Siirry pääsisältöön

Tulosviikon tärpit: supertorstaina tapahtuu

Käynnissä on tuloskauden todennäköisesti mielenkiintoisin viikko. Torstai on tuttuun malliin ahdettu täyteen kovan luokan nimiä mm. Amazonin, Nokian, Nordean ja Keskon johdolla, mutta myös muille päiville riittää hyvää säpinää. Pörssitulokas Inderes ja teknojätti Alphabet julkistavat tuloksiaan heti tiistaina ja Meta Platformsiksi itsensä uudelleenbrändännyt Facebook on vuorossa keskiviikkona. Torstai-illasta puolestaan löytyy Amazonin ohella mielenkiintoinen Snapin, Pinterestin ja Unityn muodostama kolmikko, jonka arvostuksista on viime kuukausina puhallettu suurimmat ilmat pois.

Näkymät ratkaisevat

Netflixin tulos heti Q4-tuloskauden alkajaisiksi oli hyvä muistutus siitä, etteivät hyvät tulokset enää yksinään riitä. Nykyisessä epävarmuuksien täyttämässä markkinaympäristössä näkymien ja ohjeistuksen merkitys korostuu ja epävarmuudet voivat tarkoittaa kylmää kyytiä kurssireaktion kannalta.

Viime viikolla sijoittajien katseet kiinnittyivät etenkin Microsoftin, Teslan ja Applen tuloksiin. Microsoftin tulos oli vahva ylittäen analyytikkojen odotukset ja etenkin ohjeistus seuraavan kvartaalin liikevaihdosta (48,5–49,3 miljardia dollaria) ilahdutti sijoittajia.

Myös Teslan tulos ylitti odotukset selvästi, vaikka toimitusketjuihin liittyvät haasteet jarruttivat yhtiön kasvua myös Q4:n aikana. Pelot toimitusketjuhäiriöiden jatkumisesta myös tänä vuonna sai kuitenkin Teslan osakekurssin kääntymään torstaina lähes 12 prosentin laskuun.

Applen vuosineljännes oli kokonaisuudessaan erittäin vahva sekä liikevaihdon että osakekohtaisen tuloksen ylitettyä analyytikko-odotukset selvästi. Yhtiön toimitusjohtaja Tim Cook arvioi myös komponenttipulaan liittyvän vastatuulen hellittävän tulevien vuosineljännesten aikana.

Yhtiö🇺🇸 Microsoft🇺🇸 Tesla🇺🇸 Apple
Liikevaihto vs konsensus+2 % +6 % +5 %
EPS vs konsensus+7 % +7 % +11 %
Kurssireaktio+2,8 % -11,6 %+7,0 %
Liikevaihto ja osakekohtainen tulos verrattuna konsensusennusteisiin sekä tulosjulkistusta seuranneen kaupankäyntipäivän kurssireaktio.

Väliaikaiset lisäkustannukset painavat Amazonin tulosta

Amazon jäi Q3:lla ennusteista niin liikevaihdon kuin tuloksenkin osalta ja oletettavasti myös Q4 on ollut yhtiölle hankala. Toimitusjohtaja Andy Jassy arvioi Q3-tulosjulkistuksen yhteydessä työvoimapulan, lisääntyneiden palkkakustannusten, toimitusketjuongelmien sekä kohonneiden rahti- ja toimituskustannusten aiheuttavan miljardien dollarien edestä lisäkustannuksia vuoden viimeiselle neljännekselle. Amazonin liikevaihdon kasvun odotetaan hidastuvan Q4:llä 10 prosenttiin ja osakekohtaisen tuloksen olevan 3,64 dollaria (Q4/2020: $14.09).

YhtiöEPSEPS YoYLiikevaihtoLiikevaihto YoY
🇺🇸 Amazon$3.64-74 %$137.63B+10 %
Konsensusennusteet, lähde: Seeking Alpha

Jälleen Nokia-kahvien aika?

Luottamus Nokian käännetarinan etenemiseen sai vahvistusta pari viikkoa sitten yhtiön annettua positiivisen tulosvaroituksen. Nokian ydinliiketoiminta kehittyi vuoden viimeisellä neljänneksellä pääosin odotusten mukaisesti, mutta muut tuotot johtivat odotuksia parempaan vertailukelpoiseen liikevoittoprosenttiin. Ennakkotietojen myötä Q4-raporttiin kohdistuva suurin mielenkiinto siirtyi pidemmän aikavälin näkymiin, joita Nokia kertoi arvioivansa uudelleen tulosjulkistuksen yhteydessä, sekä mahdolliseen osinkoehdotukseen. Osinkohanojen aukeaminen olisi varmasti tervetullut tieto Nokia-sijoittajille, sillä yhtiö on maksanut osinkoa viimeksi heinäkuussa 2019.

YhtiöEPS (oik.)EPS YoYLiikevaihtoLiikevaihto YoY
🇫🇮 Nokia0,12 €-8 %6 442 MEUR-2 %
Konsensusennusteet, lähde: Inderes/Infront

Keskolta odotetaan jälleen ennätystulosta

Kesko on pandemia-aikana takonut ennätystuloksia yksi toisensa perään. Ennätyksellistä tulosta odotetaan myös tällä kertaa, kun konsensus odottaa Q4-liikevaihdon kasvavan 8 prosentilla 2 862 miljoonaan euroon ja osakekohtaisen tuloksen yltävän 0,37 euroon. Kesko raportoi myyntilukunsa kuukausittain, joten suurin mielenkiinto Q4-raportissa kohdistuu kannattavuuteen, osinkoehdotukseen (konsensus 0,92 €/osake) ja vuoden 2022 näkymiin.

YhtiöEPSEPS YoYLiikevaihtoLiikevaihto YoY
🇫🇮 Kesko0,37 €+19 %2 862 MEUR+8 %
Konsensusennusteet, lähde: Inderes/Vara Research

Muita tuloksia tällä viikolla

Tiistai 1.2.

klo 8.00: Inderes
Pörssin sulkeuduttua (USA): Alphabet, AMD, PayPal

Keskiviikko 2.2.

klo 12.30: KONE
Ennen pörssin avausta (USA): AbbVie
Pörssin sulkeuduttua (USA): Meta Platforms, Spotify

Torstai 3.2.

klo 7.30: Nordea
klo 8.00: Nokia, Kesko, CapMan
klo 13.30: Cargotec
Pörssin sulkeuduttua (USA): Amazon, Snap, Pinterest, Unity

Perjantai 4.2.

klo 8.00: eQ
klo 8.30: Fiskars
klo 9.00: YIT

Mikään tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
2 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
31.01.2022 18:30

Hei, miten varmistatte että vilkkaimpaan kaupankäyntiaikaan tämä ei toistu:
Nordnet Markets -tuotteille ei tällä hetkellä saada kurssidataa liikkeeseenlaskijan teknisen ongelman vuoksi. Ongelmaa korjataan parhaillaan. Useana päivänä on ollut sama ongelma. Saisinko vastauksen Nordnet?

Nimetön
Nimetön
31.01.2022 18:19

Ihan kiva, paitsi että Nordnet Markets tuotteet jatkuvasti epäkunnossa. Liikkeelle laskijan toimesta ei saada kurssidataa…Nordean suunnalta kerrottiin, että tuotteille saa osto/myyntilaidat. Mitä vastaatte Nordnet?

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki