Siirry pääsisältöön

Pankkisektori ja Baltia trendaavat | rahastokaupankäynti 3/2023

Nordnet Suomen asiakkaiden rahastojen netto-ostot olivat maaliskuussa reilut 26 miljoonaa euroa ja ETF:ien noin 25 miljoonaa euroa. Tarkastelussa ovat mukana kaikki Nordnetin omat rahastot sekä palvelusta löytyvät yli 600 rahastoa yli 70 eri rahastoyhtiöltä.

Pankkikriisi on ollut kevään tärkein teema osakemarkkinoilla. Suomessa se on näkynyt mm. yksityissijoittajien ennennäkemättömänä kiinnostuksena Nordeaa ja muutamia muita vakaina pidettyjä finanssiosakkeita kohtaan. Likapyykkiä pestessä on pesuveden mukana on mennyt hyviäkin pankkeja alelaariin, näyttää moni miettivän. Rahastopuolella kiinnostus finanssisektoriin näkyy myös BlackRock iShares S&P U.S. Banks UCITS ETF USD (IUS2) -ETF:n omistajamäärän rajuna nousuna. ETF:ien kautta pankkisektoriin voi sijoittaa hajautetusti, mikä ymmärrettävästi houkuttelee monia, koska yksittäisten pankkien taseiden tulkinta ei ole helppoa.

Uutuutena trendaavien tuotteiden listalla nousee myös INVL Baltic Fund, jonka kautta sijoittajat voivat omistaa mm. palasen Tallinnan satamaa. Ehkä tuore NATO-jäsenyys on herättänyt suomalaisissa kipinän tutustua Baltian markkinoihin tarkemmin. Myöskään uusi NATO-kumppanimme Turkki ei ole jäänyt suomalaisilta huomaamatta: HSBC:n hallinnoima Turkki-rahasto on peräti tuplannut arvonsa vuodessa ja kerryttänyt samalla huiman määrän uusia suomalaisomistajia.

Nordnet Indeksirahasto Suomi ESG, suomalaisten ikisuosikki

Uutisoimme viime kuussa, että Nordnet Indeksirahasto Suomi ESG, entinen Superrahasto Suomi, on noussut suomalaisten suosituimmaksi rahastoksi. Suosiolle ei näy loppua, sillä kyseinen rahasto löytyy tuttuun tapaan maaliskuun netto-ostetuimpien rahastojen kärjestä. Myös muut Nordnetin oman indeksirahastoperheen tuotteet korostuvat jatkuvasti top-listoilla. Suomalaiset ovatkin innostuneet kulutehokkaasta indeksisäästämisestä viime vuosina toden teolla. Hyvä niin! Korkoa korolle -ilmiö pääsee parhaiten oikeuksiinsa, kun kiinnittää huomiota kuluihin.

Maaliskuun 2023 trendaavat rahastot:

Eniten uusia omistajia saaneet rahastotOmistajamäärän muutos 12 kk*Kehitys 12 kk
INVL Baltic Fund+33 %+13 %
BGF Future of Transport A2+22 %+1 %
HSBC GIF Turkey Equity AC+15 %+102 %
Tuottotiedot poimittu 3.4.2023.

Maaliskuun 2023 trendaavat ETF:t:

Eniten uusia omistajia saaneet ETF:tOmistajamäärän muutos 12 kk*Kehitys 12 kk
iShares S&P U.S. Banks UCITS ETF USD (Acc)+156 %-31 %
Tuottotiedot poimittu 3.4.2023.

Nordnet Suomen netto-ostetuimmat rahastot maaliskuussa 2023:

 1. Nordnet Indeksirahasto Suomi ESG
 2. Nordnet Indexfond Sverige ESG
 3. Handelsbanken Usa Indeksi
 4. Evli Likvidi B
 5. Nordnet Indeksfond Norge
 6. Nordnet Indeksirahasto USA ESG
 7. Nordnet Indeksirahasto Maailma ESG
 8. Nordnet Indeksfond Danmark ESG A
 9. Nordnet Indeksi Eurooppa ESG
 10. S-Pankki Lyhyt Korko A

Nordnet Suomen netto-ostetuimmat ETF:t maaliskuussa 2023:

 1. iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Acc)
 2. iShares Core MSCI World UCITS ETF USD (Acc)
 3. Seligson & Co OMX Helsinki 25 UCITS ETF
 4. iShares $ Treasury Bond 0-1yr UCITS ETF USD (Dist)
 5. iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF USD (Acc)
 6. Xtrackers II EUR Corporate Bond UCITS ETF 1C
 7. iShares MSCI ACWI UCITS ETF USD (Acc)
 8. JPMorgan BetaBuilders EUR Govt Bond 1-3 yr UCITS ETF – EUR (acc)
 9. Vanguard FTSE All-World UCITS ETF – (USD) Acc
 10. Xtrackers Euro STOXX 50 UCITS ETF 1C

Lähde: Nordnetin oma kaupankäyntitilasto

* Omistajamäärien muutoksissa on tarkasteltu rahastoja ja ETF:iä niiltä osin, kun muutos on ollut yli 50 asiakasta kuukauden aikana.

Katso myös: Private Banking -asiakkaidemme osake- ja rahastopoiminnat maaliskuussa.

Mikään tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sijoittajaa kehoitetaan perehtymään rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen sijoittamista rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit