Siirry pääsisältöön
Kaupallinen yhteistyö Cargotec Oyj:n kanssa.

Cargotec sijoituskohteena.

Lastaa älyä salkkuusi.

Ajankohtaista:

  • Osinko 2023: Cargotec Oyj:n hallitus ehdottaa 23.3.2023 kokoontuvalle yhtiökokoukselle, että osinkoa maksetaan 1,35 euroa kutakin pörssissä noteerattua B-sarjan osaketta kohden. Osinko maksetaan osakkeenomistajalle, joka on osingonmaksun täsmäytyspäivänä 27.3.2023 merkittynä yhtiön osakasluetteloon. Hallitus ehdottaa, että osinko maksetaan 4.4.2023.

cargo-logo2.png

Cargotec pitää tavaravirrat liikkeessä kaikkialla maailmassa.

Tavaraliikennepalvelut ovat elintärkeitä globaalin yhteiskunnan toiminnalle. Miljoonia asioita raaka-aineista kuluttajatuotteisiin kuljetetaan päivittäin paikallisesti ja kansainvälisessä liikenteessä. Cargotecin globaali läsnäolo mahdollistaa asiakkaiden palvelemisen niin kehittyneillä kuin kasvavillakin markkinoilla.

Cargotec on johtava lastin- ja kuormankäsittelyalan ratkaisujen toimittaja, jonka tavoite on olla älykkään lastinkäsittelyn markkinajohtaja. Yhtiön liiketoiminta-alueet Kalmar, Hiab ja MacGregor tunnetaan johtavista lastin- ja kuormankäsittelyn ratkaisuistaan ympäri maailman. Niiden maailmanlaajuiset verkostot toimivat lähellä asiakkaita, ja kattavat huoltopalvelut takaavat jatkuvan, luotettavan ja kestävän toiminnan asiakkaiden tarpeiden mukaisesti.

  • Kalmar tarjoaa lastinkäsittelylaitteita, automatisoituja laiteratkaisuja, ohjelmistoja ja palveluja. Joka neljäs rahtikontti liikkuu Kalmarin ratkaisuilla, joita voit nähdä vaikkapa satamissa, terminaaleissa, jakelukeskuksissa sekä eri teollisuuden aloilla.

  • Hiab on kuormankäsittelyratkaisujen globaali markkinajohtaja. Hiabin kuorma-autoihin ja työkoneisiin liitettävät ratkaisut palvelevat erityisesti kuljetus-, jakelu-, rakennus- ja jätteenkäsittelyaloja.

  • MacGregor on vastuullisen merilastin ja kuormankäsittelyn johtavan toimija, jonka lastinkäsittelyyn tarkoitettuja ratkaisuja löytyy jopa ¾ maailman laivoista. Tärkeimmät asiakassegmentit ovat kauppalaivat ja offshore-alukset.

Osana täsmennettyä strategiaansa Cargotec ilmoitti käynnistävänsä MacGregorin, vastuullisen merilastin ja kuormankäsittelyn johtavan toimijan, strategisten vaihtoehtojen arvioinnin sisältäen liiketoiminnan mahdollisen myynnin. Arviointi kattaa koko liiketoiminta-alueen, johon kuuluvat kauppalaiva-, offshore- ja huoltoliiketoiminnat. Lisäksi Cargotec suunnittelee vetäytymistä Kalmarin raskaiden satamanostureiden liiketoiminnasta joten Kalmar keskittyy jatkossa pienempiin kontinkäsittelylaitteisiin.

Tietoa Cargotecistä.

Kaupankäyntitunnus: CGCBV

Markkinapaikka: Nasdaq Helsinki

Toimitusjohtaja: Mika Vehviläinen

Katso kurssi ja käy kauppaa: osta/myy

Osinko: Osinkokalenteriin

Yhtiön verkkosivut: cargotec.com

Lisää Cargotecista sijoituskohteena: Cargotec-sijoituskohteena -sivulle

IR-tiimin viimeisimmät kuulumiset: IR-blogiin

Katso videoita Cargotecistä: Videogalleriaan

Opi lisää Cargotecin liiketoiminnasta äänimuodossa: Podcastit

Cargotecin tulevat sijoittajatapahtumat: IR-kalenteriin

Tilaa Cargotecin tiedotteet sähköpostiisi: Tilaa tiedotteita

Seuraa Cargoteciä Twitterissä: @Cargotec

Opi Cargotecistä videomuodossa.

Why invest in Cargotec?
Why invest in Cargotec?
CEO Mika Vehviläinen goes through the highlights of Cargotec's financial statements review
CEO Mika Vehviläinen goes through the highlights of Cargotec's financial statements review

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Miksi sijoittaa Cargoteciin?

  • Cargotecin ydinliiketoiminnat tarjoavat asiakkaille elinkaaripalveluita ja markkinoiden johtavia laitteita ja teknologioita kasvavilla ja rakenteellisesti houkuttelevilla markkinoilla. Cargotecin markkina-asema on joko #1 tai #2 jokaisessa tuotesegmentissä

  • Vahva tase ja korkean kannattavuus mahdollistavat kasvun ydinliiketoiminnoissa orgaanisesti ja yritysostojen kautta

  • Ilmastonmuutos on erinomainen liiketoimintamahdollisuus Cargotecille vahvan sähköistämis-, robotisointi- ja digitalisointiosaamisen vuoksi

  • Kasvava huoltoliiketoiminta vakaan tuoton takeena

  • Kunnianhimoiset tavoitteet hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi koko arvoketjussa pitävät huolen siitä, että Cargotec on valmis tulevaisuuteen

cargotec-tuemme.jpeg

Nosta säästämisesi uudelle tasolle.