Siirry pääsisältöön

Kaupallinen yhteistyö Kesko Oyj:n kanssa.

Keskota osinkoihin.

Tutustu Keskoon sijoituskohteena.

Ajankohtaista

Kesko logo

Keskota kauppaan, Keskota osinkoihin.

Pörssiyhtiö Kesko ja osaavat itsenäiset K-kauppiaat muodostavat yhdessä K-ryhmän, joka on Suomen johtava ja yksi Pohjois-Euroopan johtavista kaupan alan yrityksistä. Kesko keskittyy toimimaan kolmella toimialalla: päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Näillä alueilla sillä on vahva osaaminen ja markkina-asema ja ne tarjoavat hyvän ja kannattavan pitkän aikavälin kasvupotentiaalin.

Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Puolassa. Kattavaan kauppaverkostoonsa Kesko yhdistää edistykselliset verkkokauppa- ja digipalvelut ja pyrkii luomaan erinomaisen asiakaskokemuksen kaikissa kanavissa sekä hyödyntämään sitä asiakasdataa, jota sille kertyy yli 2 miljoonasta päivittäisestä asiakaskohtaamisesta.

Liiketoimintojen vahva ja vakaa kyky tuottaa kassavirtaa mahdollistaa myös hyvän osingonmaksukyvyn. Kesko onkin jakanut osakkeenomistajilleen osinkoa keskeytyksettä jo vuodesta 1968.

Vastuullisuus ja ilmastonmuutoksen hillitseminen ovat Keskolle strategisia painopistealueita. Keskon vastuullisuustyö on liiketoimintalähtöistä ja kansainvälisestikin tunnustettua.

Keskolla on vahva ja toimivaksi todettu kasvustrategia, jonka ansiosta kauppa kannattaa vaihtuvissakin olosuhteissa. Kannattaisiko sinukin omistaa omaa kauppaasi?


Osakkeet eroavat toisistaan vain äänivallan osalta. A-osakkeella on 10 ääntä ja B-osakkeella 1. Kun niillä kummallakin käydään itsenäisinä osakkeina kauppaa pörssissä, molemmilla on oma hinnanmuodostuksensa ja kiinnostavuus kaupankäynnin kohteena. B-osake on tyypillisesti vaihdetumpi ja likvidimpi osake. Korkeamman likviditeetin vuoksi Keskon B-osakkeella on myös korkeampi lainoitusaste.

K-ryhmän vuosi 2021, pääjohtaja Mikko Helander:

Tietoa Keskosta.

Kaupankäyntitunnus

KESKOB

Markkinapaikka

Nasdaq Helsinki

Pääjohtaja

Mikko Helander

Keskustelua Keskon osakkeesta

Sharevilleen

Katso kurssi ja käy kauppaa

Osta/myy

Osinko

Osinkokalenteriin

Lainoitusaste

85 %

Yhtiön verkkosivut

kesko.fi Linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan.

Lisää Keskosta sijoituskohteena

Keskon sijoittajasivuille Linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan.

Vuoden 2021 luvut ja strategiakatsaus

Keskon vuosiraportti Linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan.

Kuulumisia Keskon IR-tiimiltä ääni-, teksti- ja kuvamuodossa

Keskon sijoittajapodcastit ja -blogit Linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan.

Keskon tulevat sijoittajatapahtumat

IR-kalenteriin Linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan.

Seuraa Keskoa Twitterissä

@Kesko_IR Linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan.


Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Keskon liiketoiminta tähtää kannattavaan kasvuun kolmella toimialalla:

K-ryhmän päivittäistavarakauppa

Päivittäistavarakauppa

K-ryhmä on Suomen toiseksi suurin päivittäistavarakaupan toimija. Suomessa on noin 1 200 K-ruokakauppaa ja niissä käy päivittäin 1,2 miljoonaa asiakasta, joita palvelee noin 1 000 K-kauppiasta. Lisäksi yli 500 kauppaa tarjoaa verkkokaupan palveluja. Kesko on markkinajohtaja ruuan verkkokaupassa Suomessa ja vuonna 2021 verkkokaupan myynti kasvoi 14,2 %. K-ruokakaupan ketjuja ovat K-Citymarket, K-Supermarket, K-Market ja Neste K -liikenneasemat. Toimialaan kuuluva Kespro on markkinajohtaja mm. ravintoloille suuntautuvassa foodservice- tukkukaupassa.

K-ryhmän rakentamisen ja talotekniikan kauppa

Rakentamisen ja talotekniikan kauppa

Rakentamisen ja talotekniikan kauppa on Keskon kansainvälisin toimiala ja toimii seitsemässä maassa: Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Puolassa. Kauppoja on yhteensä noin 500. Toimialan ketjuja ovat teknisen tukkukaupan asiakkaita palveleva Onninen sekä ammattirakentajia ja kuluttajia palvelevat K-Rauta, Byggmakker ja K-Bygg. Yritysasiakaskauppa on jo 75 % toimialan myynnistä. Kansainvälisen toiminnan osuus toimialan liikevaihdosta oli 46 % vuonna 2021. Toimialaan kuuluu myös urheilukauppa ja sen ketjut Intersport ja Budget Sport.

Keskon vähittäiskauppayhtiö K-Caara ja itsenäiset jälleenmyyjät

Autokauppa

Keskon K-Auto toimii Volkswagen-, Audi-, SEAT-, CUPRA-, Porsche- ja Bentley-henkilöautojen sekä Volkswagen Hyötyautojen ja MAN-kuorma-autojen maahantuojana ja jälleenmyyjänä Suomessa sekä SEATin ja CUPRAn osalta myös Baltiassa. K-Auton edustamien merkkien markkinaosuus Suomessa oli 17,3 % vuonna 2021 (sis. henkilö- ja pakettiautot). Keskon omat vähittäismyyntipisteet ja itsenäiset jälleenmyyjät toimivat uusien ja käytettyjen autojen kauppiaina ja tarjoavat huolto- ja jälkimarkkinointipalveluja 71 liikkeessä eri puolella Suomea.

Keskon vuoden 2019 avainluvut

Klikkaamalla kuvaa näet sen suurempana.

Keskon vuoden 2019 avainluvut

Klikkaamalla kuvaa näet sen suurempana.

Miksi sijoittaa Keskoon?

Klikkaa alla olevia painikkeita lukeaksesi lisää syistä sijoittaa Keskoon.

Keskon kasvustrategian ytimessä on kannattava kasvu kolmella valitulla toimialalla sekä asiakaskokemuksen jatkuva parantaminen, digitaalisten palveluiden edelleen kehittäminen ja vastuullisuus. Kasvustrategiaa toteutetaan sekä orgaanisesti että yritysostojen kautta. Kesko toimii ’yhden yhtenäisen K:n’ periaatteella ja hyödyntää eri liiketoimintoihin liittyvät synergiat maksimaalisesti.

Vuonna 2015 alun perin laadittu kasvustrategia on osoittanut toimivuutensa ja sen onnistunut toteutus on kasvattanut yhtiön liikevaihtoa ja parantanut merkittävästi kannattavuutta. Kesko on lisäksi investoinut kasvuun noin 3 miljardia euroa ja myynyt ydinliiketoimintaan kuulumattomia liiketoimintoja noin 1 miljardilla eurolla.

Keskon vuoden 2019 avainluvut

Klikkaamalla kuvaa näet sen suurempana.

Kesko on Pohjois-Euroopan johtavia vähittäiskauppiaita. Suomen osuus Keskon liikevaihdosta on noin 82 % ja yhtiö on kaupan alan suurin toimija Suomessa sekä markkinajohtaja rakentamisen ja talotekniikan kaupassa, autokaupassa ja ruuan verkkokaupassa. Rakentamisen ja talotekniikan kaupassa Kesko yksi suurimmista toimijoista myös Pohjoismaissa ja Baltiassa asiakassegmentistä riippuen. Yhtiön tavoitteena on kasvattaa markkinaosuuksia eri liiketoiminnoissa ja olla kahden suurimman toimijan joukossa skaalahyötyjen saavuttamiseksi.

Keskon hyvä osingonmaksukyky perustuu liiketoimintojen vahvaan ja vakaaseen kassavirran tuottamiskykyyn. Tavoitteena on tasaisesti kasvava ja houkutteleva osinkotuotto. Kesko on jakanut osinkoa keskeytyksettä vuodesta 1968. Viimeisten viiden vuoden aikana Keskon osinkotuotto on ollut keskimäärin 4,3 % vuodessa. Omistaja-arvon kasvattamisen perustana on onnistuneiden strategisten valintojen tekeminen ja toteuttaminen sekä pääomien tehokas allokointi – näiden seurauksena Keskon vertailukelpoinen sidotun pääoman tuotto vuonna 2021 oli 17,2 %.

Liiketoimintalähtöinen vastuullisuustyö on yhä vahvemmin Keskon strategian keskiössä. Kesko oli ensimmäinen suomalainen yritys, joka asetti tieteeseen perustuvat Science Based Targets -aloitteen (SBTi) hyväksymät päästövähennystavoitteet vuonna 2017. Vuonna 2021 niitä tiukennettiin rajoittamaan ilmaston lämpeneminen 1,5 asteeseen. MSCI ESG Ratings -arvioinnissa Kesko sai korkeimman arvion AAA (asteikolla AAA-CCC). Vuonna 2021 Kesko oli mukana muun muassa Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksissä DJSI World, CDP:n kansainvälisessä ilmastokyselyssä A-listalla sekä Global 100 Most Sustainable Corporations in the World -listalla.

Keskon tavoitteena on mahdollistaa asiakkailleen kestävä elämäntapa ja kannustaa tavarantoimittajia vähentämään päästöjään.

Lue lisää Keskon vastuullisuussivuilta. Linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan.

Keskon vuoden 2019 avainluvut
Keskon vuoden 2019 avainluvut

Klikkaamalla kuvia näet ne suurempina.

Lastaa laatuosakkeita ostoskärryysi jo tänään.

Välittäjä 2019, 2017, 2015 Nordnet sija 1.