Siirry pääsisältöön

Sektorirotaatiota Wall Streetilla. Aasia laskusuunnassa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Arvioin, että Helsingin pörssi avautuu tasolla -0,1 %, tai välillä [-0,6, 0,4] %.

Wall Street

Dow Jones Industrial Average piti pintansa tiistaina, samalla kun monet sijoittajat myivät viime vuoden voittajaosakkeita Nasdaq-indeksissä. Suuret teknologiayritykset, kuten Apple, Microsoft, Nvidia ja AMD, kokivat merkittäviä laskuja, kun taas Tesla selvisi paremmin raportoituaan vahvat tuotantoluvut neljänneltä vuosineljännekseltä.

Eiliset markkinoiden liikkeet voivat viitata kasvavaan varovaisuuteen sijoittajien keskuudessa, jotka nyt suosivat suurempien, vakiintuneempien yritysten turvallisuutta verrattuna volatiilimpiin teknologiayrityksiin. Tämä siirtymä voi olla merkki potentiaalisesta sektorirotaatiosta, jossa pääoma siirtyy teknologiasektorilta perinteisempiin teollisuudenaloihin. Tällaiset muutokset tapahtuvat usein taloudellisen epävarmuuden aikoina tai markkinaolosuhteiden muuttuessa. On kuitenkin tärkeää muistaa, että markkinat ovat monimutkaisia, eivätkä yksittäiset tapahtumat aina anna täydellistä kuvaa tulevista suuntauksista.

Moderna Inc (13,1 %), Viatris Inc (5,2 %), Las Vegas Sands Corp (4,3 %) olivat kärjessä S&P 500 -indeksiin kuuluvien yritysten voittajalistalla. Norwegian Cruise Line Holdings Ltd (-8,6 %), Royal Caribbean Cruises Ltd (-7,2 %), Carnival Corp (-6,7 %) päätyivät listan pohjalle.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin -1,2 prosenttia alhaalla keskiviikkoaamuna.

Wall Streetin lasku tiistaina vaikutti huomattavasti Aasian pörsseihin keskiviikkona. Tämä osoittaa, että tänään tukea alueelta on rajoitetusti saatavilla. Etelä-Korean KOSPI-indeksi koki suurimman laskun, Hongkongin Hang Seng -indeksin seuratessa perässä.

Myöhemmin tänään julkaistaan Yhdysvaltain keskuspankin Federal Reserven viimeisimmän korkokokouksen pöytäkirja, mikä voi vaikuttaa merkittävästi globaaleihin osakemarkkinoihin, joko positiivisesti tai negatiivisesti. Pöytäkirja on tärkeä, koska se tarjoaa näkemyksiä Yhdysvaltain keskuspankin talouskäsityksestä ja tulevista rahapolitiikan strategioista. Se sisältää arvioita korkotasosta, inflaatiosta ja talouskasvusta. Sijoittajat ja taloudelliset päätöksentekijät ympäri maailmaa analysoivat huolellisesti tätä asiakirjaa ymmärtääkseen mahdolliset muutokset korkopolitiikassa ja muissa taloudellisissa toimenpiteissä. Nämä tekijät voivat vaikuttaa merkittävästi osakemarkkinoihin, valuuttakursseihin ja yleiseen globaaliin taloustilanteeseen.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 75,75 dollaria barrelilta, mikä on -1,9 prosenttia alhaisempi kuin tiistain tasoista. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 1 prosenttia samassa ajanjaksossa.
  • Yhdysvaltain dollari maksaa tällä hetkellä: 10,34 NOK; 10,19 SEK; 6,8 DKK ja 0,91 EUR, kun taas 1 EUR maksaa: 11,3 NOK; 11,16 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,33 on korkeampi kuin kymmenenvuotisen korko, joka on 3,94).
  • Yhdysvaltain pitkäaikaiset inflaatio-odotukset, mitattuna 10-vuoden Break-Even Inflation Rate (T10YIE) -indeksillä, ovat 2,21 prosenttia, verrattuna Federal Reserven 2 prosentin tavoitteeseen (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Levottomuudet Lähi-idässä, erityisesti Punaisellamerellä, jatkavat vaikuttamistaan globaaleihin kauppavirtoihin. Useiden suurten logistiikkayritysten, mukaan lukien tanskalaisen Møller-Maerskin, alukset ovat joutuneet navigoimaan pitkiä kiertoteitä toimittaakseen lastinsa. Vaikka levottomuudet tässä alueessa eivät ole uutta, ne aiheuttavat merkittäviä häiriöitä globaaleihin arvoketjuihin.

Levottomuudet Punaisellamerellä aiheuttavat merkittäviä häiriöitä vaikuttamalla kuljetusreitteihin ja toimitusaikoihin. Tämä edellyttää laivoilta pidempiä ja kalliimpia reittejä, mikä johtaa viivästyneisiin toimituksiin ja korkeampiin kuljetuskustannuksiin. Nämä häiriöt vaikuttavat kaikkeen tuotantoajasta tuotteiden hintoihin ja saatavuuteen kuluttajille, mikä luo taloudellista epävarmuutta ja mahdollisesti korkeampia hintoja johtuen lisääntyneistä kustannuksista ja viivästyksistä toimitusketjussa.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki