Korkotori

Rahamarkkinarahastot Katso tarjontamme
Valtionobligaatiorahastot Katso tarjontamme
Yrityslainarahastot Katso tarjontamme
Inflaatiosuojatut korkorahastot Katso tarjontamme

Mikä on korkorahasto?

Korkorahasto on rahasto, joka sijoittaa kiinteää korkoa maksaviin arvopapereihin, kuten valtionobligaatiot, valtion velkasitoumukset, kunnalliset obligaatiot, kiinnitykset ja yritystodistukset. Yleensä 100 prosenttia rahaston varoista sijoitetaan arvopapereihin, jotka tarjoavat kiinteää korkoa. Nordnet tarjoaa laajan valikoiman korkorahastoja. Kaikki rahastot pyrkivät tarjoamaan tuottoa, mutta sisältävät myös riskejä.

Miksi sijoittaisin korkorahastoihin?

Sijoittaminen korkorahastoihin on ensisijaisesti tapa alentaa sijoitusten riskiä. Yleensä korkorahastot tarjoavat sijoittajalleen pienemmän riskin kuin osakerahastot. Korkorahastoista löytyy monia erityylisiä sijoitusluokkia, kuten tiettyihin valuuttoihin sijoittavat rahastot ja erityyppiset yrityslainarahastot. Valitsemaansa rahastoon kannattaa tutustua hyvin ennen lopullista sijoituspäätöstä.

Riskit

Vaikka korkorahastot ovat yleisesti ottaen matalariskisempiä kuin osakerahastot, on sijoittajan hyvä tietää, että niihin liittyy myös riskejä. Alla erityyppisiä riskejä, joita korkorahastoihin liittyy.
Lue lisää riskeistä

Valitut rahastot

Itselle sopivan rahaston valitseminen kaikkien korkorahastojen joukosta voi olla haastavaa. Nordnet Selectionin TOP 30 -rahastoa tukevat sinua sijoituspäätöksissäsi. Rahastot on jaettu kymmeneen alueelliseen rahastoluokkaan. Jokaiseen rahastoluokkaan on valittu 2?3 sellaista rahastoa, jotka täyttävät mielestämme parhaiten pitkäaikaissijoittamisen kriteerit. Lue lisää Nordnet Selection -rahastoista.

Allaolevat rahastot kuuluvat Nordnet Selectionin korkorahastokategoriaan.

Kurssikehitys 12 kk

Osta Handelsbanken Euro Obligaatio (A1 EUR)
9,36%
Osta Schroder ISF EURO Govt Bd A Dis EUR AV
9,61%

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.