Siirry pääsisältöön

Voittojen kotiutusta Aasiassa. Suezin kanava fokuksessa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Wall Street

Tunnelma maailman pörsseissä on parantunut merkittävästi viime päivinä, kun Fed ilmoitti, että tämän syklin korkohuippu on saavutettu ja he suunnittelevat nyt peräti seitsemää koronlaskua seuraavan kahden vuoden aikana. Tämä strategian muutos tuli monille yllätyksenä, sillä se heijastaa merkittävää muutosta keskuspankin odotuksissa tulevaisuuden talouden suhteen. On kuitenkin tärkeää huomata, että rahapolitiikan strategiat perustuvat dataan. Siksi suunnitelmat voivat muuttua uuden taloudellisen kehityksen mukaan.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat maanantaiaamuna keskimäärin -0,3 prosentin laskussa.

Aasian sijoittajat olivat maanantaina myyntilaidalla suurimmassa osassa alueen osakeindekseistä, joten tältä alueelta ei liene odotettavissa vetoapua länsimaisiin pörsseihin tänään. On myös luonnollista olettaa, että monet sijoittajat valitsivat päivän kotiuttaakseen voittoja viime viikon korkovetoisen maailmanlaajuisen pörssirallin jälkeen.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 76,99 dollarissa tynnyriltä, ​​mikä on 2,2 prosenttia korkeampi perjantain tasosta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 2,6 prosenttia samalla ajanjaksolla.
  • 1 USD hinta kirjoitushetkellä; 10,45 NOK, 10,25 SEK, 6,83 DKK ja 0,92 euroa, kun taas 1 euro maksaa; 11,4 NOK, 11,19 SEK ja 7,45 DKK.
  • USA:n tuottokäyrä on käänteinen (kahden vuoden korko, joka on 4,43, on korkeampi kuin kymmenen vuoden korko, joka on 3,91).
  • Yhdysvaltain pitkän aikavälin inflaatio-odotukset 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE) -mittarilla mitattuna ovat 2,22 prosenttia, kun Federal Reserve on asettanut 2 prosentin tavoitteen (lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Monet laivayhtiöt, mukaan lukien suuret toimijat MSC ja A.P. Moller-Maersk, välttävät nyt Suezin kanavaa johtuen Jemenin Houthi-ryhmän lisääntyneistä hyökkäyksistä kauppalaivoja vastaan ​​Punaisellamerellä. Suezin kanava on keskeinen reitti kuljetettaessa tavaroita ympäri maailmaa, mukaan lukien Persianlahden öljy ja polttoaine sekä muut Aasiaan suuntautuvat tavarat.

Kun suuret varustamot päättävät välttää Suezin kanavaa, se voi johtaa viivästyksiin ja tavaroiden kuljetuskustannusten nousuun. Tämä voi tehdä kaiken öljystä päivittäistavaroihin kalliimmaksi.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista. Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki