Sijoituskirjat

Alkuun

Uutuuskirja Pikkuguru
nyt ennakkomyynnissä

Ennakkotilaa kymmeniä tuhansia kappaleita myyneen gurukirjasarjan odotettu seuraava osa!

Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju ja kirjailija, pörssitoimittaja Karo Hämäläinen kirjoittivat vuoden 2016 myydyimmän kotimaisen sijoituskirjan Sijoita kuin guru, joka on sittemmin noussut alan moderniksi klassikoksi. Vuosien 2017 ja 2018 hiteiksi nousseissa Laatugurussa ja Arvogurussa he saivat rinnalleen sijoitusbloggaajan Random Walkerin. Pikkuguru on kolmikon tuorein anti suomalaisille sijoittajille.

Nyt voit ennakkotilata uutuuskirjan Nordnetin kautta, halutessasi Jukka Oksaharjun signeerauksin varustettuna.

Lue lisää kirjoista alta ja tilaa omasi jo tänään!

Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharjun sijoituskirjat

Osakesijoittamista kansantajuisesti

Aloitteleville sekä kokeneille sijoittajille

Avaimet osakesalkun rakentamiseen

Pikkuguru – näin löydät tulevaisuuden tähdet

Suuria tuottoja pienillä yhtiöillä?

Sijoittamisessa suurimmat voitot tekee se, joka löytää tulevaisuuden tähtiyhtiön juuri ennen kuin se kohoaa pitkäaikaiseen kiitoon. Pikkuguru auttaa löytämään keinoja, joilla voi seuloa tulevaisuuden tähdet ja välttää yhtiöt, joiden lupaukset jäävät esityskalvoille.

Pienyhtiöihin erikoistuminen vaatii sijoittajalta perehtyneisyyttä ja halua kääriä hihat, mutta hyvin tehdystä työstä saa palkinnon.

Pikkuguru kertoo kaiken olennaisen, mitä suomalaisen pien- ja kasvuyhtiösijoittajan tulee tietää. Kirja sisältää lukuisia osakelistauksia Helsingin pörssin nykyisen markkinatilanteen mukaisesti.

Esipuheen Pikkuguru-kirjaan on kirjoittanut Ponssen toimitusjohtaja Juho Nummela. Jälkisanat kirjan viimeiseksi luvuksi on laatinut kansanedustaja Elina Lepomäki.

2–3 arkipäivän toimitusaika

Kun tilaat kirjan Nordnetin kauttalinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan, saat sen elo–syyskuun vaihteessa ja halutessasi Jukka Oksaharjun signeeraamana. Voit tilata uutuuskirjan erikseen tai kaikki kuusi Oksaharjun kirjaa pakettihintaan 119,90 €. Hinta sisältää toimituksen. Yksittäin tilattuna Pikkugurun hinta on 29,90 € (sis. alv ja postikulut Suomessa). Pakettitilauksissa aiemmin julkaistut kirjat toimitetaan heti ja Pikkuguru ensipainoksesta ennakkotilaajan etumatkalla elo-syyskuun vaihteessa.

Koko A5, 237 sivua.

Kirjasta jo sanottua:


"Mestarilliset eväät analyysiin. Ostosuositus!"

- Tommi Tervanen, Kotipizzan toimitusjohtaja


"Erittäin hyvät ja kiinnostavat yrityscaset!"

- Tapio Pajuharju, Harvian toimitusjohtaja


"Erinomainen johdatus pörssisijoittamiseen!"

- Aki Ojanen, Aspon toimitusjohtaja"Erittäin hyvä kohtuuhintaisen kasvun kuvaus!"

- Tapani Kiiski, Rauten toimitusjohtaja

 

"Teoria ja käytäntö yhdistyvät ansiokkaasti."

- Joakim Frimodig, CapManin toimitusjohtaja


Katso Pikkuguru-teaservideo – klikkaa tästä.

Aiemmin ilmestyneet kirjat:

Arvoguru – näin löydät halvimmat osakkeet

Tutkitusti tuottavin sijoitusstrategia!

Edullisten osakkeiden ostaminen on finanssimaailman tunnustetuin strategia. Arvoguru jatkaa siitä, mihin tähänastiset arvosijoittamista käsittelevät perusteokset ovat jääneet. Tunnuslukuihin pohjautuvasta mekaanisesta seulonnasta astutaan ratkaiseva askel sijoituskohteiden analysoimiseen nykyaikaisen arvosijoittamisen keinoin.

Kirjailija, pörssitoimittaja Karo Hämäläinen ja Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju kirjoittivat vuoden 2016 myydyimmän sijoituskirjan Sijoita kuin guru. Vuoden 2017 hitiksi nousseessa Laatugurussa he saivat rinnalleen suomalaisessa suuryrityksessä työskentelevän sijoitusbloggaajan Random Walkerin. Nyt supersuosittu kirjasarja saa jatkoa.

Esipuheen kirjaan on kirjoittanut Sammon toimitusjohtaja Kari Stadigh.

2–3 arkipäivän toimitusaika

Kun tilaat kirjan Nordnetin kauttalinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan, saat sen 2–3 arkipäivässä ja halutessasi Jukka Oksaharjun signeeraamana. Yksittäin tilattuna Arvogurun hinta on 20,00 €. Hinta sisältää toimituksen.


Koko A5, 237 sivua. Katso sisällysluetteloavautuu uuteen ikkunaan.

Kirjasta sanottua


"Kattavin ja innostavin perusteos suomeksi!"

- Kjell Forsén, Vaisalan toimitusjohtaja


”Mainiot esimerkit ovat kirjan suola!”

- Ari Lehtoranta, Caverionin toimitusjohtaja


”Antoisa ja silmiä avaava!”

- Matti Lievonen, Nesteen toimitusjohtaja”Tekijöiden vahva osaaminen vakuuttaa lukijan!”

- Jukka Moisio, Huhtamäen toimitusjohtaja

 

”Erittäin hyvin kirjoitettu!”

- Mika Vehviläinen, Cargotecin toimitusjohtaja


Arvoguru-video: Random Walkerin 4 arvo-osaketärppiä

Arvoguru-video: Tekeekö korkea osinkotuotto osakkeesta arvo-osakkeen?

Arvoguru-video: Mitä arvosijoittaja tekee eri tavalla kuin muut sijoittajat?

Laatuguru – näin valitset voittajaosakkeet

Nordnetin sijoitusstrategi Jukka Oksaharjun ja kirjailija Karo Hämäläisen teos Sijoita kuin guru oli vuonna 2016 kotimaan ylivoimaisesti myydyin sijoituskirja.

Huippusuosion saaneen teoksen seuraaja Laatuguru - näin valitset voittajaosakkeet on nyt tilattavissa Nordnetin kautta. Laatugurussa Oksaharju ja Hämäläinen ovat saaneet rinnalleen suosittua laatusijoittamiseen erikoistunutta blogia pitävän Random Walkerin. Nimimerkin takana on suomalaisessa suuryhtiössä työskentelevä talouden ammattilainen.

Parempaa tuottoa – pienemmällä riskillä

Laatuguru käy läpi laatusijoittamisen periaatteet, edeten suurista linjoista Helsingin pörssin yksittäisten yhtiöiden tarkasteluun. Kuinka maailman menestyneet sijoittajat ovat käyttäneet laatukriteereitä ja mitkä suomalaisyhtiöt voisivat kiinnostaa heitä? Kirja viitoittaa tien voittajaosakkeiden löytämiseen.

Laatuguru on ensimmäinen suomalainen laatuyhtiösijoittamiseen keskittynyt kirja. Esipuheen kirjaan on kirjoittanut Fortumin toimitusjohtaja Pekka Lundmark.

2–3 arkipäivän toimitusaika

Kun tilaat kirjan Nordnetin kauttalinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan, saat sen 2–3 arkipäivän kuluessa. Voit tilata kirjan erikseen tai kaikki Oksaharjun kirjat pakettihintaan. Hinta sisältää toimituksen, ja halutessasi saat kirjat myös Oksaharjun omistuskirjoituksella varustettuina. Yksittäin tilattuna Laatugurun hinta on 20,00 €.


Koko A5, 192 sivua. Katso sisällysluettelo.

Hyvästä yhtiöstä hyvään sijoitukseen 

Kirja paljastaa, mitkä ovat gurujen silmin Helsingin pörssin laatuyhtiöt

Video: Jukka Oksaharju kertoo uutuuskirjasta

Kirjasta sanottua


"Mukaansatempaava"

- Juho Nummela, Ponssen toimitusjohtaja


"Hieno yhdistelmä teoriaa ja käytäntöä"

- Jaakko Eskola, Wärtsilän toimitusjohtaja


"Kirja on lukemisen arvoinen sekä sijoittajille että yritysjohtajille. Selkeyttää, mistä yrityksen arvo syntyy"

- Henrik Ehrnrooth, Koneen toimitusjohtaja


"Loistava! Sopii sekä ammattilaisille että aloitteleville sijoittajille."

- Lasse Aho, Olvin toimitusjohtaja

 

"Kirja on helppolukuinen ja -tajuinen perusteos osakesijoittajille ja sijoittajiksi aikoville. Suosittelen kirjaa kaikille, sillä perusasioiden vahva osaaminen on menestyksen ja tässä tapauksessa vaurastumisen tae. Laadun ymmärtäminen auttaa siivilöimään hyödyllisen tiedon pörssiviihteen seasta."

- Mika Pesonen, Keskisuomalainen (kirja-arvio 23.5.2017)"Jukan kirjojen avulla voi kehittää sijoitustoiminnan lisäksi omaa johtamistaan mitä tulee liiketoiminnan ymmärtämiseen omistajan näkökulmasta. Laatuguru oli inspiroivaa luettavaa ja teksti sellaista, että sen ymmärtää insinöörikin."

- Ari Lehtoranta, Caverionin toimitusjohtaja

 

"Uskon sijoittamisessa siihen, että yrityksen asemoitumista ja sen liiketoiminnan kilpailukyvyllä mitattua laatua kannattaa priorisoida yleensä jopa yli syklisen kasvunäkymän tai osakkeen hinnoittelun. Koen siksi tämän kirjan ajatukset läheisiksi ja uskon pystyväni hyödyntämään niitä myös omassa työssäni."

- Pekka Lundmark, Fortumin toimitusjohtaja ja kirjan esipuheen kirjoittaja


Sijoita kuin guru

Vuosisadan kovimmat sijoitusopit yksissä kansissa

Mitä sijoitushistorian menestyneimmät sijoitusgurut ostaisivat tänään?

Jukka Oksaharjun ja Karo Hämäläisen kirja Sijoita kuin guru esittelee sijoituskirjallisuushistorian tärkeimmät sijoitusfilosofiat sadan viime vuoden ajalta – ensimmäistä kertaa suomeksi ja samoissa kansissa.

Kun tilaat kirjan Nordnetin kauttalinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan, saat sen 2-3 arkipäivän toimitusajalla ja halutessasi myös Jukka Oksaharjun signeeraamana.

Sijoita kuin guru esittelee kahdeksan osakesijoittamisen arvostetun auktoriteetin periaatteet ja tuo ne nykyhetkeen. Mihin Helsingin pörssin yhtiöön kannattaisi sijoittaa, jos uskoo tiettyyn sijoitusfilosofiaan? Mitä kukin sijoitusguru ostaisi salkkuunsa tänään? Historia kohtaa nykypäivän – Benjamin Grahamista Warren Buffettiin.

Menesty paremmin - sijoita kuin guru!


Kirjan esipuheen on kirjoittanut Björn Wahlroos.
Esipuheessaan Wahlroos paljastaa, miten sijoituskohteita tulisi valita – ja ennen kaikkea sen, mihin ei missään tapauksessa pidä sijoittaa.


Koko A5, 222 sivua. Katso sisällysluettelo.

Video: Jukka Oksaharju kertoo Sijoita kuin guru -kirjasta

Video: Oksaharju ja Hämäläinen haastattelussa kirjan julkistustilaisuudessa

Kirjasta sanottua


Kirjassa esitellään listoja peukalosäännöistä, jotka viitoittavat tien sijoitustoiminnan menestykseen. "Tällaiset yksinkertaistetut päätöksentekoa ohjaavat säännöt voivat osoittautua hyvinkin arvokkaiksi."

- Björn Wahlroos, Sampo-konsernin, UPM:n ja Nordean hallitusten puheenjohtaja


"Oli hyvä idea kasata samoihin kansiin tunnettujen ja menestyneiden sijoittajien filosofiat ja strategiat. Tällaista kirjaa kun ei ole suomeksi kukaan ennen tehnyt. Tämä tuo selkeää lisäarvoa lukijalle. Varsinkin aloittelijalle. Erityisen ansiokkaasti eri sijoitusstrategioita sovelletaan Helsingin pörssin yhtiöiden kohdalla. Kirjan lopussa asioita vedettiin hyvin yhteen, mikä toi kirjaan tiettyä järjestelmällisyyttä ja loogisuutta."

- nm. Random Walker, sijoitusbloggaaja


"Jos oman sijoitusstrategian kasaaminen on tähän asti tuntunut vaikealta, kirjasta saa kahdeksan valmista vaihtoehtoa, joista jokainen voi valita mieleisensä.

Suorasanaisena kolumnistina tunnettu Jukka Oksaharju ei peittele omaa "buffettilaista" filosofiaansa, vaan käsittelee esimerkiksi osakepoimintaan erikoistunutta Peter Lynchiä kovin sanankääntein. Perustelut ovat kuitenkin loogisia, ja Oksaharjun näkemyksiä lukee mielellään.

Wahlroosin tekstiä olisi lukenut enemmänkin, ja esipuhetta voisi periaatteessa pitää kirjan ensimmäisenä kappaleena. Toisin kuin kannessa kerrotaan, ehkä kirjassa onkin yhdeksän sijoitusgurua."

- Henri Saloranta (kirja-arvio / Turun Sanomat 3.8.2016)


"Oksaharju tarjoaa kirjan lopussa eri markkinatilanteisiin sopivan synteesin opeista. Keskeistä on tietää mitä tekee ja miksi."

- Petri Kajander, yrittäjä


"Teosta voi suositella jokaiselle sijoittamisesta ja sijoituskirjallisuudesta kiinnostuneelle. Oksaharju on hyvää vauhtia ottamassa Seppo Saarion paikkaa sijoittamisen puolestapuhujana."

- nm. Warren Fyffet, sijoitusbloggaaja


"6 500 on jo mennyt ja myynti ylittää tätä vauhtia tässä kuussa kymmenentuhannen. Eikä tätä kirjaa ole vielä edes virallisesti julkaistu! Julkkarit ovat vasta 10. elokuuta. Kaikki eivät siis juokse vain Pokémonien perässä vaan myös raha liikuttaa suomalaisia."

- Sakari Nupponen (Länsiväylä 6.8.)


"Kirja soveltuu mainiosti luettavaksi aina aloittelijasta kokeneempaan sijoittajaan. Hämäläisen tekemät gurujen teosten ja ajatusten esittelyt ovat sopivan pituisia ja helppolukuisia. Sisältöä on kuitenkin riittävästi luomaan ymmärryksen kunkin gurun mielen syövereistä sekä herättämään mielenkiinnon, jos lukija haluaa jatkaa syventymistä kirjoittajien klassikkoteoksilla. Toisaalta kirja olisi tylsä ilman Oksaharjun sovelluksia nykypäivään, sillä onhan se nyt vain kiinnostavaa spekuloida mitä osakkeita esimerkiksi Warren Buffett valitsisi kotopörssistämme."

- Juha Toivanen (kirja-arvio / sijoitustieto.fi)


"Sijoitustoimintaa ammatikseen seuraavien, ja myös itse pörssiosakkeisiin sijoittavien, Karo Hämäläisen ja Jukka Oksaharjun kesän lopulla ilmestynyt kirja Sijoita kuin guru on saanut talousmediassa laajasti huomiota – eikä syyttä. Harvoin Suomessa ilmestyy kirja, mikä toimisi esimerkiksi pankkien palkkalistoilla olevien sijoitusneuvojen opaskirjaksi pitkäksi aikaa."

- Hannu Lehto (kirja-arvio / Keskipohjanmaa 27.8.2016)"[Kirja] tulee varmuudella löytämään tiensä tuhansien sijoittajien kirjahyllyyn ja toivottavasti osa heistä myös oppii siitä jotain."

- Mirko Hurmerinta, Arvopaperi-lehden toimittaja


"Oli hyvä idea peilata gurujen ajatuksia tähän päivään. Jos haluaa sijoittaa jonkun gurun oppien mukaan, mitä yhtiöitä nyt pitäisi ostaa? Lista ostettavista yhtiöistä on kaikilla hyvin erilainen – ja myös hyvin erilainen, kuin se lista, jonka mukaan analyytikot kehottavat ostot tekemään. Näihin listoihin kannattaa tutustua."

- Jorma Kokko, Osakesäästäjien Keskusliiton varapuheenjohtaja


"Kuvitteellisten osakesalkkujen kokoaminen alan gurujen sijoitusfilosofioista Helsingin pörssin toukokuisilla kurssitasoilla on ideana ja lopputuloksena sellainen, jota ei ole ennen nähty. Siksi kirjan voi odottaa pölyttävän reilua viidesosaa kotimaisten pörssin sijoitusomaisuutta hallinnoivien suomalaisten kotitalouksien ajattelutapoja – ja pörssiä.

Hämäläisen kynästä syntyvien kansantajuisten tekstien ja Oksaharjun näppäryyden on veikattu nostavan kirjan pörssiraamatun asemaan. Vähintään aapisena sitä voi pitää."

- Antti Järvenpää (kirja-arvio / Ilkka 30.7.2016)


"Paniikki on sijoittajan paras kaveri, kun vain osaa olla oikealla laidalla. Hämäläisen ja Oksaharjun koostamista sijoitusviisauksista on apua ennen kuin paniikki iskee."

- Jouko Marttila / TaloudenTulkki.com


"Kokeneen sijoituskirjoittajan, monipuolisen kirjailijan Karo Hämäläisen ja raketin lailla Suomen eturivin pörssikommentaattoriksi nousseen sijoituskirjailijan, osakestrategin Jukka Oksaharjun tapauksessa yhteisprojektin lopputuotos on onnistunut.

Summa summarum, Hämäläisen ja Oksaharjun kirjasta saa selkeällä suomenkielellä kirjoitettuna helppolukuisen, hyvän kuvauksen kansainvälisten gurujen - tai sanoisinko sijoittamisessa tavalla tai toisella menestyneiden henkilöiden - sijoitusperiaatteista

Kirjassa on briljantti ja analyyttinen tohtori Björn Wahlroosin esipuhe."

- Henri Elo (kirja-arvio / Kauppalehti blogi 8.8.2016)


"Kirjailija ja pörssitoimittaja Karo Hämäläinen sekä Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju seuraavat Kim Lindströmin ja Seppo Saarion jalanjälkiä kansankapitalismin edistäjinä. Periaatteessa sijoittaminen on helppoa ja sopii kaikille. Strategia ratkaisee menestymisen."

- Ninni Myllyoja (kirja-arvio / Talouselämä 27/2016)


"Valokeilaan nousevat muun muassa Benjamin Graham, Peter Lynch, Robert Shiller sekä tietysti Warren Buffett. Englanninkielisessä kirjallisuudessa näistä herroista löytyy loputon määrä tietoa, mutta suomeksi yhtä kattavaa tiivistelmää ei yksien kansien välissä ole ennen julkaistu."

- Mirko Hurmerinta (kirja-arvio / Arvopaperi 8/2016)

Hajauta tai hajoa

Keskipisteessä osinkovirran merkitys

Miksi sijoittajan tulee hakea tuottoa kasvavana osinkovirtana suoraan pörssiyhtiöltä, eikä pikaisilla osakemyynneillä muilta sijoittajilta?

Jukka Oksaharjun kirja Hajauta tai hajoa alleviivaa pörssiyhtiön maksaman osinkovirran merkitystä pitkän aikavälin sijoittajalle osakkeiden myyntivoittojen sijaan. Menestyvä laatuyhtiö maksaa omistajilleen kasvavaa osinkovirtaa, vaikka pörssiä ei olisi olemassakaan. Tällöin sijoitustuotto ei ole riippuvainen muiden sijoittajien lyhytjänteisestä toiminnasta osakemarkkinoilla. Näkökulma vaikuttaa erityisesti hajautukseen: sijoittajan tulee keskittyä salkun markkina-arvon heilahtelun tasoittamisen sijaan kasvutrendillä olevan osinkovirran varmistamiseen.

Hajauta tai hajoa haastaa sijoitustoiminnan perinteiset lähtöasetelmat: Onko hajautusta tarkasteltava salkun eri osakelajien lukumäärän sijaan yhtiöiden todellisten liiketoimintojen ansaintamallien iskunkestävyyden näkökulmasta?

Koko A5, 311 sivua. Katso sisällysluettelo.

