Siirry pääsisältöön

“Magnificent 7” -osakkeet nostivat Wall Streetia. Alkanut tuloskausi fokuksessa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tänään tasolla +0,5 % tai välillä [+0,1, +0,9] %.

Wall Street

“Magnificent 7”-osakkeet johtivat torstaina, mukaan lukien Apple, Nvidia, Alphabet ja Amazon. Näiden jättiläisyritysten nousu johti Nasdaq-indeksin uuteen kaikkien aikojen korkeimpaan pistemäärään (+1,7 %). S&P 500 nousi muuten 0,7 prosenttia, kun taas Dow Jones Industrial Average pysyi muuttumattomana.

Termi “Magnificent 7” viittaa tässä kontekstissa ryhmään johtavia amerikkalaisia teknologiayrityksiä (Apple, Nvidia, Alphabet (Google), Amazon, ja usein Facebook (Meta), Microsoft ja Tesla), joilla on suuri vaikutus markkinoihin. Näitä yrityksiä kutsutaan “Mahtava Seitsemän” niiden suuren markkina-arvon, innovointikyvyn ja merkittävän vaikutuksen takia teknologiasektoriin ja talouteen kokonaisuutena. Ne ovat tunnettuja teknologisen kehityksen ajamisesta ja trendien asettamisesta omilla aloillaan.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin -0,5 prosenttia alhaalla perjantaiaamuna.

Aasian pörssien laskusuuntaus perjantaina ei tarjoa vetoapua alueelta tänään. Wall Streetin liikkeiden odotetaan kuitenkin nostavan useimmat Euroopan pörssit avausminuuteilla.

Ensimmäisen neljänneksen tuloskausi käynnistyy tänään tunnetuilla yrityksillä kuten JPMorgan Chase, Wells Fargo, Citigroup ja BlackRock.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 90,19 dollaria barrelilta, mikä on 0,4 prosenttia korkeampi kuin torstain tasot. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -2,6 prosenttia samana aikana.
  • Tällä hetkellä 1 USD maksaa: 10,84 NOK; 10,73 SEK; 6,96 DKK ja 0,93 EUR, kun taas 1 EUR maksaa: 11,6 NOK; 11,49 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltojen korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,94, on korkeampi kuin kymmenen vuoden korko, joka on 4,57).
  • Yhdysvaltojen pitkäaikaiset inflaatio-odotukset, mitattuna 10-vuotisen rikkoutumisinflaation määrällä (T10YIE), ovat 2,4 prosentissa, verrattuna Federal Reserven tavoitteeseen 2 prosentista (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

EKP piti korot muuttumattomina eilen pitäessään huhtikuun korkokokouksensa. Ei odoteta, että Federal Reserve leikkaa korkoja ensimmäisen puoliskon aikana korkeiden inflaatiolukujen vuoksi. EKP saattaa kuitenkin harkita korkoleikkausta euroalueen tilanteen perusteella.

Yhdysvaltojen ja euroalueen taloudet ovat tiiviisti integroituneita kaupan ja rahoitusmarkkinoiden kautta. Muutokset yhden alueen korkotasossa voivat välittömästi vaikuttaa toiseen kapitalvirtojen ja valuuttakurssien liikkeiden kautta, mikä puolestaan voi vaikuttaa tuonti- ja vientitasapainoon. Toisin sanoen, vaikka EKP:llä ja Fedillä voi olla hieman erilaiset lähestymistavat aluekohtaisesti erilaisten taloudellisten olosuhteiden ja haasteiden perusteella, heidän keskinäiset taloudelliset sidoksensa tarkoittavat, että suuria eroavaisuuksia heidän korkopolitiikassaan ei yleensä odoteta lyhyellä tai keskipitkällä aikavälillä.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki