Siirry pääsisältöön
Kaupallinen yhteistyö Kesko Oyj:n kanssa.

Keskota osinkoihin.

Tutustu Keskoon sijoituskohteena.

Ajankohtaista

  • 2.2.2023: Keskon tilinpäätöstiedote 1.1.-31.12.2022: "Kaikki toimialat tekivät hyvän tuloksen vuonna 2022." Osinkoehdotus 1,08 €/osake. Osinko jaetaan neljässä osassa. Lue lisää.

Kesko logo

Keskota kauppaan, Keskota osinkoihin.

Pörssiyhtiö Kesko ja osaavat itsenäiset K-kauppiaat muodostavat yhdessä K-ryhmän, joka on Suomen johtava ja yksi Pohjois-Euroopan johtavista kaupan alan yrityksistä. Kesko keskittyy toimimaan kolmella toimialalla: päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Näillä alueilla sillä on vahva osaaminen ja markkina-asema ja ne tarjoavat hyvän ja kannattavan pitkän aikavälin kasvupotentiaalin.

Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Puolassa. Kattavaan kauppaverkostoonsa Kesko yhdistää edistykselliset verkkokauppa- ja digipalvelut ja pyrkii luomaan erinomaisen asiakaskokemuksen kaikissa kanavissa sekä hyödyntämään sitä asiakasdataa, jota sille kertyy yli 2 miljoonasta päivittäisestä asiakaskohtaamisesta.

Liiketoimintojen vahva ja vakaa kyky tuottaa kassavirtaa mahdollistaa myös hyvän osingonmaksukyvyn. Kesko onkin jakanut osakkeenomistajilleen osinkoa keskeytyksettä jo vuodesta 1968.

Vastuullisuus ja ilmastonmuutoksen hillitseminen ovat Keskolle strategisia painopistealueita. Keskon vastuullisuustyö on liiketoimintalähtöistä ja kansainvälisestikin tunnustettua.

Keskolla on vahva ja toimivaksi todettu kasvustrategia, jonka ansiosta kauppa kannattaa vaihtuvissakin olosuhteissa. Kannattaisiko sinukin omistaa omaa kauppaasi?


Katso Keskon kurssi ja käy kauppaa osakkeella
Thumbnail Image

Tietoa Keskosta

Kaupankäyntitunnus: KESKOB

Markkinapaikka: Nasdaq Helsinki

Pääjohtaja: Mikko Helander

Keskustelua Keskon osakkeesta: Sharevilleen

Katso kurssi ja käy kauppaa: Osta/myy

Osinko: Osinkokalenteriin

Lainoitusaste: 85 %

Yhtiön verkkosivut: kesko.fi

Lisää Keskosta sijoituskohteena: Keskon sijoittajasivuille

Vuoden 2021 luvut ja strategiakatsaus: Keskon vuosiraportti

Kuulumisia Keskon IR-tiimiltä ääni-, teksti- ja kuvamuodossa: Keskon sijoittajapodcastit ja -blogit

Keskon tulevat sijoittajatapahtumat: IR-kalenteriin

Seuraa Keskoa Twitterissä: @Kesko_IR

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Keskon liiketoiminta tähtää kannattavaan kasvuun kolmella toimialalla:

nainen.jpg
Päivittäistavarakauppa

K-ryhmä on Suomen toiseksi suurin päivittäistavarakaupan toimija. Suomessa on noin 1 200 K-ruokakauppaa ja niissä käy päivittäin 1,2 miljoonaa asiakasta, joita palvelee noin 1 000 K-kauppiasta. Lisäksi yli 500 kauppaa tarjoaa verkkokaupan palveluja. Kesko on markkinajohtaja ruuan verkkokaupassa Suomessa ja vuonna 2021 verkkokaupan myynti kasvoi 14,2 %. K-ruokakaupan ketjuja ovat K-Citymarket, K-Supermarket, K-Market ja Neste K -liikenneasemat. Toimialaan kuuluva Kespro on markkinajohtaja mm. ravintoloille suuntautuvassa foodservice- tukkukaupassa.

krauta.jpg
Rakentamisen ja talotekniikan kauppa

Rakentamisen ja talotekniikan kauppa on Keskon kansainvälisin toimiala ja toimii seitsemässä maassa: Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Puolassa. Kauppoja on yhteensä noin 500. Toimialan ketjuja ovat teknisen tukkukaupan asiakkaita palveleva Onninen sekä ammattirakentajia ja kuluttajia palvelevat K-Rauta, Byggmakker ja K-Bygg. Yritysasiakaskauppa on jo 75 % toimialan myynnistä. Kansainvälisen toiminnan osuus toimialan liikevaihdosta oli 46 % vuonna 2021. Toimialaan kuuluu myös urheilukauppa ja sen ketjut Intersport ja Budget Sport.

porschet.jpg
Autokauppa

Keskon K-Auto toimii Volkswagen-, Audi-, SEAT-, CUPRA-, Porsche- ja Bentley-henkilöautojen sekä Volkswagen Hyötyautojen ja MAN-kuorma-autojen maahantuojana ja jälleenmyyjänä Suomessa sekä SEATin ja CUPRAn osalta myös Baltiassa. K-Auton edustamien merkkien markkinaosuus Suomessa oli 17,3 % vuonna 2021 (sis. henkilö- ja pakettiautot). Keskon omat vähittäismyyntipisteet ja itsenäiset jälleenmyyjät toimivat uusien ja käytettyjen autojen kauppiaina ja tarjoavat huolto- ja jälkimarkkinointipalveluja 71 liikkeessä eri puolella Suomea.

kesko-avainluvut.png
Kesko-osinkograafi.jpg

Miksi sijoittaa Keskoon?

Klikkaa alla olevia painikkeita lukeaksesi lisää syistä sijoittaa Keskoon.

Toimivaksi todistettu kannattavan kasvun strategia

Lastaa laatuosakkeita
ostoskärryysi jo tänään.