Siirry pääsisältöön

Pörssilaskua Aasiassa viime yönä. Historiallinen korkohyppy Japanissa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tänään tasolla -0,1 % tai välillä [-0,5, +0,3] %.

Wall Street

Nvidia varasti show’n eilen pitäessään ensimmäisen AI-konferenssinsa. Sijoittajat lähettivät Nvidian osakkeen jyrkkään nousuun alkukaupankäynnissä, ennen kuin tunnelma kääntyi. Seuraavat päivät tulevat suurelta osin keskittymään Yhdysvaltain keskuspankkiin, Federal Reserveen, joka pitää kaksipäiväisen korkokokouksen tiistaina ja keskiviikkona. Ei ole odotettavissa, että ohjauskorko (Fed Funds Rate) muuttuu, mutta viestintä voi.

Federal Reserven viestinnällä on syvällinen vaikutus rahoitusmarkkinoihin muokkaamalla odotuksia, vaikuttamalla sijoittajien mielialaan, lietsomalla spekulaatiota ja signaloimalla tulevia rahapolitiikan toimenpiteitä. Tämän viestinnän selkeys, johdonmukaisuus ja sisältö voivat joko rakentaa luottamusta ja vakautta tai aiheuttaa epävarmuutta ja volatiliteettia markkinoilla. Sijoittajat analysoivat tarkasti jokaisen keskuspankin lausunnon sopeuttaakseen investointistrategioitaan, mikä korostaa keskuspankin sanojen merkitystä ja niiden vaikutusta maailmantalouteen ja rahoituspäätöksiin.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin -0,5 prosenttia alhaalla tiistaiaamuna.

Japanin keskuspankki (BoJ) nosti odotetusti korkoa viime yönä, päättäen pitkän kauden negatiivisista koroista. Usean vuoden ajan Japanin keskuspankin on ollut pidettävä korkoa negatiivisella tasolla taloudellisen toiminnan elvyttämisen toivossa. Maan pääindeksi, Nikkei 225, nousi historiallisen koronnoston jälkeen, mikä osoittaa, että sijoittajat olivat hyvin valmistautuneet keskuspankin strategian muutokseen. Muut Aasian pörssi-indeksit laskivat kuitenkin. Toisin sanoen, tästä alueesta ei ole yksiselitteistä tukea tänään.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 86,65 dollaria barrelilta, 0,5 prosenttia ylöspäin maanantain tasosta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -0,2 prosenttia samalla ajanjaksolla.
  • Kirjoitushetkellä 1 USD maksaa: 10,69 NOK; 10,45 SEK; 6,86 DKK ja 0,92 EUR, kun taas 1 EUR maksaa: 11,6 NOK; 11,35 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltojen korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,72 on korkeampi kuin kymmenenvuotinen korko, joka on 4,32).
  • Yhdysvaltojen pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE) -arvolla, ovat 2,31 prosentissa, Federal Reserven 2 prosentin tavoitetta vasten (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Öljyn hinta on noussut merkittävästi viime päivinä ja on nyt 12,5 prosenttia ylhäällä vuoden alusta. Öljyn hinnannousu johtuu useista tekijöistä, jotka sisältävät sekä tarjonta- että kysyntäpuolen. Kiinan ja Intian myönteiset makrotaloudelliset luvut odotetaan lisäävän öljyn kysyntää tulevaisuudessa, kun taas ukrainalaisten droneiskut venäläisiin jalostamoihin odotetaan rajoittavan tarjontaa lyhyellä aikavälillä.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki