Siirry pääsisältöön

Optiot ja johdannaiset.


Sijoitusmahdollisuuksia optioilla.

Johdannaismarkkinat tarjoavat sijoitusmahdollisuuksia. Optioilla voit tehdä tuottoa huolimatta siitä nouseeko, laskeeko vai pysyykö pörssi paikallaan.

Voit sekä kasvattaa että pienentää riskejä riippuen siitä, minkälaisen strategian valitset ja miten uskot markkinoiden liikkuvan.

Nordnetissä voit ostaa (merkitä) ja myydä (asettaa) indeksi-, osake- ja henkilöstöoptioita. Voit myös ostaa ja myydä termiinejä.

Katso optiot Nordnetin verkkopalvelussa Avaa Nordnet-asiakkuus

Tuottoa markkinasuunnasta riippumatta.

  • Varmista optiolla etukäteen sovittu osto- tai myyntikurssi.

  • Valitse indeksi-, osake- tai henkilöstöoptio.

  • Tienaa kun markkinat nousevat, laskevat tai pysyvät paikoillaan.

Hae kaupankäyntimahdollisuutta.

Käydäksesi kauppaa johdannaisilla sinun tulee tutustua huolellisesti sovellettaviin ehtoihin ja riskeihin ja täyttää johdannaissopimus sekä luottoa koskevat sopimukset. Lisäksi sinun tulee suorittaa hyväksytysti lainoitukseen, vakioituihin optioihin ja termiineihin sekä lyhyeksi myyntiin liittyvät tietämystestit. Kun olet tehnyt tietämystestit, voit siirtyä täyttämään sopimuksia:


Käydäksesi kauppaa optioilla sinun on läpäistävä tietämystesti varmistaaksesi tuotteiden asianmukaisuuden sinulle. Kaupankäynti pörssilistatuilla tuotteilla sisältää korkean riskin, joka ei sovi kaikille. Sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Ennen kaupankäynnin aloittamista sijoittajan tulee ymmärtää kaupankäyntiin liittyvät riskit ja tuotteeseen liittyvät ehdot.

Opi lisää optioista.

Optiot ovat monelle tuttu termi, mutta harva ymmärtää miten ne tarkalleen toimivat. Jokaisen osakesijoittajan tulisi kuitenkin tietää muutama tärkeä asia optioista! Tiesitkö esimerkiksi, että voit saada ylimääräistä tuottoa omistamistasi osakkeistasi myymällä optioita niitä vastaan? Tai että voit ostaa haluamiasi osakkeita halvemmalla?

Toivotussa Traders' Clubin optiojaksossa käsitellään kansankielisesti, kuinka optiot toimivat ja miten voit hyödyntää niitä omassa sijoitus- tai treidausstrategiassasi. Jaksossa vieraana myös yli 20 vuoden sijoitusuran omaava Pirjo, joka hyödyntää optioita omassa sijoitusstrategiassaan. Pirjo tavoittelee 2 %:n kuukausituottoa (=26,8 % vuosituottoa).

Thumbnail Image

Tietoa Nordnetin kaupankäyntiluotosta.

Kaupankäyntiluotto eli sijoituslaina tarkoittaa luottoa, jossa käytät salkkusi omistuksia luoton vakuutena. Luoton avulla voit parantaa tuottomahdollisuuksiasi ja maksaa tekemäsi osakeostot kauppapäivän sijasta vasta kauppojen selvityspäivänä (T+2), ilman korkoseuraamuksia. Luotto toimii varakassana osakeostoihin tai muuhun haluamaasi tarkoitukseen. Voit hyödyntää luottoa myös osakesäästötilillä. Ei aloitus- tai kuukausimaksuja. Korkoa maksat vain käyttämäsi luoton osalta – eli kun salkkusi saldo on negatiivinen – et koko myönnetystä luotosta.

→ Lue lisää Nordnetin kaupankäyntiluotosta.

Luotolla sijoittamiseen liittyy merkittävä riski. Jos luotolla ostamiesi rahoitusvälineiden arvo laskee, olet edelleen velvollinen maksamaan takaisin koko luottopääoman sekä korko-osuuden. Kurssien lasku tai muutokset lainoitusasteissa voivat tarkoittaa sitä, että salkun lainoitusarvo laskee ja salkkuun syntyy ylilainoitustilanne. Tämä ei ole sallittua.

Jos salkkuun syntyy ylilainoitustilanne, sinun tulee korjata tilanne viipymättä. Muussa tapauksessa riskinä on muun muassa, että rahoitusvälineitäsi pakkomyydään. Pakkomyynti voi johtaa tappioihin, joiden suuruus voi ylittää alkuperäisen luoton määrän.

Video: Näin Nordnetin kaupankäyntiluotto toimii
Video: Näin Nordnetin kaupankäyntiluotto toimii

Meillä on Suomen tyytyväisimmät sijoittajat.

Nordnetillä on EPSI Ratingin (12/2023) mukaan sijoittajien keskuudessa korkein asiakastyytyväisyys Suomessa. Korkea taso selittyy muun muassa erittäin korkeilla tuotelaatua sekä rahalle saatavaa vastinetta koskevilla arvioilla.

Tee kuten 565 600 suomalaista, avaa tili Nordnetiin.

Tule asiakkaaksi

Epsi-Footer_003.svg
© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki