Siirry pääsisältöön

Nordnetin indeksirahastot.

Nosta säästämisesi uudelle tasolle edullisten indeksirahastojemme avulla.


Nordnetin kansainvälisten indeksirahastojen avulla voit hajauttaa sijoituksesi ympäri maailman helposti ja edullisin kuluin. Saat monta osaketta yhdellä sijoituksella.

Indeksirahastoissa on matalat kulut, laaja hajautus ja yksittäisiä osakesijoituksia matalampi riski. Indeksirahastot ovat helppo ja kustannustehokas vaihtoehto kenen tahansa säästäjän salkkuun.

Nordnet tarjoaa viisi omaa kansainvälistä indeksirahastoa: Nordnet Indeksirahasto Maailma, USA, Kehittyvät Markkinat, Eurooppa ja uusimpana Nordnet Indeksirahasto Teknologia. Näistä neljä ensimmäistä ovat vastuullisia rahastoja, eli ne täyttävät ESG-kriteerit.

 • Edulliset kulut.

 • Sijoita helposti useille eri toimialoille.

 • Yksittäisiä osakkeita matalampi riski.

 • Helppo valinta kuukausisäästökohteeksi.

 • Alkuun jo vain 15 eurolla.

Indeksirahasto teknologiasektorille.

Kuvittele, jos olisit sijoittanut pienen summan Appleen, Nvidiaan tai PayPaliin kymmenen vuotta sitten. Mikä olisi sijoituksen arvo tänään? Nordnet Indeksirahasto Teknologian avulla sinulla on mahdollisuus sijoittaa nykypäivän huipputeknologiaan ja olla mukana ennen kuin seuraava merkittävä teknologinen kehitys alkaa. Ja edullisesti hallinnointipalkkion ollessa vain 0,49 %.

Teknologiasektorin indeksirahastomme seuraa MSCI World Information Technology -indeksiä, eli 185 suurta ja keskisuurta yritystä 23 markkinalla. Sijoittamalla tähän rahastoon sijoitat sellaisiin yhtiöihin kuin Apple, Paypal ja Nvidia, ilman, että sinun tarvitsee itse tehdä osakevalintoja.

Katso avaintietoesite


770x440-tech-man.jpg

Neljä kansainvälistä indeksirahastoamme ovat vastuullisia.

Nordnetin neljällä kansainvälisellä indeksirahastolla on vastuullisuusluokittelu ja ne täyttävät vastuullista sijoittamista koskevan EU-sääntelyn edellytykset kestävyyteen liittyvien tietojen antamisesta. ESG tulee sanoista Environment, Social ja Governance.

Nordnet Indeksirahasto Maailma, USA, Kehittyvät Markkinat ja Eurooppa seuraavat vakiintuneita MSCI ESG- ja S&P ESG -indeksejä. Rahastot sijoittavat korkeimmat ESG-pisteet omaaviin yrityksiin kullakin sektorilla.

Rahastot täyttävät vaatimukset, jotka on annettu EU:n tiedonantoasetuksen 8. artiklassa, mikä tarkoittaa, että rahastot edistävät ympäristöön tai yhteiskuntaan liittyviä ominaisuuksia. 8. artiklan mukaisia rahastoja kutsutaan yleisesti vaaleanvihreiksi.

ESG-merkintä Nordnetin indeksirahastoissa – mitä se oikeastaan tarkoittaa?

Indeksirahastot kaikkialle maailmaan.

