Siirry pääsisältöön

Nokia palasi uusien asiakkaiden ylivoimaiseksi suosikkiosakkeeksi

Nordnet Suomeen huhti-toukokuussa 2016 uuden tilin avanneiden keskuudessa Nokian osake on ollut yhtä suosittu kuin menneinä loiston vuosina. Tuoreissa salkuissa on hyödynnetty osakkeen roimaa alamäkeä viimeisten 12 kuukauden aikana. Listaan tähän merkintään uusien asiakkaiden kymmenen omistetuinta osaketta.

Omistetuimmasta osakkeesta aloittaen Nordnetin uudet suomalaisasiakkaat omistavat seuraavia yhtiöitä:

1. Nokia (31 % uusista salkuista omistaa)
2. Fortum (11 % uusista salkuista omistaa)
3. Nordea (11 % uusista salkuista omistaa)
4. Kone (7 % uusista salkuista omistaa)
5. Outokumpu (5 % uusista salkuista omistaa)
6. Stora Enso R (5 % uusista salkuista omistaa)
7. Telia (4 % uusista salkuista omistaa)
8. Neste (4 % uusista salkuista omistaa)
9. Bittium (3 % uusista salkuista omistaa)
10. Caverion (3 % uusista salkuista omistaa)

Nokian osake on ollut kevään ja alkukesän ylivoimainen ostosuosikki. Tämä vaikuttaa järkiliikkeeltä paitsi yhtiön tulosperusteisen arvostuksen eli p/e-luvun laskun näkökulmasta myös siksi, että Nokiasta on saatavilla vielä yli viiden prosentin osinkotuotto nykykurssilla. Heikosta osavuosituloksesta huolimatta tämän tapauksen ”näe metsä puilta” on se, että integraatio ja Alcatel-Lucentin fuusioiminen etenee paitsi alkuperäistä aikataulua nopeammin, mitä ilmeisimmin myös hieman alkuperäistä säästötavoitetta paremmin.

Fortumin ja Nordean osakkeita on ostettu selvästi osinkoteemalla. Huomionarvoista kuitenkin on, että Fortum ei enää kilpaile suosiossa Nokian kanssa, kuten se teki koko vuoden 2015 jälkipuoliskon ajan. Parhaimmillaan Fortum jopa ohitti Nokian suomalaisten piensijoittajien omistetuimpien osakkeiden listalla viime syksynä tietyillä paikkakunnilla. Nyt Nokiaa omistetaan taas koko Nordnetin suomalaisessa asiakaskunnassa eri salkkujen määrällä mitattuna noin 20 prosenttia Fortumia laajemmin.

Kiina-teemasta voidaan havaita, että piensijoittajat hyödyntävät Koneen kurssilaskut välittömästi ostopaikkoina. Yhtiöllä on vahva mielikuva laadusta ja pitkän aikavälin kasvusta, eivätkä nämä kuvitelmat ole tuulesta temmattuja.

Venäjä-sidonnaiset yhtiöt loistavat, Fortumia lukuun ottamatta, poissaolollaan ostetuimpien listalta. Näin siitäkin huolimatta, että öljyn hinta on raketoinut viime aikoina.

Pienemmistä yhtiöistä voidaan nostaa esille Caverion, joka antoi paitsi tulosvaroitusvyöryn myös kertoi epäillyistä väärinkäytöksistä ulkomaan liiketoiminnossaan. Osakkeen reippaan kurssilaskun myötä piensijoittajat ovat laittaneet käden alle ja kahmineet osaketta yhtiön kokoluokkaan ja keskisuuren yhtiön normaaliin vaihtomäärään nähden tuntuvasti salkkuihinsa. Kaikki tämä on tapahtunut verrattain lyhyessä ajassa. Caverionin osakkeen matalapaineen jatkuttua ostoinnostuksen voi ennakoida jatkuvan.

SIJOITA KUIN GURU -KIRJAN ENNAKKOMYYNTI ON ALKANUT! KIRJAN ESITTELYSIVULLE NORDNETISSÄ PÄÄSET TÄSTÄ LINKISTÄ.

Kirjoittaja lähipiireineen omistaa tekstissä mainituista yhtiöistä Caverionin, Fortumin, Telian ja merkittävän määrän Nordean osakkeita kirjoitushetkellä. Blogi ei sisällä sijoitussuosituksia, eikä kirjoituksen tarkoituksena ole laatia tekstissä mainituista yhtiöistä tai edes niiden osista sijoitusanalyysiä, taikka antaa osakkeesta suositusta tai tavoitehintaa. Kirjoittajaa voi seurata myös Twitterissä (@JukkaOksaharju).

Photo credit: wintercool612 via Foter.com / CC BY

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit