Siirry pääsisältöön

Kaupallinen yhteistyö Kesko Oyj:n kanssa.

Keskota osinkoihin.

Tutustu Keskoon sijoituskohteena.

Ajankohtaista

  • 19.1.2022: Kesko on maailman ainoa yritys, joka on ollut joka vuosi maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalla (listaa julkaistu 2005 alkaen). Lue lisää.linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan
  • 17.1.2022: Keskon myynti kasvoi joulukuussa. → Lue lisäälinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan
  • 20.12.2021: Miksi ennätysmäärä suomalaisia on päättänyt sijoittaa Keskoon, miten taloudelliset tavoitteet saavutetaan ja mistä lähtökohdista suunnataan vuoteen 2022? → Kuuntele podcastlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan
  • 8.12.2021: Digital Hour -sijoittajatapahtumassa valotettiin Keskon digistrategiaa ja datan hyödyntämisen luomia mahdollisuuksia. → Lue lisäälinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan
Kesko logo

Kauppa kannattaa. Myös Keskon omistajille.

Ostatko joskus ruokaa kaupasta? Niin tekee muuten aika moni muukin. Varsin moni myös rakentaa, remonteeraa ja laittaa pihaa – tai palkkaa ammattilaisen hoitamaan homman – ja ajoittain ostaa tai huollattaa auton.

Kesko ja sen osaavat itsenäiset K-kauppiaat muodostavat yhdessä K-ryhmän, joka on Suomen johtava ja yksi Pohjois-Euroopan johtavista kaupan alan yrityksistä. Kesko keskittyy toimimaan kolmella toimialalla: päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Näillä alueilla sillä on vahva osaaminen ja markkina-asema ja ne tarjoavat hyvän ja kannattavan pitkän aikavälin kasvupotentiaalin.

Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Puolassa. Kattavaan kauppaverkostoonsa Kesko yhdistää edistykselliset verkkokauppa- ja digipalvelut ja pyrkii luomaan erinomaisen saumattoman asiakaskokemuksen kaikissa kanavissa sekä hyödyntämään sitä asiakasdataa, jota sille kertyy 1,9 miljoonasta päivittäisestä asiakaskohtaamisesta. Kilpailijoistaan Kesko erottautuu ennen kaikkea laadulla ja asiakaslähtöisyydellä.

Liiketoimintojen vahva ja vakaa kyky tuottaa kassavirtaa mahdollistaa myös hyvän osingonmaksukyvyn. Kesko onkin jakanut osakkeenomistajilleen osinkoa keskeytyksettä jo vuodesta 1968.

Vastuullisuus ja ilmastonmuutoksen hillitseminen ovat Keskolle strategisia painopistealueita. Keskon vastuullisuustyö on kansainvälisesti tunnustettua ja se on rankattu maailman vastuullisimmaksi ruokakaupan alan yritykseksi jo 7 vuotta putkeen.

Keskolla on vahva ja toimivaksi todettu kasvustrategia, jonka ansiosta kauppa kannattaa vaihtuvissakin olosuhteissa.

Kannattaisiko sinukin omistaa omaa kauppaasi?


Osakkeet eroavat toisistaan vain äänivallan osalta. A-osakkeella on 10 ääntä ja B-osakkeella 1. Kun niillä kummallakin käydään itsenäisinä osakkeina kauppaa pörssissä, molemmilla on oma hinnanmuodostuksensa ja kiinnostavuus kaupankäynnin kohteena. B-osake on tyypillisesti vaihdetumpi ja likvidimpi osake. Korkeamman likviditeetin vuoksi Keskon B-osakkeella on myös korkeampi lainoitusaste.

Kesko sijoituskohteena | Sijoittajapäivä 22.11.2021:

Tietoa Keskosta.

Kaupankäyntitunnus

KESKOB

Markkinapaikka

Nasdaq Helsinki

Pääjohtaja

Mikko Helander

Keskustelua Keskon osakkeesta

Sharevilleen

Katso kurssi ja käy kauppaa

Osta/myy

Lainoitusaste

85 %

Yhtiön verkkosivut

kesko.filinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Lisää Keskosta sijoituskohteena

Keskon sijoittajasivuillelinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Vuoden 2020 luvut ja strategiakatsaus

Keskon vuosiraporttilinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Kuulumisia Keskon IR-tiimiltä ääni-, teksti- ja kuvamuodossa

Keskon sijoittajapodcastit ja -blogitlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Keskon tulevat sijoittajatapahtumat

IR-kalenteriinlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Seuraa Keskoa Twitterissä

@Kesko_IRlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan


Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Keskon liiketoiminta keskittyy kolmelle toimialalle:

K-ryhmän päivittäistavarakauppa

Päivittäistavarakauppa

K-ryhmä on Suomen toiseksi suurin päivittäistavarakaupan toimija. Suomessa on noin 1 200 K-ruokakauppaa ja niissä käy päivittäin 1,2 miljoonaa asiakasta. Lisäksi jo 470 kauppaa tarjoaa verkkokaupan palveluja ja ruuan verkkokaupassa K-ryhmä onkin Suomen markkinajohtaja. Päivittäisistä asiakaskokemuksista vastaa lähes 1 000 itsenäistä K-ruokakauppiasta. K-ruokakaupan ketjuja ovat K-Citymarket, K-Supermarket, K-Market ja Neste K -liikenneasemat. Toimialaan kuuluva Kespro on Suomen johtava foodservice-palvelujen tarjoaja.

K-ryhmän rakentamisen ja talotekniikan kauppa

Rakentamisen ja talotekniikan kauppa

Rakentamisen ja talotekniikan kauppa on Keskon kansainvälisin toimiala ja toimii seitsemässä maassa: Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Puolassa. Kauppoja on yhteensä noin 500. Toimialan ketjut ovat teknisen tukkukaupan asiakkaita palveleva Onninen sekä ammattirakentajia ja kuluttaja-asiakkaita palvelevat K-Rauta, Byggmakker, Carlsen Fritzøe ja K-Bygg. Toimialaan kuuluu myös vapaa-ajankauppa, jonka ketjuja ovat Intersport ja Budget Sport.

Keskon vähittäiskauppayhtiö K-Caara ja itsenäiset jälleenmyyjät

Autokauppa

Keskon K-Auto toimii Volkswagen-, Audi-, SEAT-, CUPRA-, Porsche- ja Bentley-henkilöautojen sekä Volkswagen Hyötyautojen ja MAN-kuorma-autojen maahantuojana ja jälleenmyyjänä Suomessa sekä SEATin osalta myös Baltiassa. K-Auton edustamien merkkien markkinaosuus Suomessa vuonna 2020 oli 16,9 % (sis. henkilö- ja pakettiautot). Vähittäiskauppayhtiö K-Caara ja itsenäiset jälleenmyyjät toimivat uusien ja käytettyjen autojen kauppiaana ja tarjoavat huolto- ja jälkimarkkinointipalveluja 71 liikkeessä eri puolella Suomea.

Keskon vuoden 2019 avainluvut

Klikkaamalla kuvaa näet sen suurempana.

Keskon vuoden 2019 avainluvut

Klikkaamalla kuvaa näet sen suurempana.

Miksi sijoittaa Keskoon?

Klikkaa alla olevia painikkeita lukeaksesi lisää syistä sijoittaa Keskoon.

Keskon nykyinen, toimintojen fokusointia ja kannattavaa kasvua painottava strategia otettiin käyttöön vuonna 2015. Ydinliiketoimintojen liikevaihto on kasvanut vuodesta 2014 yli 3 miljardia euroa. Samaan aikaan Kesko on investoinut kasvuun 2,6 miljardia euroa ja myynyt ydinliiketoimintaan kuulumattomia liiketoimintoja noin 1,0 miljardilla eurolla. Strategia on osoittautunut toimivaksi vaihtelevissakin toimintaolosuhteissa.

Keskon vuoden 2019 avainluvut
Keskon vuoden 2019 avainluvut

Klikkaamalla kuvia näet ne suurempina.

Kesko on Pohjois-Euroopan johtavia vähittäiskauppiaita. Se on kaupan alan suurin toimija Suomessa ja markkinajohtaja sekä rakentamisen ja talotekniikan kaupassa että autokaupassa. Suomen päivittäistavarakaupassa Keskon markkinaosuus on noussut viisi vuotta peräkkäinlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan. Ruuan verkkokaupassa Kesko on markkinajohtaja yli 50 %:n osuudella. Rakentamisen ja talotekniikan kaupassa Kesko yksi suurimmista toimijoista myös Pohjoismaissa ja Baltiassa asiakassegmentistä riippuen. Yhtiön tavoitteena on kasvattaa markkinaosuuksia eri liiketoiminnoissa ja olla kahden suurimman toimijan joukossa skaalahyötyjen saavuttamiseksi.

Keskon vuoden 2019 avainluvut
Keskon vuoden 2019 avainluvut

Klikkaamalla kuvia näet ne suurempina.

Keskon hyvä osingonmaksukyky perustuu liiketoimintojen vahvaan ja vakaaseen kassavirran tuottamiskykyyn. Tavoitteena on tasaisesti kasvava ja houkutteleva osinkotuotto. Kesko on jakanut osinkoa keskeytyksettä vuodesta 1968.linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan Viimeisten viiden vuoden aikana Keskon osinkotuotto on ollut keskimäärin 4,5 % vuodessa.

Keskon vuoden 2019 avainluvut

Klikkaamalla kuvaa näet sen suurempana.

Tutustu videoiden kautta Keskolle tärkeisiin teemoihin.

Kilpailuetua K-kauppiasyrittäjistä

K-kauppiaat tuntevat oman yhteisönsä ja asiakkaittensa toiveet ja tarpeet. Kauppiaat työllistävät ja tekevät joustavasti yhteistyötä muiden paikallisten yrittäjien kanssa:

Asiakasdatan hyödyntäminen

Kesko pyrkii tekemään vastuulliset valinnat kuluttajille helpoiksi: lähes 200 000 suomalaista on ladannut K-Ostokset-palvelun, joka kertoo ostoskorin kotimaisuustason, hiilijalanjäljen ja ravitsemukselliset ominaisuudet:

Ilmastonmuutoksen hillitseminen

Logistiikalla on merkittävä rooli Keskon tavoitellessa hiilineutraaliutta vuoteen 2025 mennessä. Kesko onkin ottanut jakelukäyttöön Suomen ensimmäiset sarjavalmisteiset MAN-täyssähkökuorma-autot:

Lastaa laatuosakkeita ostoskärryysi jo tänään.

Välittäjä 2019, 2017, 2015 Nordnet sija 1.