Siirry pääsisältöön
Kaupallinen yhteistyö Cargotec Oyj:n kanssa.

Cargotec sijoituskohteena.

Lastaa älyä salkkuusi.

Ajankohtaista:

  • 15.11.2022: Cargotecin pääomamarkkinapäivä klo 13.30 alkaen. Osallistu virtuaalisesti.

  • 14.11.2022: Cargotec on saanut päätökseen MacGregorin strategisten vaihtoehtojen arvioinnin. Lue tiedote.

cargo-logo.png

Cargotecin älykkäät lastin- ja kuormankäsittelyratkaisut pitävät maailmankaupan rattaat pyörimässä. Cargotecin liiketoiminta-alueet, Kalmar, Hiab ja MacGregor, ovat markkinajohtajia omilla toimialoillaan ja tarjoavat asiakkaille toimintaa tehostavia ja päästöjä vähentäviä elinkaaripalveluita, laitteita ja teknologioita. Cargotecin strategian keskiössä on kestävä ja kannattava kasvu.

Cargotec pitää tavaravirrat liikkeessä kaikkialla maailmassa.

Tavaraliikennepalvelut ovat elintärkeitä globaalin yhteiskunnan toiminnalle. Maailmankaupassa liikutellaan miljardien arvosta hyödykkeitä raaka-aineista kuluttajatuotteisiin joka päivä. Cargotecin markkinajohtajuus tavaravirran keskeisillä osa-alueilla mahdollistaa tehokkaat sekä kestävät tavaravirrat ja asiakkaiden palvelemisen ympäri maailman.

Cargotecin visiona on tulla kestävien tavaravirtojen markkinajohtajaksi. Strategian läpimurtotavoitteet ovat kestävä kehitys ja kannattava kasvu, josta konkreettisena osoituksena Cargotec aikoo vähentää arvoketjunsa hiilidioksidipäästöjä miljoonalla tonnilla vuoteen 2024 mennessä ja puolittaa arvoketjunsa päästöt vuoteen 2030 mennessä. Asiakkailla onkin merkittäviä mahdollisuuksia tehostaa toimintaansa, vähentää päästöjä ja parantaa turvallisuutta sähköisten laitteiden, digitalisaation, automaation ja robotiikan avulla. Cargotecilla on alan teknologiajohtajana erinomaiset edellytykset tarjota ratkaisuja näihin tarpeisiin ja siten hyötyä kehityksestä.

Cargotec päivitti strategiaansa maaliskuussa 2022. Täsmennetty strategia keskittyy kestävään ja kannattavaan kasvuun kannattavissa ydinliiketoiminnoissa Hiabissa ja Kalmarin pienemmissä kontinkäsittelylaitteissa. Hiabin ja Kalmarin johdolla, ydinliiketoiminnat tarjoavat asiakkaille elinkaaripalveluita ja markkinoiden johtavia laitteita ja teknologioita. Automatisoidut, robotisoidut ja nollapäästöiset laitteet auttavat asiakkaita vastuullisuushaasteiden ratkaisemisessa maailmanlaajuisesti.

  • Kalmar tarjoaa lastinkäsittelylaitteita, automatisoituja laiteratkaisuja, ohjelmistoja ja palveluja. Joka neljäs rahtikontti liikkuu Kalmarin ratkaisuilla, joita voit nähdä vaikkapa satamissa, terminaaleissa, jakelukeskuksissa sekä eri teollisuuden aloilla.

  • Hiab on kuormankäsittelyratkaisujen globaali markkinajohtaja. Hiabin kuorma-autoihin ja työkoneisiin liitettävät ratkaisut palvelevat erityisesti kuljetus-, jakelu-, rakennus- ja jätteenkäsittelyaloja.

  • MacGregor on vastuullisen merilastin ja kuormankäsittelyn johtavan toimija, jonka lastinkäsittelyyn tarkoitettuja ratkaisuja löytyy jopa ¾ maailman laivoista. Tärkeimmät asiakassegmentit ovat kauppalaivat ja offshore-alukset.

Osana täsmennettyä strategiaansa Cargotec ilmoitti käynnistävänsä MacGregorin, vastuullisen merilastin ja kuormankäsittelyn johtavan toimijan, strategisten vaihtoehtojen arvioinnin sisältäen liiketoiminnan mahdollisen myynnin. Arviointi kattaa koko liiketoiminta-alueen, johon kuuluvat kauppalaiva-, offshore- ja huoltoliiketoiminnat. Lisäksi Cargotec suunnittelee vetäytymistä Kalmarin raskaiden satamanostureiden liiketoiminnasta joten Kalmar keskittyy jatkossa pienempiin kontinkäsittelylaitteisiin.

Tutustu tarkemmin Cargotecin liiketoiminta-alueisiin:

cargotec-liiketoiminta-alueet.png
Thumbnail Image

Tietoa Cargotecistä.

Kaupankäyntitunnus: CGCBV

Markkinapaikka: Nasdaq Helsinki

Toimitusjohtaja: Mika Vehviläinen

Keskustelua Cargotecin osakkeesta: Sharevilleen

Katso kurssi ja käy kauppaa: osta/myy

Osinko: Osinkokalenteriin

Yhtiön verkkosivut: cargotec.com

Lisää Cargotecista sijoituskohteena: Cargotec-sijoituskohteena -sivulle

IR-tiimin viimeisimmät kuulumiset: IR-blogiin

Katso videoita Cargotecistä: Videogalleriaan

Opi lisää Cargotecin liiketoiminnasta äänimuodossa: Podcastit

Cargotecin tulevat sijoittajatapahtumat: IR-kalenteriin

Tilaa Cargotecin tiedotteet sähköpostiisi: Tilaa tiedotteita

Seuraa Cargoteciä Twitterissä: @Cargotec

Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Miksi sijoittaa Cargoteciin?

  • Cargotecin ydinliiketoiminnat tarjoavat asiakkaille elinkaaripalveluita ja markkinoiden johtavia laitteita ja teknologioita kasvavilla ja rakenteellisesti houkuttelevilla markkinoilla. Cargotecin markkina-asema on joko #1 tai #2 jokaisessa tuotesegmentissä

  • Vahva tase ja korkean kannattavuus mahdollistavat kasvun ydinliiketoiminnoissa orgaanisesti ja yritysostojen kautta

  • Ilmastonmuutos on erinomainen liiketoimintamahdollisuus Cargotecille vahvan sähköistämis-, robotisointi- ja digitalisointiosaamisen vuoksi

  • Kasvava huoltoliiketoiminta vakaan tuoton takeena

  • Kunnianhimoiset tavoitteet hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi koko arvoketjussa pitävät huolen siitä, että Cargotec on valmis tulevaisuuteen

cargotec-tuemme.jpeg

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Ota säästösi hallintaan jo tänään

Paras-valittaja-3-kertaa.png