Kaupallinen yhteistyö Kesko Oyj:n kanssa.

Ruoki salkkuasi – Keskota osinkoihin.

Tutustu Keskoon sijoituskohteena.

Ajankohtaista:

  • 18.1.2021: Keskon myynti jatkoi kasvuaan joulukuussa kaikilla toimialoilla. Myynti K-ruokakaupoille kasvoi 14,2 % päivittäistavarakaupassa. Rakentamisen ja talotekniikan kaupassa kasvu oli vahvaa kaikissa toimintamaissa, myynti kasvoi vertailukelpoisesti 17,2 %. Autokaupan myynti kasvoi 21,4 %, erityisesti sähköautojen kysyntä jatkui hyvänä. → Lue tiedote kokonaisuudessaanlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

K-ryhmä on suomalainen kaupan alan edelläkävijä ja Suomen toiseksi suurin ruokakaupan toimija.

K-ryhmän päivittäistavarakauppa toimii Suomessa ja kauppojen asiakaskokemuksesta vastaavat yli 900 itsenäistä K-ruokakauppiasta. Ketjuja ovat K-Citymarket, K-Supermarket, K-Market ja Neste K-liikenneasemat. K-ruokakauppoja on Suomessa noin 1 200, ja jolähes 450 K-ruokakaupassa voi tehdä verkko-ostoksia. K-Ruoka-verkkokaupan myynti kasvoi vuoden 2020 ensimmäisellä puoliskolla 446 %.

Kesko on kenties maailman älykkäimmän ruokaostossovelluksenlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan kehittäjä ja ruoan verkkokaupan edelläkävijä: jo kolme miljoonaa suomalaista asuu Keskon ruoan verkkokauppatoimitusten alueella. Keskon ruoan verkkokauppapalveluiden asiakasuskollisuus (NPS, Net Promoter Score) on myös erittäin korkea: 78.*

Rakentamisen ja talotekniikan kauppa toimii kahdeksassa maassa: Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Puolassa ja Valko-Venäjällä. Ketjuja ovat teknisen tukkukaupan asiakkaita palveleva Onninen sekä ammattirakentajia ja kuluttaja-asiakkaita palvelevat K-Rauta, Byggmakker, K-Bygg, K-Senukai ja OMA. Kauppoja on yhteensä noin 440.

Autokaupassa Kesko toimii Volkswagen-, Audi-, SEAT-, CUPRA-, Porsche- ja Bentley-henkilöautojen sekä Volkswagen Hyötyautojen ja MAN-kuorma-autojen maahantuojana ja jälleenmyyjänä Suomessa. K-Caara ja itsenäiset jälleenmyyjät toimivat uusien ja käytettyjen autojen kauppiaina ja tarjoavat huolto- ja jälkimarkkinointipalveluja 17 liikkeessä eri puolella Suomea. K-Lataus on Suomen suurin sähköautojen pikalatausverkosto.

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka myynti (pro forma) oli noin 13,3 miljardia euroa vuonna 2019. K-ryhmä on Suomen suurin ja Pohjois-Euroopan suurimpia kaupan alan toimijoita. K-ryhmä työllistää noin 43 000 henkeä.

Vastuullisuus toiminnan keskiössä.

Kesko tekee pitkäjänteistä ja laaja-alaista vastuullisuustyötä, minkä ansiosta Kesko on mukana maailman arvostetuimmissa kestävän kehityksen indekseissälinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan, kuten Dow Jonesin kestävän kehityksen World- ja Europe-indekseissä, sekä Global 100 Most Sustainable Corporations in the World -listalla.

Keskon ilmastotyön painopisteenä on uusiutuvan energian hankinta ja oma tuotanto sekä energiatehokkuuden lisääminen. Kesko on asettanut tiukat päästötavoitteet (Science Based Targets) toiminnalleen ja toimitusketjuilleen. Keskon tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2025 ja vähentää päästöjä niin, että sen oma toiminta ja kuljetukset ovat päästöttömiä vuoteen 2030 mennessä. Kesko tarjoaa aktiivisesti myös asiakkaillensa yhä helpompia tapoja oman hiilijalanjäljen pienentämiseen. Lue lisää aiheesta tästä.linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Kesko logo
Tietoa Keskosta.

Kaupankäyntitunnus

KESKOB

Markkinapaikka

Nasdaq Helsinki

Pääjohtaja

Mikko Helander

Keskustelua Keskon osakkeesta

Sharevilleen

Katso kurssi ja käy kauppaa

Osta/myy

Lainoitusaste

85 %

Yhtiön verkkosivut

kesko.filinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Lisää Keskosta sijoituskohteena

Keskon sijoittajasivuillelinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Kuulumisia Keskon IR-tiimiltä ääni-, teksti- ja kuvamuodossa

Keskon sijoittajapodcastit ja -blogitlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Keskon tulevat sijoittajatapahtumat

IR-kalenteriinlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Seuraa Keskoa Twitterissä

@kryhmalinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan


Keskon päivittäistavarakaupan
kasvu verkossa:

Keskon päivittäistavarakaupankasvu verkossa

* Lähde Kesko. Lue lisää Keskon Carnegie-digitalisaatioseminaarin esityksestä 13.12.2019linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan. Klikkaamalla kuvaa näet sen suurempana.

Keskon pääjohtaja Mikko Helanderin
strategiakatsaus:

Miksi sijoittaa Keskoon?

  • Suomen suurin ja Pohjois-Euroopan suurimpia kaupan alan toimijoita.
  • Vahva taloudellinen asema ja hyvä osingonmaksukyky. Kesko on maksanut vuodesta 1968 alkaen jokaisena vuonna osinkoa osakkeenomistajilleen – siis yli 50 vuotta peräkkäin.*
  • Kannattavan kasvun strategia – 3 toimialaa, 1 800 kauppaa 8 maassa ja kattavat digitaaliset palvelut.
  • Maailman vastuullisin ruokakaupan alan yritys (Global 100).

* Ks. Keskon osinkohistoria.linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Osakkeet eroavat toisistaan vain äänivallan osalta. A-osakkeella on 10 ääntä ja B-osakkeella 1. Kun niillä kummallakin käydään itsenäisinä osakkeina kauppaa pörssissä, molemmilla on oma hinnanmuodostuksensa ja kiinnostavuus kaupankäynnin kohteena. B-osake on tyypillisesti vaihdetumpi ja likvidimpi osake. Korkeamman likviditeetin vuoksi Keskon B-osakkeella on myös korkeampi lainoitusaste.

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Keskon vuoden 2019 avainluvut:

Keskon vuoden 2019 avainluvut

Lähde: Keskon vuosiraportti 2019.linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan Klikkaamalla kuvaa näet sen suurempana.

Opi lisää Keskon fokusalueista videomuodossa:

Data-driven marketing and AI
development at K Group.

Maailman paras ruokakauppa,
Järvenpään K-Citymarket:

Kiroileva Hiili esittää:
Vastuullinen muovin käyttö.

K-Ruoka-sovellus:
Fiksumpia valintoja kaupassa.

Keskon toimialat lyhyesti:

K-ryhmän päivittäistavarakauppa

K-ryhmä on Suomen toiseksi suurin päivittäistavarakaupan toimija. Päivittäisestä asiakaskokemuksesta vastaavat 913 itsenäistä K-ruokakauppiasta. K-ruokakauppoja on Suomessa noin 1 200 ja niissä käy päivittäin noin 1,2 miljoonaa asiakasta. K-ruokakaupan ketjuja ovat K-Citymarket, K-Supermarket, K-Market ja Neste K -liikenneasemat. Kespro on Suomen johtava foodservice-palvelujen tarjoaja.

K-ryhmän rakentamisen ja talotekniikan kauppa

Rakentamisen ja talotekniikan kauppa toimii kahdeksassa maassa: Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Puolassa ja Valko-Venäjällä. Kauppoja on noin 440. K-rymän ketjuja ovat teknisen tukkukaupan asiakkaita palveleva Onninen sekä ammattirakentajia ja kuluttaja-asiakkaita palvelevat K-Rauta, Byggmakker, K-Bygg, K-Senukai ja OMA. Toimialaan kuuluvat myös vapaa-ajankaupan ketjut Intersport, Budget Sport, The Athlete’s Foot ja Kookenkä. Vapaa-ajan kauppoja on noin 100.

Keskon vähittäiskauppayhtiö K-Caara ja itsenäiset jälleenmyyjät

Kesko toimii Volkswagen-, Audi-, SEAT-, CUPRA-, Porsche- ja Bentley-henkilöautojen sekä Volkswagen Hyötyautojen ja MAN-kuorma-autojen maahantuojana ja jälleenmyyjänä Suomessa sekä SEATin osalta myös Virossa ja Latviassa. Keskon vähittäiskauppayhtiö K-Caara ja itsenäiset jälleenmyyjät toimivat uusien ja käytettyjen autojen kauppiaana ja tarjoavat huolto- ja jälkimarkkinointipalveluja 17 liikkeessä eri puolella Suomea. K-Lataus on Suomen suurin sähköautojen pikalatausverkosto.

Lastaa laatuosakkeita ostoskärryysi jo tänään.

Välittäjä 2019, 2017, 2015 Nordnet sija 1.