Nordnet Indeksi Kehittyvät Mark ESG
Juoksevat kulut
0,39%
Tyyppi
Osakkeet
Riski
Rahasto pyrkii seuraamaan MSCI Emerging Markets ESG Leaders Index -indeksin (”indeksi”) Yhdysvaltain dollarin määräistä kokonaistuottoa, palkkiot ja kulut pois lukien. Indeksi on MSCI Emerging Markets ESG Leaders Index (Bloomberg-tunnus: M1EFESR). Se on osakeindeksi, joka edustaa suurten ja keskisuurten yhtiöiden markkinoita kehittyvissä maissa. Se koostuu MSCI Emerging Markets Indexiin sisältyvistä yrityksistä, joilla on korkeat ympäristö-, sosiaali- ja hallintoluokitukset (“ESG”) suhteessa toimialakollegoihinsa. Valuuttakurssimuutosten riski indeksin valuutan ja kunkin lajin valuutan välillä ei ole suojattu. Rahastoa hallinnoivat rinnakkain Nordnet Bank AB ja J.P. Morgan Mansart Management Limited.
Nordnet Indeksi Eurooppa ESG
Juoksevat kulut
0,25%
Tyyppi
Osakkeet
Riski
Rahasto pyrkii seuraamaan MSCI Europe ESG Leaders Index-indeksin (”indeksi”) euromääräistä kokonaistuottoa, palkkiot ja kulut pois lukien. Indeksi on MSCI Europe ESG Leaders Index (Bloomberg-tunnus: NEUSIU). Se on osakeindeksi, joka edustaa 15 kehittyneen Euroopan maan suurten ja keskisuurten yhtiöiden markkinoita. Se koostuu MSCI Europe Indexiin sisältyvistä yrityksistä, joilla on korkeat ympäristö-, sosiaali- ja hallintoluokitukset (“ESG”) suhteessa toimialakollegoihinsa. Valuuttakurssimuutosten riski indeksin valuutan ja kunkin lajin valuutan välillä ei ole suojattu. Rahastoa hallinnoivat rinnakkain Nordnet Bank AB ja J.P. Morgan Mansart Management Limited.
Nordnet Indeksirahasto Maailma ESG
Juoksevat kulut
0,3%
Tyyppi
Osakkeet
Riski
Rahasto pyrkii seuraamaan MSCI World ESG Leaders Index-indeksin (”indeksi”) Yhdysvaltain dollarin määräistä kokonaistuottoa, palkkiot ja kulut pois lukien. Indeksi on MSCI World ESG Leaders Index (Bloomberg-tunnus: NGSINU). Se on osakeindeksi, joka edustaa suurten ja keskisuurten yhtiöiden markkinoita 23 kehittyneessä maassa. Se koostuu MSCI World Indexiin sisältyvistä yrityksistä, joilla on korkeat ympäristö-, sosiaali- ja hallintoluokitukset (“ESG”) suhteessa toimialakollegoihinsa. Valuuttakurssimuutosten riski indeksin valuutan ja kunkin lajin valuutan välillä ei ole suojattu. Rahastoa hallinnoivat rinnakkain Nordnet Bank AB ja J.P. Morgan Mansart Management Limited.
Nordnet Indeksirahasto USA ESG
Juoksevat kulut
0,25%
Tyyppi
Osakkeet
Riski
Rahasto pyrkii seuraamaan S&P 500 ESG Index-indeksin (”indeksi”) Yhdysvaltain dollarin määräistä kokonaistuottoa, palkkiot ja kulut pois lukien. Indeksi on S&P 500 ESG Index (Bloomberg-tunnus: SPXESUN). Se on osakeindeksi, joka edustaa johtavia Yhdysvalloissa vaihdettuja arvopapereita. Se koostuu S&P 500iin sisältyvistä yrityksistä, joilla on korkeat ympäristö-, sosiaali- ja hallintoluokitukset (“ESG”) suhteessa toimialakollegoihinsa. Valuuttakurssimuutosten riski indeksin valuutan ja kunkin lajin valuutan välillä ei ole suojattu. Rahastoa hallinnoivat rinnakkain Nordnet Bank AB ja J.P. Morgan Mansart Management Limited.

Näin sijoitat indeksirahastoihin.

ndeksirahasto on passiivisesti hoidettu rahasto. Indeksirahastoissa on tyypillisesti hyvin matalat kulut tai ne ovat jopa kuluttomia, sillä aktiivista rahastosalkun hoitoa ei käytännössä ole. Indeksirahastot sisältävät yhtiöitä eri toimialoilta ja maantieteellisiltä alueilta.

Indeksirahasto pyrkii seuraamaan mahdollisimman tarkasti ennalta valittua indeksiä ja sijoittaa rahaston varat vertailuindeksin mukaisesti osakkeisiin.

Passiivisista rahastoista poiketen aktiivinen rahasto pyrkii tekemään ylituottoa vertailuindeksiinsä nähden salkunhoitajan tekemien sijoitusvalintojen avulla.

Indeksirahastot ovat sekä aloittelijoiden että ammattilaisten suosima valinta. Niitä pidetään turvallisina, sillä indeksin ylittäminen pitkällä aikavälillä on haastavaa ja indeksirahastot minimoivat inhimilliset virheet.

Näin sijoitat indeksirahastoihin.

 1. 1

  Kirjaudu sisään tai tule asiakkaaksi.
  Avaa tili muutamassa minuutissa verkkopankkitunnuksilla.

 2. 2

  Talleta salkkuusi rahaa.
  Minimisijoitus indeksirahastoon on vain 15 euroa.

 3. 3

  Valitse yksi tai useampi indeksirahasto.

Valmista!

Voit myös tehdä kuukausisäästösopimuksen ja aloittaa säännöllisen säästämisen indeksirahastoihin.

Tiesitkö tämän Nordnetin kansainvälisistä indeksirahastoista?

Nordnetin kansainväliset indeksirahastot ovat kiinnostaneet erityisesti Nordnetin suomalaisia sijoittajia, joita on kertynyt rahastoihin jo yli 45 000 omistajan verran. Suomalaiset suosivat muutenkin pohjoismaisia naapureitamme enemmän indeksirahasto- ja ETF-sijoittamista.

Suomessa uusista indeksirahastoista suosituin on MSCI Emerging Markets -indeksiä seuraava Nordnet Indeksirahasto Kehittyvät Markkinat. Seuraavana sen jälkeen tulee Nordnet Indeksirahasto USA, joka seuraa tunnettua S&P 500 -indeksiä.

Ruotsissa asiakkaat suosivat eniten Nordnet Indeksirahasto Maailmaa ja sitten USA:ta. Tanskassa ykköspaikkaa pitää Nordnet Indeksirahasto Eurooppa ja toisena tulee Kehittyvät Markkinat.

Asiakas tyypillisesti sijoittaa useampaan kuin yhteen rahastoon, mikä tuo enemmän hajautushyötyä.

Tyypillinen uusiin indeksirahastoihin sijoittava asiakas on Suomessa 26–35-vuotias. Tanskassa enemmistö indeksirahastosijoittajista on 46–65-vuotiaita ja Ruotsissa 36–55-vuotiaita.

Mutta sijoittajia löytyy joka ikäluokasta, niin yli 77-vuotiaista kuin alaikäisistä (eli lapsille säästävistä vanhemmista).

Miehiä uusiin indeksirahastoihin sijoittaneista on 57 %, naisia 43 %. Näyttäisi siltä, että naiset ovatkin kiinnostuneempia indeksirahastoista, tai rahastoista yleensä, kuin esim. osakesäästötilistä.

Rahastoihin voi sijoittaa jo 15 eurolla, joten ne ovat houkutelleet aloittamaan sijoituksia jo pienillä summilla. Keskimääräinen omistus indeksirahastoihin on 1 300 €.

Nordnetin uudet indeksirahastot suomalaisten sijoittajien keskuudessa
Löydä muita rahastoja.

Parhaiten tuottaneet, vastuulliset tai matalakuluiset rahastot? Nordnetin palvelusta löytyy varmasti rahasto, joka sopii sinulle ja tavoitteisiisi.

Opi lisää indeksirahastoista.

Indeksirahaston valinta voi tuntua vaikealta. Miten tiedät, mikä on sinulle paras? Lue indeksirahastojen hyödyistä ja haitoista.

Rahastosijoittajan sanakirja.

Mitä Morningstarin tähtirating tarkoittaa? Mikä ihmeen NAV? Ota rahastosijoittamisen termit ja toimeksiantojen tekeminen haltuun.

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Tärkeää tietoa riskeistä ja tuotoista.

Huomioi, että historialliset ja simuloidut historialliset tuotot eivät ole tae tulevista tuotoista. Rahoitusinstrumenttien arvo voi sekä nousta että laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamaasi pääomaa takaisin.

Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Ennen kaupankäynnin aloittamista sijoittajan tulee ymmärtää kaupankäyntiin liittyvät riskit ja tuotteeseen liittyvät ehdot.

Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.