Siirry pääsisältöön

Aasiassa tasaista yöllä. Öljyn hinta fokuksessa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tänään tasolla +0,1 % tai välillä [-0,3, +0,5] %.

Wall Street

Pienet ja keskisuuret yritykset, jotka kuuluvat Russell 2000 -indeksiin (+0,3 %), selvisivät parhaiten keskiviikkona. Dow Jones Industrial Average (+0,1 %) nousi hädin tuskin plussalle, kun taas S&P 500 (-0,2 %) ja Nasdaq Composite (-0,5 %) laskivat hieman. Nasdaq-indeksi on muuten johtanut viime vuosina, suurelta osin ‘fantastisen seitsemän’ (Nvidia, Microsoft, Apple, Amazon, Alphabet, Meta ja Tesla) yrityksen ansiosta. Iso kysymys, jota monet esittävät, on, pystyvätkö nämä yritykset jatkamaan veturina.

Monet toivovat ja uskovat, että pienemmät yritykset menestyvät paremmin tulevaisuudessa, jos Federal Reserve onnistuu pehmentämään taloutta. Pehmeä lasku viittaa tilanteeseen, jossa talous hidastuu vähitellen kestävälle kasvutasolle laukaisematta taantumaa. Onnistunut pehmeä lasku tukisi työmarkkinoita, hallitsisi inflaatiota ja edistäisi yleisesti taloudellista vakautta, mikä voisi olla positiivista sekä suurille että pienille yrityksille.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) päätyivät keskimäärin tasaisiksi torstaiaamuna.

Aasian sijoittajat eivät tehneet suurta vaikutusta tämän yön kaupankäynnissä, joten sieltä ei ole odotettavissa suurta vetoapua tänään. Useimmat maailman pörssi-indeksit, mukaan lukien aasialaiset, ovat nousseet tähän mennessä tänä vuonna. Vaikka Nasdaq-indeksi on erottunut Yhdysvalloissa viime vuosina, Japanin Nikkei 225 ja Intian Sensex-indeksi ovat erottuneet Aasiassa.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 84,04 dollaria barrelilta, noussut 0,7 prosenttia keskiviikon tasosta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -0,7 prosenttia samassa ajassa.
  • 1 USD maksaa kirjoitushetkellä: 10,49 NOK; 10,23 SEK; 6,81 DKK ja 0,91 EUR, kun taas 1 EUR maksaa: 11,5 NOK; 11,19 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltojen korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,65 on korkeampi kuin kymmenen vuoden korko, joka on 4,2).
  • Yhdysvaltojen pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-vuoden Breakeven Inflation Rate (T10YIE) kautta, ovat 2,3 prosenttia, Federal Reserven 2 prosentin tavoitetta vasten (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Ukrainan iskut venäläisiin jalostamoihin ovat nostaneet öljyn hintaa viimeisen vuorokauden aikana. Lisäksi Yhdysvaltojen öljyvarastot laskivat viime viikolla, mikä yllätti monet. Kokonaisuudessaan pitkän aikavälin vaikutukset riippuvat vahinkojen kestosta ja laajuudesta jalostamokapasiteetissa sekä kyvystä nopeasti korjata tai kiertää vaurioituneet laitokset.

Kasvavat energiahinnat voivat ajaa inflaatiota globaalisti, sillä korkeammat polttoainehinnat nostavat kuljetuksen ja tavaroiden tuotannon kustannuksia. Tämä voi puolestaan vaikuttaa negatiivisesti talouskasvuun, erityisesti energiavaltaisilla teollisuudenaloilla ja kuluttajilla, jotka käyttävät suuremman osan tuloistaan energiaan.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki