Siirry pääsisältöön

Optiot ja johdannaiset.


Sijoitusmahdollisuuksia optioilla.

Johdannaismarkkinat tarjoavat sijoitusmahdollisuuksia. Optioilla voit tehdä tuottoa huolimatta siitä nouseeko, laskeeko vai pysyykö pörssi paikallaan.

Voit sekä kasvattaa että pienentää riskejä riippuen siitä, minkälaisen strategian valitset ja miten uskot markkinoiden liikkuvan.

Nordnetissä voit ostaa (merkitä) ja myydä (asettaa) indeksi-, osake- ja henkilöstöoptioita. Voit myös ostaa ja myydä termiinejä.

Katso optiot Nordnetin verkkopalvelussa Avaa Nordnet-asiakkuus

Tuottoa markkinasuunnasta riippumatta.

  • Varmista optiolla etukäteen sovittu osto- tai myyntikurssi.

  • Valitse indeksi-, osake- tai henkilöstöoptio.

  • Tienaa kun markkinat nousevat, laskevat tai pysyvät paikoillaan.

Hae kaupankäyntimahdollisuutta.

Käydäksesi kauppaa johdannaisilla sinun tulee tutustua huolellisesti sovellettaviin ehtoihin ja riskeihin ja täyttää johdannaissopimus sekä luottoa koskevat sopimukset. Lisäksi sinun tulee suorittaa hyväksytysti lainoitukseen, vakioituihin optioihin ja termiineihin sekä lyhyeksi myyntiin liittyvät tietämystestit. Kun olet tehnyt tietämystestit, voit siirtyä täyttämään sopimuksia:


Käydäksesi kauppaa optioilla sinun on läpäistävä tietämystesti varmistaaksesi tuotteiden asianmukaisuuden sinulle. Kaupankäynti pörssilistatuilla tuotteilla sisältää korkean riskin, joka ei sovi kaikille. Sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Ennen kaupankäynnin aloittamista sijoittajan tulee ymmärtää kaupankäyntiin liittyvät riskit ja tuotteeseen liittyvät ehdot.

Kaupankäyntiluotto.

Luottoa salkkuasi vastaan – hyödynnä mahdollisuus lisätuottoon. Kaupankäyntiluoton avulla voit parantaa tuottomahdollisuuksiasi ja maksaa tekemäsi osakeostot kauppapäivän sijasta vasta kauppojen selvityspäivänä (T+2), ilman korkoseuraamuksia.
→ Lue lisää kaupankäyntiluotosta

Luotto toimii varakassana osakeostoihin tai muuhun haluamaasi tarkoitukseen. Voit nostaa luoton halutessasi myös pois Nordnet-salkustasi.

Opi lisää optioista.

Katso Nordet-koulun video-oppimateriaalit optiokaupankäyntiin.

→ Tutustu optioihin liittyvään oppimateriaaliin

Thumbnail Image

Nosta säästämisesi uudelle tasolle.

paras-valittaja.png