Siirry pääsisältöön
Nikkei-indeksi

Nikkei 225 eli Nikkei-indeksi on Tokion pörssin yleisindeksi. Sen arvo muodostuu 225:n suurivaihtoisen Tokion pörssissä noteeratun osakkeen perusteella.

Nikkei 225 -indeksiä pidetään yleisesti Japanin talouden mittarina ja se on myös koko Aasian seuratuimpia osakeindeksejä. Se lanseerattiin jo vuonna 1950 ja sitä ylläpitää japanilainen mediayhtiö Nikkei Inc.

Toisin kuin useimmat länsimaiset osakeindeksit, Nikkei ei ole luonut 2000-luvulla uusia ennätyksiä, vaan se saavutti huippunsa 29.12.1989. Japanin talous ylikuumeni 80-luvulla, kun matalakorkoiset lainat ja markkinaspekulaatio johtivat huimiin hinnannousuihin. Japanin kuplatalouden puhkeaminen 1990-luvun alussa toi mukanaan syvän laman, josta maa ei ole vieläkään kunnolla toipunut.

tokyo-fb.jpg

Nikkei 225 -indeksiin on mahdollista sijoittaa kolmella tavalla:

  1. 1

    Perinteisten, noteeraamattomien rahastojen kautta. Esimerkiksi Storebrand Japan A EUR pyrkii tarjoamaan japanilaisen osakemarkkinan keskituottoa.

  2. 2

    ETF:ien eli pörssinoteerattujen rahastojen kautta. Katso tästä Nikkei -indeksiä – koko indeksiä tai sen tiettyjä sektoreita – seuraavat ETF:t. Jos ETF:t eivät ole vielä tuttuja, voit oppia lisää ETF-sijoittamisesta ETF-infosivullamme ja aiheelle pyhitetyllä Nordnet-koulun sivulla.

  3. 3

    Välityspalkkiottoman* Nordnet Markets -valikoiman kautta voit hyödyntää näkemyksesi Nikkei 225 -indeksin liikkeistä, uskoitpa indeksin laskevan tai nousevan. *Huom: välityspalkkiottomuus koskee vain yli 100 euron arvoisia kauppoja.


Nordnetissä voit lisäksi kuukausisäästää kaikkiin palvelusta löytyviin rahastoihin ja useisiin ETF:iin kätevästi ja automatisoidusti. Lue lisää kuukausisäästämisestä tästä.

Tärkeää tietoa riskeistä.

Pörssilistatut tuotteet eivät sovi kaikille sijoittajille. Kyseiset tuotteet ovat monimutkaisia ja vaativat sijoittajalta selkeän ymmärryksen kohde-etuuksina olevista markkinoista sekä tuotekohtaisista ehdoista ja ominaisuuksista. Käydäksesi kauppaa pörssilistatuilla tuotteilla sinun on läpäistävä tietämystesti tai muulla tavoin osoitettava riittävä tietämystaso varmistaaksesi tuotteiden asianmukaisuuden sinulle. Kaupankäynti pörssilistatuilla tuotteilla sisältää korkean riskin, joka ei sovi kaikille.

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Suosituimmat Nikkei-ETF:t Nordnetin asiakaskunnassa.


Lisää Nikkei tickeriin.

Tiesitkö, että voit lisätä haluamasi valuuttakurssin, indeksin tai raaka-aineen, kuten kullan tai öljyn, Nordnetin verkkopalvelun yläreunassa näkyvään tickeriin? Kirjaudu sisään, klikkaa yläreunassa näkyvää mutterikuvaketta ja muokkaa yläpalkki mieleiseksesi! Palkki näkyy toistaiseksi vain Nordnetin selainversiossa työpöytämoodissa, ei puhelimella.

ticker-fin.PNG
Löydä osakeideoita eri maista ja sektoreilta.Katso osakeideat