Siirry pääsisältöön

Yrityksen sijoitukset.


Salkut ja tilit yritykselle.

Yrityksen varallisuuden kasvaessa ja kassavarojen ylittäessä päivittäistoimintaan tarvittavan määrän, voit miettiä kannattaisiko yrityksen varat sijoittaa. Tuottoa yrityksien sijoituksille voit hakea esimerkiksi osakkeista ja rahastoista. Sijoittamalla yrityksen varoja, voit varautua pienempiä ja suurempia investointeja varten.

Yrityksellä on käytössä samat palvelut kuin yksityisasiakkaan osake- ja rahastosalkussa.

Tuottoa yrityksen investointeihin.

 • Sijoittamalla tuottoa investointeihin.

 • Riskitasoosi sopivat sijoitukset.

 • Henkilökohtaista palvelua.

Yrityksen sijoitustoiminta.

Näin aloitat sijoittamisen yritykselle.

 1. 1

  Avaa osake- ja rahastosalkku. Klikkaa yllä olevaa painiketta, niin pääset kätevästi alkuun.

 2. 2

  Jos yritykselläsi ei ole vielä LEI-tunnusta, hanki sellainen. Yritykset, joilla ei ole LEI-tunnusta eivät voi käydä arvopaperikauppaa. Lue lisää oheisesta LEI-kohdasta.

 3. 3

  Tunnukset saat postitse. Sisäänkirjautumistunnisteet saapuvat kahdessa erillisessä lähetyksessä.

 4. 4

  Kirjaudu sisään ja aloita sijoittaminen yritykselle. Tunnukset saatuasi voit aloittaa sijoittamisen vaikka heti.

 5. 5

  Jos yrityksesi sijoitusvarallisuus ylittää 200 000 €, käytössäsi on myös Nordnetin Private Banking -palvelu. Saat henkilökohtaista palvelua ja erikoisetuja – mm. vain Private Banking -asiakkaille suunnattuja mallisalkkuja ja kiinteät välityspalkkiot kaikille markkinoille.

Tärkeää tietoa LEI-tunnuksesta.

EU-lainsäädäntö vaatii arvopaperikauppaa käyviltä yrityksiltä kansainvälisen LEI-tunnuksen (Legal Entity identifier). LEI-tunnuksella parannetaan rahoitusmarkkinoiden läpinäkyvyyttä.

Yritykset, joilla ei ole LEI-tunnusta eivät voi käydä arvopaperikauppaa. Vaatimus koskee kaikkia pörssilistattuja arvopapereita, kuten osakkeita ja ETF:iä. Vaatimus ei koske kauppaa noteeraamattomilla, ns. perinteisillä rahastoilla. LEI-tunnusvaatimus koskee myös yritystä, joka hallinnoi valtakirjalla muita Nordnet-tilejä ja yrityksen tiliä, jota hallinnoidaan valtakirjalla.

Voit hakea LEI-tunnuksen suoraan Patentti- ja rekisterihallituksen verkkosivuilta tai muilta toimijoilta, kuten NordLEI-sivustolta.

Muista ilmoittaa Y-tunnus

Muista ilmoittaa LEI-tunnushakemuksessa myös yrityksesi Y-tunnus. Y-tunnuksen avulla Nordnet tunnistaa automaattisesti yrityksen asiakkuuden Nordnetissä ja tunnistaa siihen liitetyn LEI-tunnuksen. Tällöin sinun ei tarvitse erikseen lähettää Nordnetille LEI-tunnusta rekisteröimistä varten.

LEI-tunnus on voimassa vain vuoden kerrallaan, joten muistathan päivittää tunnuksen vuosittain. Voit tarkistaa yrityksesi LEI-tunnuksen statuksen gleif.org-sivuston hakutoiminnolla.

Mietitkö mihin kannattaisi sijoittaa?

Haluatko olla aktiivinen ja poimia itse osakkeita salkkuusi...

...vai haluatko helppoa hajauttamista rahastoilla?

 • Nordnet One. Muuta ei säästäjä välttämättä tarvitse.
  Nordnet One tarjoaa helpon ratkaisun säästöjen sijoittamiseen ja hajauttamiseen edullisin kuluin (juoksevat kulut vain 0,49 %). Näin sinun ei tarvitse ostaa monia eri rahastoja hajauttaaksesi säästösi. Lue lisää Nordnet One -rahastoista.

 • Nordnetin kansainväliset indeksirahastot kaikkialle maailmaan.
  Nordnetin kansainvälisten indeksirahastojen (Nordnet Indeksirahasto Teknologia, Maailma, USA, Eurooppa ja Kehittyvät Markkinat) avulla voit hajauttaa sijoituksesi ympäri maailman edullisin kuluin. Saat monta osaketta yhdellä sijoituksella. Lue lisää Nordnetin kansainvälisistä indeksirahastoista.

 • Nordnetin kuukausisäästöpalvelu.
  Auttaa sinua löytämään juuri sinun salkkuusi sopivia rahastoja. Apua rahastojen valintaan.

 • Lisää rahastoideoita löydät täältä.