Siirry pääsisältöön
Russell 2000 -indeksi

Russell 2000 -indeksi seuraa laajaa joukkoa Yhdysvalloissa listattuja pieniä ja keskisuuria yhtiötä. Se on maailman tunnetuin Small Cap -indeksi.

Russell 2000 -indeksin loi vuonna 1984 Frank Russell Company, joka on nykyään osa Lontoon pörssiä operoivaa London Stock Exchange Groupia (LSEGI). Indeksi koostuu 2 000 pienestä ja keskisuuresta yhtiöstä, jotka edustavat noin seitsemää prosenttia laajemman Russell 3000:n kokonaismarkkina-arvosta.

Russell 2000 -indeksissä suurella painoarvolla ovat mm. yhtiöt Super Micro ComputerSPS Commerce ja Rambus. Indeksi painottuu terveydenhuoltosektoriin, teollisuuteen ja finanssisektoriin.

Russell 2000 on markkina-arvopainotettu indeksi, jota oikaistaan kunkin yhtiön ulkona olevien osakkeiden lukumäärällä. Tämä tarkoittaa, että indeksiin kuuluvan osakkeen viimeisin myyntihinta sekä tosiasiallinen vaihdettujen osakkeiden määrä – ei yhtiön markkina-arvo – vaikuttavat indeksin koostumukseen.

new-york-gb10610bc0_1920.jpg

Russell 2000 -indeksiin on mahdollista sijoittaa kolmella tavalla:

  1. 1

    Perinteisten, noteeraamattomien rahastojen kautta. Esimerkiksi aktiivisesti hallinnoitu JPM US Small Cap Growth A (dist) USD pyrkii päihittämään Russell 2000 -indeksin. Se ei siis sijoita suoraan Russell 2000 -indeksin yhtiöihin, mutta sisältää osan niistä.

  2. 2

    ETF:ien eli pörssinoteerattujen rahastojen kautta. Katso tästä Russell 2000 -indeksiä – koko indeksiä tai sen tiettyjä sektoreita – seuraavat ETF:t. Jos ETF:t eivät ole vielä tuttuja, voit oppia lisää ETF-sijoittamisesta ETF-infosivullamme ja aiheelle pyhitetyllä Nordnet-koulun sivulla.

  3. 3

    Välityspalkkiottoman* Nordnet Markets -valikoiman kautta voit hyödyntää näkemyksesi Russell 2000 -indeksin liikkeistä, uskoitpa indeksin laskevan tai nousevan. *Huom: välityspalkkiottomuus koskee vain yli 100 euron arvoisia kauppoja.


Nordnetissä voit lisäksi kuukausisäästää kaikkiin palvelusta löytyviin rahastoihin ja useisiin ETF:iin kätevästi ja automatisoidusti. Lue lisää kuukausisäästämisestä tästä.

Tärkeää tietoa riskeistä.

Pörssilistatut tuotteet eivät sovi kaikille sijoittajille. Kyseiset tuotteet ovat monimutkaisia ja vaativat sijoittajalta selkeän ymmärryksen kohde-etuuksina olevista markkinoista sekä tuotekohtaisista ehdoista ja ominaisuuksista. Käydäksesi kauppaa pörssilistatuilla tuotteilla sinun on läpäistävä tietämystesti tai muulla tavoin osoitettava riittävä tietämystaso varmistaaksesi tuotteiden asianmukaisuuden sinulle. Kaupankäynti pörssilistatuilla tuotteilla sisältää korkean riskin, joka ei sovi kaikille.

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Suosituimmat Russell 2000 -ETF:t Nordnetin asiakaskunnassa.


Löydä osakeideoita eri maista ja sektoreilta.Katso osakeideat