Siirry pääsisältöön

Viputuotteet.


Vipua salkkuun.

Nordnetin palvelusta löydät laajan valikoiman viputuotteita, jotka tarjoavat rajattomia sijoitusmahdollisuuksia. Viputuotteilla voit sijoittaa mm. osakkeisiin, indekseihin, raaka-aineisiin ja valuuttoihin. Voit myös valita haluamasi vipuvaikutuksen.

Viputuotteita laskevat liikkeelle mm. pankit ja pankkiiriliikkeet. Liikkeeseenlaskijat toimivat tuotteiden markkinatakaajina, jotka antavat osto- ja myyntikurssin tuotteille. Näin sinulla on mahdollisuus ostaa ja myydä viputuotteita pörssin ollessa auki. Viputuotteiden osto- ja myyntikurssit määräytyvät tuotteen kohde-etuuden hinnanmuutosten perusteella.

Bull- ja Bear-sertifikaatit

Minifutuurit

Unlimited turbot

Warrantit

Turbowarrantit

Optiot ja johdannaiset

Hyödynnä näkemyksesi viputuotteilla.

 • Rajattomia sijoitusmahdollisuuksia.

 • Valitse haluamasi viputuote.

 • Suojaa salkkusi.

 • Käy kauppaa ilman välityspalkkioita* Nordnet Markets -valikoiman tuotteilla. *Koskee yli 100 € kauppoja.

Käydäksesi kauppaa viputuotteilla sinun on läpäistävä tietämystesti varmistaaksesi tuotteiden asianmukaisuuden sinulle. Kaupankäynti pörssilistatuilla tuotteilla sisältää korkean riskin, joka ei sovi kaikille. Sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Ennen kaupankäynnin aloittamista sijoittajan tulee ymmärtää kaupankäyntiin liittyvät riskit ja tuotteeseen liittyvät ehdot.

Pohjoismaiden pörsseissä on käytössä turvajärjestelmä, jonka tarkoituksena on vähentää voimakkaita kurssimuutoksia sekä mahdollisesti välttää turhia keskeytyksiä kaupankäynnissä. Toimeksiantojen hintavaihtelurajat ovat normaalisti noin +/- 15 – 50 % viimeisimmästä kauppahinnasta ja tätä enemmän poikkeavat toimeksiannot hylätään. Jos tuotteen myyminen liikkeeseenlaskijan ostolaitaan ei onnistu ja haluat tehdä myynnin, tulee sinun soittaa kaupankäyntiimme puh 020 198 5898 välittömästi.

Bull- ja Bear-sertifikaatit.

Ansaitse markkinoiden noustessa tai laskiessa.

Bull- ja Bear-sertifikaateissa on päivänsisäinen vipuvaikutus. Vipuvaikutus on siis kiinteä päivän ajan (verrattuna edellisen päivän päätöskurssiin), muttei pidemmällä ajanjaksolla. Vipuvaikutus tarkoittaa sitä, että sertifikaatin arvonmuutos voi olla suurempi kuin kohde-etuuden arvonmuutos.

Sertifikaatin arvonmuutos määräytyy sen vipukertoimen perusteella. Sertifikaatteja on useilla eri vipukertoimilla ja se voi olla esimerkiksi 1, 3, 5 tai jopa 20. Vipukertoimen näet sertifikaatin nimestä.

Sertifikaattien kohde-etuuksina on tällä hetkellä mm.

 • osakkeita

 • valuuttoja

 • raaka-aineita

 • indeksejä.


Mahdollisuudet:

 • Toimii hyvin lyhytaikaisissa sijoituksissa.

Huomioitavaa:

 • Voit menettää koko sijoitetun pääoman.

 • Sertifikaatin arvonmuutos voi olla suurempi tai pienempi kuin päivittäinen vipuvaikutus pidemmällä ajanjaksolla.

 • Mitä suurempi sertifikaatin vipukerroin, sitä suurempi tappion mahdollisuus.

Thumbnail Image

Minifutuurit.

Sekä lyhyt- että pitkäaikaisiin sijoituksiin osakkeisiin, raaka-aineisiin, indekseihin ja valuutoihin.

Minifutuureissa on paljon samoja piirteitä kuin futuureissa. Futuureista minifutuurit eroavat siinä, että niissä ei ole määrättyä päättymispäivää eikä erillistä vakuusvaatimusta. Yksinkertaistettuna minifutuuri voidaan jakaa kahteen osaan: sijoittamaasi pääomaan sekä liikkeeseenlaskijan tarjoamaan rahoitusosuuteen.

Kuten turbowarranteissa myös minifutuureissa on Stop Loss -taso, joka varmistaa, ettei minifutuurin arvo voi muuttua negatiiviseksi. Yleensä Stop Loss -taso aktivoituu ja kaupankäynti minifutuurilla päättyy, kun minifutuurin arvosta on jäljellä vain rahoitusosuus. Koska minifutuureilla ei ole päättymispäivää, liikkeeseenlaskija vähentää rahoituskustannuksen päivittäin minifutuurin arvosta. Tämän seurauksena sekä rahoitusosuutta että Stop Loss -tasoa päivitetään ajan kuluessa.

Sijoita minifutuuri Longeihin, jos uskot markkinoiden nousuun ja minifutuuri Shortteihin, jos uskot markkinoiden laskuun.

Huomioitavaa:

 • Voit menettää koko sijoitetun pääoman.

 • Minifutuureissa on Stop Loss -taso.

 • Ostaessasi minifutuureja maksat korkoa rahoituskustannuksesta (katso liikkeeseenlaskijan ehdot).

Mahdollisuudet:

 • Tuote on läpinäkyvä, koska minifutuurin hinta liikkuu samoin kuin kohde-etuus (pl. kulut).

 • Toimii hyvin sekä lyhyt- että pitkäaikaisissa sijoituksissa ja on verrattavissa sijoitussalkun lainoitukseen.

 • Voit sijoittaa osakkeisiin, raaka-aineisiin, indekseihin sekä valuuttoihin.

Thumbnail Image

Unlimited turbot.

Korkeampi vipuvaikutus kuin mini­futuureilla.

Unlimited turbo toimii suurelta osin kuin minifutuuri. Minifutuureissa Stop Loss -taso ja rahoitusosuus eroavat toisistaan. Unlimited turboissa Stop Loss -taso ja rahoitusosuus ovat samat. Tämä huomioidaan tuotteen hinnassa.

Unlimited turboilla ei ole ennaltamäärättyä päättymispäivää.

Opi lisää Unlimited turboista

Mahdollisuudet:

 • Unlimited turboilla on korkeampi vipuvaikutus kuin minifutuureilla.

 • Toimii hyvin sekä lyhyt- että pitkäaikaisissa sijoituksissa ja on verrattavissa sijoitussalkun lainoitukseen.

 • Voit sijoittaa osakkeisiin, raaka-aineisiin, indekseihin sekä valuuttoihin.

Huomioitavaa:

 • Voit menettää koko sijoitetun pääoman.

 • Unlimited turboissa on Stop Loss -taso.

 • Ostaessasi Unlimited turboja maksat korkoa rahoituskustannuksesta (katso liikkeeseenlaskijan ehdot).

Warrantit.

Warrantit sekä näkemyksen ottamiseen että salkun suojaamiseen.

Warrantti on viputuote, joka antaa sinulle oikeuden ostaa tai myydä kohde-etuutta ennaltamäärätyllä hinnalla (toteutushinta) ennaltamäärättynä päivänä (päättymispäivä).

Jos warrantilla on päättymispäivänä reaaliarvoa, saat käteiskorvauksen, joka vastaa kohde-etuuden ostamisesta/myymisestä saatavaa arvoa.

Warranttien liikkeeseenlaskijoita on markkinoilla useita. Warranttikohtaiset ehdot ja nimeämiskäytäntö vaihtelevat liikkeeseenlaskijakohtaisesti.

Ennen sijoituspäätöksen tekoa on tärkeää tutustua liikkeeseenlaskijan tuote-ehtoihin.

Mahdollisuudet:

 • Warranteilla suuri vipuvaikutus.

 • Kohde-etuuden tuleva osto-/myyntihinta on varmistettu.

 • Toimii sekä näkemyksen ottamiseen että salkun suojaamiseen.

Huomioitavaa:

 • Voit menettää koko sijoitetun pääoman.

 • Warrantin hintaan vaikuttavat mm. aika-arvo ja volatiliteetti.

 • Tuote-ehdot vaihtelevat liikkeeseenlaskijakohtaisesti.

Turbowarrantit.

Vauhtia lyhytaikaisiin sijoituksiin.

Turbowarranteilla on ennaltamäärätty päättymispäivä sekä toteutushinta, jonka perusteella jäännösarvo lasketaan.

Erona tavallisiin warrantteihin on turbowarranttien Knock Out -taso. Jos turbowarrantti saavuttaa Knock Out -tasonsa, se erääntyy välittömästi ja kaupankäynti turbowarrantilla päättyy. Knock Outin yhteydessä turbowarrantti voi menettää täysin arvonsa.

Volatiliteetti ja aika-arvo eivät vaikuta turbowarrantin arvoon samalla tavalla kuin tavallisen warrantin arvoon. Näin ollen turbowarrantti seuraa kohde-etuuden hintaa tarkemmin kuin tavallinen warrantti. Turbowarrantit nimetään samoin kuin tavalliset warrantit. Turbowarrantin tunnistat kaupankäyntikoodin alussa olevasta T-kirjaimesta.

Mahdollisuudet:

 • Turbowarrantin hinta liikkuu lähes samoin kuin kohde-etuus.

 • Toimii hyvin lyhytaikaisissa sijoituksissa ja kohde-etuuden pienikin liike vaikuttaa turbowarrantin arvoon.

 • Knock Out -taso toimii kuten Stop Loss -toimeksianto osakkeissa.

Huomioitavaa:

 • Voit menettää koko sijoitetun pääoman.

 • Turbowarrantti voi erääntyä (Knock Out) ennen päättymispäivää.

 • Eri liikkeeseenlaskijoiden tuotekohtaiset ehdot poikkeavat toisistaan.

Lataa maksuton e-kirja ja treidaa kuin ammattilainen.

Opi ajattelemaan ja toimimaan kuin ammattitreidaaja. E-kirja Treidaa kuin ammattilainen on tarkoitettu oppimateriaaliksi ja inspiraation lähteeksi kaiken tasoisille treidaajille aloittelijoista ammattilaisiin. 

Kun olet lukenut tämän maksuttoman e-kirjan, ymmärrät, etteivät osakkeiden liikkeet ehkä olekaan niin sattumankauppaa, kuin yleisesti esitetään.

Lue lisää ja lataa e-kirja

Opi treidauksesta Nordnet-koulussa:

Nordnet-koulun treidausosioon
Treidaa kuin ammattilainen kansi

Tärkeää tietoa riskeistä.

Tällä sivulla kuvatut tuotteet eivät sovi kaikille sijoittajille. Kyseiset tuotteet ovat monimutkaisia ja vaativat sijoittajalta selkeän ymmärryksen kohde-etuuksina olevista markkinoista sekä tuotekohtaisista ehdoista ja ominaisuuksista. Käydäksesi kauppaa Nordnet Markets -tuotteilla sinun on läpäistävä tietämystesti varmistaaksesi tuotteiden asianmukaisuuden sinulle.

Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Vipuvaikutuksella sijoittamiseen liittyy suuri riski koko sijoitetun pääoman menettämisestä. Lue lisää riskeistä.

Tietoa Nordnetin kaupankäyntiluotosta.

Kaupankäyntiluotto eli sijoituslaina tarkoittaa luottoa, jossa käytät salkkusi omistuksia luoton vakuutena. Luoton avulla voit parantaa tuottomahdollisuuksiasi ja maksaa tekemäsi osakeostot kauppapäivän sijasta vasta kauppojen selvityspäivänä (T+2), ilman korkoseuraamuksia. Luotto toimii varakassana osakeostoihin tai muuhun haluamaasi tarkoitukseen. Voit hyödyntää luottoa myös osakesäästötilillä. Ei aloitus- tai kuukausimaksuja. Korkoa maksat vain käyttämäsi luoton osalta – eli kun salkkusi saldo on negatiivinen – et koko myönnetystä luotosta.

→ Lue lisää Nordnetin kaupankäyntiluotosta.

Luotolla sijoittamiseen liittyy merkittävä riski. Jos luotolla ostamiesi rahoitusvälineiden arvo laskee, olet edelleen velvollinen maksamaan takaisin koko luottopääoman sekä korko-osuuden. Kurssien lasku tai muutokset lainoitusasteissa voivat tarkoittaa sitä, että salkun lainoitusarvo laskee ja salkkuun syntyy ylilainoitustilanne. Tämä ei ole sallittua.

Jos salkkuun syntyy ylilainoitustilanne, sinun tulee korjata tilanne viipymättä. Muussa tapauksessa riskinä on muun muassa, että rahoitusvälineitäsi pakkomyydään. Pakkomyynti voi johtaa tappioihin, joiden suuruus voi ylittää alkuperäisen luoton määrän.

Video: Näin Nordnetin kaupankäyntiluotto toimii
Video: Näin Nordnetin kaupankäyntiluotto toimii