Siirry pääsisältöön

ETF-sijoitusideat.

Löydä sinulle sopivat pörssilistatut rahastot eli ETF:t.

Tältä sivulta löydät vinkkejä, miten voit löytää omiin tarpeisiisi ja tavoitteisiisi sopivat ETF-rahastot. Katso myös rahastot ja rahastosijoittaminen -sivu, jos haluat sijoittaa noteeraamattomiin rahastoihin.

Maat ja alueet.

Maat ja alueet.

Nordnetin laajasta valikoimasta löydät maailman eri maihin ja alueisiin, kuten vaikka Latinalaiseen Amerikkaan, USA:an ja Kiinaan sijoittavia ETF:iä.

→ Katso ETF:t maittain ja alueittain

Teemat.

Teemat.

ETF:istä löytyy myös tiettyihin sektoreihin keskittyviä tuotteita. Kokeile vaikka hakutermejä "robotics" tai "health".

→ Tutustu eri teemojen suosittuihin ETF:iin

Korot.

Korot.

Korkoa voi etsiä pääomalle muualtakin kuin talletustililtä – tiesitkö, että korkomarkkinoille voi sijoittaa myös ETF:illä? Tutustu Nordnetin laajaan korko-ETF-tarjontaan.

Tutustu korko-ETF:iin

Parhaiten tuottaneet ETF:t.

Parhaiten tuottaneet ETF:t.

Löydä ETF:iä, jotka ovat tuottaneet parhaiten viimeisen vuoden aikana. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta, mutta näillä ETF:illä on ainakin "track record" kunnossa!

→ Katso top-lista

Matalimmat kulut.

Matalimmat kulut.

Tutustu ETF:iin, joiden hallinnointipalkkiot ovat edullisia. Löydät tästä joukosta maailman tunnetuimpia pörssi-indeksejä seuraavia ETF:iä sekä korko-ETF:iä.

→ Tutustu edullisiin ETF:iin

Vastuulliset ETF:t.

Vastuulliset ETF:t.

Nordnetin uudessa verkkopalvelussa voit seuloa esiin myös sellaisia ETF:iä, joiden riippuvuus fossiilisista polttoaineista on Morningstarin ja Sustainalytics -yhtiön toimesta arvioitu matalaksi.

→ Löydä matalan hiiliriskin ETF:t

Kaupallinen yhteistyö: J.P. Morgan Asset Management

Yhdistä aktiivisuuden ja passiivisuuden parhaat puolet salkussasi.

Lue lisää Research Enhanced Index Equity (ESG) ETF:istä.

Kuukausisäästä ETF:iin.

Automatisoi sijoituksesi ja laita rahasi kasvamaan.

Kuukausisäästä ETF:iin.

Nordnetissä voit kuukausisäästää edullisesti ETF:iin ja valita sopimukseen maksimissaan neljä ETF:ää. Tarjolla on ETF:iä kuudelta johtavalta liikkeeseenlaskijalta: db x-trackersiltä (Deutsche Bank), iSharesilta (BlackRock), Xactilta (Handelsbanken), Lyxorilta, WisdomTreeltä ja VanEckiltä.

→ Lue lisää ETF-kuukausisäästämisestä

Suositut ETF:t.

Mietitkö, mitä ETF:iä ostaisit? Yksi tapa etsiä sijoituskohteita on katsoa, mihin muut Nordnetin asiakkaat ovat sijoittaneet.

→ Katso Nordnetin suomalaisasiakkaiden suosituimmat ETF:t

Uusimmat ETF-artikkelit Nordnet Blogissa.

 • Voiko ETF päihittää vertailuindeksinsä? Haastateltavana J.P. Morganin ETF-asiantuntija

  ETF:t ovat lähes poikkeuksetta pörssilistattuja rahastoja, jotka pyrkivät orjallisesti seuraamaan vertailuindeksiään. Maailmalta ja Nordnetin...

  → Lue lisää
 • REI: Lähde mukaan aktiivisten ETF-rahastojen vallankumoukseen

  Kun globaalien osakemarkkinoiden tuottoennusteet näyttävät matalammilta kuin mihin on viime aikoina totuttu, ylituoton saaminen on tärkeää...

  → Lue lisää
 • Mitä ovat kestävät ”älykaupungit”?

  Sijoittajat ovat vuosia puhuneet niin sanotuista megatrendeistä, eli teknologiaan, ympäristöön, yhteiskuntaan ja talouteen liittyvistä mullistuksista,...

  → Lue lisää

Tärkeää tietoa riskeistä ja tuotoista.

Huomioi, että historialliset ja simuloidut historialliset tuotot eivät ole tae tulevista tuotoista. Rahoitusinstrumenttien arvo voi sekä nousta että laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamaasi pääomaa takaisin.

Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.