Siirry pääsisältöön

Arvo-osuustili eli rahasto- ja osakesalkku.

Arvo-osuustili eli osakesalkku.

Pääset sijoittamisessa helposti alkuun avaamalla maksuttoman osake- ja rahastosalkun eli arvo-osuustilin Nordnetiin. Avattuasi arvo-osuustilin voit käydä kauppaa arvopapereilla kuten osakkeilla, pörssilistatuilla tuotteilla (mm. warranteilla, optioilla ja Nordnet Markets -tuotteilla) sekä säästää rahastoihin ja ETF:iin omatoimisesti netissä.

Nordnetissä säästät rahaa, sillä et maksa säilytyspalkkiota listatuista osakkeista tai rahastoista. Edulliset kulut tarkoittavat sitä, että sinä saat enemmän. Avaa osake- ja rahastosalkku jo tänään ja katso alta vinkit, joilla pääset alkuun sijoittamisessa.

Sijoita ilman säilytys- tai kuukausimaksuja.

  • Koti- ja ulkomaisten listattujen arvopapereiden säilytys 0 €.
  • Laajat markkinat ja kurssi-informaatio reaaliajassa.
  • Osakekaupat alk. 0,06 % (min. 3 €)
  • Nordnet on Osakesäästäjien suosikkivälittäjä. (Lähde: Välittäjä 2021 -tutkimus)
  • Aloita sijoittaminen helposti Nordnetin työkalujen avulla.

Nordnetissä arvo-osuustileistä 33,3 %.

Euroclearin mukaan Suomessa oli syyskuun 2021 lopussa noin 1,83 miljoonaa perinteistä arvo-osuustilä. Näistä Nordnetiin on avattu 33,3 %, eli 611 273 tiliä. Vuosina 2020 ja 2021 avatuista arvo-osuustileistä Nordnet on napannut 80 %. 

Arvo-osuustilien markkinaosuudet Suomessa 10/2021

Lähde: Kauppalehti 31.10. / Euroclear Finland, yhtiöt

Maailmanmarkkinat ulottuvillasi.

Sijoita osakkeisiin, ETF:iin, rahastoihin ja muihin pörssinoteerattuihin tuotteisiin.

Osake- ja rahastosalkun kautta voit sijoittaa kaikkiin instrumentteihin, joita Nordnetin palvelusta löytyy. Näitä ovat Suomessa ja maailman eri markkinoilla listatut osakkeet, pörssinoteeraamattomat rahastot, pörssinoteeratut rahastot (ETF:t) ja muut pörssilistatut tuotteet, kuten Bull- ja Bear-sertifikaatit, Unlimited turbot ja minifutuurit. Voit myös myydä lyhyeksi eli shortata osakkeita.

Osakekaupassa pääset uutena asiakkaana alkuun jopa hintaan 0,06 % (min. 3 €). Tutustu hinnastoomme tästä.

Valuuttatilit.

Joustavuutta kansainväliseen kauppaan.

Hyödynnä valuuttakurssinäkemyksesi.

Voit avata osake- ja rahastosalkkuusi eri valuutoille omat valuuttatilit. Kun olet aktivoinut valuuttatilit, voit itse päättää, koska vaihdat valuuttasi riippumatta siitä, milloin teet kyseisessä valuutassa kauppoja. Valuuttatilit ovat saatavilla seuraaville valuutoille: SEK, DKK, EUR, CAD ja USD.

Edullisempaa valuutanvaihtoa.

​Tehdessäsi valuutanvaihdon itse valuutan osto- ja myyntikurssin erotus on 0,15 % riippumatta vaihdettavista valuutoista. Valuutanvaihtokulu on tällöin 0,075 %.

Mikäli sinulla ei ole käytössä valuuttatilejä ja teet kaupan ulkomaisella arvopaperilla, kauppasumma ja välityspalkkio veloitetaan eurotililtäsi ja Nordnet tekee valuutanvaihdon puolestasi toimeksiannon toteutuessa. Tällöin osto- ja myyntikurssin erotus on 0,50 % valuuttaparista riippumatta eli valuutanvaihtokulu on 0,25 %.

Käytännön esimerkki

Nordnetin verkkopalvelussa kohdassa Sivuni > Tilin yleisnäkymä > Katso valuuttatilit voit vaihtaa valuuttaa kahdella eri tavalla:

1) Vaihda kaikki

Jos olet ostanut esimerkiksi Yhdysvalloista osakkeita ja sinulla on negatiivinen saldo USD-valuuttatililläsi, voit kätevästi kattaa koko osakekaupan kustannukset valitsemalla ”Vaihda kaikki”. Tällöin järjestelmä näyttää sinulle ensin negatiivisen valuuttasaldosi USD-muodossa ja tätä vastaavan alustavan euromääräisen saldon. Tässä tapauksessa sinä myyt euroja Yhdysvaltain dollareita vastaan.

2) Osta/myy valuuttaa

Valitse ensin haluatko ostaa vai myydä valuuttaa. Sen jälkeen voit valita, mitä valuuttaa haluat ostaa tai myydä. Tämän jälkeen valitset, millä valuutalla haluat ostaa tai myydä aiemmin valitsemaasi valuuttaa.

Esimerkiksi jos haluat ostaa Yhdysvaltain dollareita euroilla, valitse ”Haluan [Ostaa] Valuuttaa [USD] Valuutalla [EUR] Summa [X]USD”.

Huomioithan, että valuutanvaihdoissa ostetaan aina jotain valuuttaa toista valuuttaa vastaan. Varmista aina Avoimet valuutanvaihdot -taulukosta, että valuutanvaihto on haluamassasi muodossa.

Milloin valuutanvaihdot toteutetaan?

Valuutanvaihdot toteutetaan pankkipäivisin klo noin 12.30, 18.00 ja 23.00. Voit syöttää valuutanvaihtotoimeksiannon milloin vain, mutta ne toteutetaan edellä mainittuina aikoina. Viikonloppuisin tai pyhäpäivisin Nordnetin järjestelmiin syötetyt valuutanvaihdot toteutetaan seuraavana pankkipäivänä, joten esimerkiksi lauantaina syöttämäsi valuutanvaihto toteutuu maanantaina.

Valuuttatilisi saldo päivitetään salkkunäkymään valuutanvaihtopäivän aikana toteutetun valuutanvaihdon jälkeen.

Huomioitavaa

Suosittelemme valuutanvaihdon suorittamista ostotoimeksiannon yhteydessä aikaisintaan seuraavana päivänä, jolloin loppusummassa on mukana myös kaupasta peritty välityspalkkio. Tee valuutanvaihto viimeistään kaupan selvityspäivänä (T+2), jos et halua maksaa negatiivisesta valuuttatilin saldosta hinnaston mukaista valuuttatilin lainakorkoa.

Mikäli olet puolestaan myynyt ulkomaisia osakkeita ja haluat vaihtaa niistä saadun rahamäärän euroiksi, valuutanvaihto kannattaa tehdä vasta selvityspäivänä (T+2). Jos teet valuutanvaihdon ennen tätä, joudut maksamaan negatiivisesta valuuttatilin saldosta hinnaston mukaista valuuttatilin lainakorkoa.

Kaupankäyntiluotto.

Luottoa salkkuasi vastaan – hyödynnä mahdollisuus lisätuottoon.

Kaupankäyntiluoton avulla voit parantaa tuottomahdollisuuksiasi ja maksaa tekemäsi osakeostot kauppapäivän sijasta vasta kauppojen selvityspäivänä (T+2), ilman korkoseuraamuksia. Luotto toimii varakassana osakeostoihin tai muuhun haluamaasi tarkoitukseen. Voit nostaa luoton halutessasi myös pois Nordnet-salkustasi.