Siirry pääsisältöön

Yrityksen sijoitukset.

Salkut ja tilit yritykselle.

Yrityksen varallisuuden kasvaessa ja kassavarojen ylittäessä päivittäistoimintaan tarvittavan määrän, voit miettiä kannattaisiko yrityksen varat sijoittaa. Tuottoa yrityksien sijoituksille voit hakea esimerkiksi osakkeista ja rahastoista. Sijoittamalla yrityksen varoja, voit varautua pienempiä ja suurempia investointeja varten.

Yrityksellä on käytössä samat palvelut kuin yksityisasiakkaan osake- ja rahastosalkussa.

Tuottoa yrityksen investointeihin.

  • Sijoittamalla tuottoa investointeihin.
  • Riskitasoosi sopivat sijoitukset.
  • Henkilökohtaista palvelua.
  1. Avaa osake- ja rahastosalkku. Klikkaa yllä olevaa painiketta, niin pääset kätevästi alkuun.
  2. Jos yritykselläsi ei ole vielä LEI-tunnusta, hanki sellainen. Yritykset, joilla ei ole LEI-tunnusta eivät voi käydä arvopaperikauppaa 3.1.2018 jälkeen. Lue lisää alla olevasta LEI-kohdasta.
  3. Tunnukset saat postitse. Sisäänkirjautumistunnisteet saapuvat kahdessa erillisessä lähetyksessä.
  4. Kirjaudu sisään ja aloita sijoittaminen yritykselle. Tunnukset saatuasi voit aloittaa sijoittamisen vaikka heti.


EU-lainsäädäntö vaatii arvopaperikauppaa käyviltä yrityksiltä kansainvälisen LEI-tunnuksen (Legal Entity identifier). LEI-tunnuksella parannetaan rahoitusmarkkinoiden läpinäkyvyyttä.

Yritykset, joilla ei ole LEI-tunnusta eivät voi käydä arvopaperikauppaa 3.1.2018 jälkeen. Vaatimus koskee kaikkia pörssilistattuja arvopapereita, kuten osakkeita ja ETF:iä. Vaatimus ei koske kauppaa noteeraamattomilla, ns. perinteisillä rahastoilla. LEI-tunnusvaatimus koskee myös yritystä, joka hallinnoi valtakirjalla muita Nordnet-tilejä ja yrityksen tiliä, jota hallinnoidaan valtakirjalla.

Voit hakea LEI-tunnuksen suoraan Patentti- ja rekisterihallituksen verkkosivuiltalinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan tai muilta toimijoilta, kuten NordLEI-sivustoltalinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan.

Muista ilmoittaa Y-tunnus
Muista ilmoittaa LEI-tunnushakemuksessa myös yrityksesi Y-tunnus. Y-tunnuksen avulla Nordnet tunnistaa automaattisesti yrityksen asiakkuuden Nordnetissä ja tunnistaa siihen liitetyn LEI-tunnuksen. Tällöin sinun ei tarvitse erikseen lähettää Nordnetille LEI-tunnusta rekisteröimistä varten.

LEI-tunnus on voimassa vain vuoden kerrallaan, joten muistathan päivittää tunnuksen vuosittain. Voit tarkistaa yrityksesi LEI-tunnuksen statuksen gleif.org-sivuston hakutoiminnollalinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan.

Yrityksen sijoitustoiminta.

Haluatko olla aktiivinen ja poimia itse osakkeita salkkuusi?

Osakesijoittaminen tarjoaa pitkällä aikavälillä parhaat tuottomahdollisuudet. Jos yrityksesi ei tarvitse varoja lähiaikoina, varoja kannattaa ohjata hajautetusti osakkeisiin. Osakesijoittamiseen pääset mukaan jo pienillä summilla.

Tilaa Nordnetin aamukirje, niin saat tuoreet analyysit ja päivän poiminnan maksutta sähköpostiisi joka arkipäivä.

Katso Sharevillen top-jäsenten ostetuimmat osakkeet juuri nyt.

Katso tuoreet sijoituskirjoitukset Nordnet Blogista.

...vai haluatko helppoa hajauttamista rahastoilla?

Nordnet Rahastoneuvoja auttaa sinua löytämään juuri sinun salkkuusi sopivia rahastoja. Lue lisää tästä.

Pörssilistatut rahastot eli ETF:t mahdollistavat laajan hajautuksen matalilla kustannuksilla. Lue lisää.

Jos yrityksesi sijoitusvarallisuus ylittää 200 000 €, käytössäsi on myös Nordnetin Private Banking -palvelu. Saat henkilökohtaista palvelua ja erikoisetuja – mm. vain Private Banking -asiakkaille suunnattuja mallisalkkuja ja kiinteät välityspalkkiot kaikille markkinoille.