Siirry pääsisältöön

Mitä on eläkesäästäminen?

Eläkesäästäminen tarkoittaa säästämistä eläkepäiviä varten ja sillä viitataan yleensä säästöpuskurin kerryttämiseen tulevaa eläkettä täydentämään. Esimerkiksi pitkäjänteinen osakesäästäjä voi saada osakeomistuksistaan merkittävän summan osinkotuloja useamman kerran vuodessa – jopa kuukausittain – ja parantaa näin toimeentuloaan.

Usein kysyttyä.

Eläkesäästäminen-laskuri.

Korkoa korolle -ilmiötä kutsutaan joskus maailman kahdeksanneksi ihmeeksi, eikä suotta. Mitä aiemmin aloitat säästämisen, sitä pidempään korkoa korolle -vaikutus ehtii kasvattaa pääomaa. Säästämisessä ja sijoittamisessa aloittaminen onkin ajoittamista tärkeämpää.

Nordnetin korkoa korolle -laskuri kertoo, miten paljon sijoitusaika, tuotto ja säästösummat vaikuttavat säästöjesi määrään. Kokeile säästölaskuria ja aloita määrätietoinen vaurastuminen Nordnetissä!

Kuukausisäästösumman ei tarvitse olla suuri aloittaaksesi matkan kohti taloudellista riippumattomuutta – katso vaikka esimerkkilaskelmamme.

Oletetaan, että säästät palkastasi 200 euroa joka kuukausi osakemarkkinoille sijoittavaan rahastoon, joka tuottaa 7 % vuodessa. 20 vuodessa summa on tällöin kasvanut 104 750 euron potiksi.

Korkoa korolle -ilmiön ansiosta seuraavan sadan tuhannen euron raja tulee vastaan tämän jälkeen jo kahdeksassa vuodessa: yhteensä 28 vuoden säästämisen jälkeen summa on kasvanut 206 196 euroon.

Opi lisää korkoa korolle -ilmiöstä Nordnet-koulussa.

Kertasijoitus alussa
0
Kuukausisäästösumma
200
Vuotuinen tuotto-odotus*
7 %
Sijoitusaika
20 v
Sijoituksen arvo sijoitusajan päättyessä
102 081
Sijoituksen arvo sijoitusajan päättyessä

Eläkesäästämisen aloittaminen käytännössä.

1. Avaa asiakkuus.


Avaa asiakkuus verkkopankkitunnuksilla yhdeltä istumalta ja valitse tilityypiksi osake- ja rahastosalkku (AOT) tai osakesäästötili (OST). Asiakkuuden avattuasi voit avata myös sijoitusvakuutuksen (SV) ja sijoittaa sen sisällä osakkeisiin.

Osakesäästötilillä ja sijoitusvakuutuksessa voit käydä kauppaa verovapaasti ja maksat veroja voitoista vasta nostaessasi varoja tililtä.

2. Siirrä rahaa.


Voit tehdä talletuksen reaaliaikaisena tai viitesiirtotalletuksena ("Tilisiirto"-välilehti). Sijoitusvakuutukseen voit siirtää rahaa sisäisenä siirtona.

Uutena asiakkaana pääset osakekaupassa alkuun hintaan 0,06 % (min. 3 €). Tutustu hinnastoon koskien osake- ja rahastosalkkua/osakesäästötiliä ja sijoitusvakuutusta.

3. Löydä sijoitusideoita.

Löydä salkkuusi sopivat sijoituskohteet. Nordnetissä voit valita mm. näistä:

  • Yksittäiset osakkeet

  • Sijoitusrahastot

  • ETF:t eli pörssinoteeratut rahastot

  • Pörssilistatut tuotteet, kuten sertifikaatit


Eläkesäästämiseen liittyviä kirjoituksia Nordnet Blogissa.

Osakesäästötili vai arvo-osuustili? Vai sittenkin sijoitusvakuutus?

Meillä on Suomen tyytyväisimmät sijoittajat.

Nordnetillä on EPSI Ratingin (12/2023) mukaan sijoittajien keskuudessa korkein asiakastyytyväisyys Suomessa. Korkea taso selittyy muun muassa erittäin korkeilla tuotelaatua sekä rahalle saatavaa vastinetta koskevilla arvioilla.

Tee kuten yli 579 000 suomalaista, avaa tili Nordnetiin. Asiakkuus ei maksa mitään.

Tule asiakkaaksi

Epsi-Footer_003.svg
© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki