Luotto toimii varakassana osakeostoihin tai muuhun haluamaasi tarkoitukseen. Voit nostaa luoton halutessasi myös pois Nordnet-salkustasi.

Lue lisää kaupankäyntiluotosta