Kirjasta sanottua

 

"Jukka Oksaharjun kirjojen myyntiluvut ovat näinä aikoina vertaansa vailla. Oksaharju on noussut hämmästyttävän nopeasti maan tunnetuimpien sijoituskirjailijoiden joukkoon. Yksi menestystä selittävä tekijä on se, että Oksaharju puhuu avoimesti omasta sijoittamisestaan ja uskaltaa pistää persoonansa peliin. Hän on onnistunut luomaan itsestään brändin."
– Antti-Pekka Hulkko, kustannusjohtaja, Helsingin seudun kauppakamari

"Jos haluat sijoittaa kuin Buffett tai Nalle, lue Jukka Oksaharjun kirja. Kuinka hajauttaa riittävästi mutta ei liikaa? Oksaharju opettaa katsomaan hajautusta yhtiöiden liiketoiminnan kannalta. Älä osta osaketta. Osta yhtiötä. Ja osta Oksaharjun uusi kirja, niin osaat valita oikeat yhtiöt. Luettuani Jukka Oksaharjun Hajauta ja hajoa -teoksen ostin välittömästi Coca-Colaa. Pörssistä." – Karo Hämäläinen, kirjailija, taloustoimittaja

”Pitkällä sijoitushorisontilla toimivalle piensijoittajalle Hajauta tai hajoa on ehdoton ostos kirjahyllyyn. Kirja on suositeltavaa lukaista läpi uudestaan aina, kun osakemarkkinoilla ahneus tai pelko saa vallan ja tekee mieli tehdä hätiköityjä ratkaisuja.” – toimittaja Mirko Hurmerinta, Arvopaperi

”Kaltaiselleni kokeneemmalle sijoittajalle kirja tarjosi yllättävän paljon ajateltavaa, mikä on nykypäivänä melko harvinaista. Pelkästään kirjan caset lukemalla sijoittaja voi varmasti kehittää omaa yritysanalyysiään. Kirjan lista ”laatuyhtiöistä” tarjoaa jokaiselle sijoittajalle hyvät lähtökohdat lähteä metsästämään erinomaisia sijoituskohteita.”– One up on OMXH, Nordnet Blogin kirjoittaja

”Kirjassa Oksaharjulla on mielenkiintoinen ja tavanomaisesta poikkeava lähtöajatus tarkastella sijoittamista hajauttamisen näkökulmasta. Suurin mielenkiinto kohdistuu kattavasti läpikäytäviin loistoyhtiöihin, jotka pystyvät kasvattamaan vuodesta toiseen osingonjakoaan. Kirjan ehdottomasti parasta antia ovat, ainakin allekirjoittaneelle, yhtiökohtaiset case-tapaukset.” – Warren Grahamin Osinkopuu -blogin kirjoittaja

”Kirja antaa sijoittajalle erinomaisen kuvan pitkäaikaisen sijoittajan fokuksen tärkeydestä. Kirjan sanoma on: keskity yhtiöön mitä omistat ja sen pitkäjänteiseen seuraamiseen. Positiosi hajautuu liiketoiminnan kautta osaavan johdon toimesta. Näin nukut yösi erinomaisesti ja mikä mukavinta vaurastut varmasti.” – Mika Heikkilä, arvosijoittamisen konkari, salkunhoitaja, Taaleritehtaan Varainhoito Oy

"Keinottelu ja sijoittaminen ovat eri asioita. Osakesijoittaja vaurastuu omistamiensa yhtiöiden tahdissa pitkällä aikavälillä, suurella varmuudella, keinottelijoista riippumatta. Tämä on mielestäni Jukka Oksaharjun "Hajauta tai hajoa" -kirjan keskeinen viesti ja se on asia, jonka jokaisen osakesijoittajan on syytä ymmärtää." – Anders Oldenburg, salkunhoitaja, Seligson & Co Phoebus

”Oksaharjun teos avaa mielenkiintoisen näkökulman hajautukseen ja tarjoaa yhdessä aikaisemman teoksen kanssa jo varsin hyvät lähtökohdat matkalle markkinoiden biittamiseen Buffet tyyliin.”– Opiskelijan arvokkaat sijoitukset -blogin kirjoittaja


 

”Tänä hektisyyden, muutoksen, lyhytjänteisyyden ja nopean reagoinnin aikana Oksaharjun kirja on virkistävä. Se palauttaa lukijan ja sijoittamisesta kiinnostuneen perusasioiden äärelle: sijoittaminen on pitkäjänteistä toimintaa ja osakesijoittaja elää osingoista. Sijoittaja omistaa yhtiötä, spekulantti osaketta.”Tiia Kyynäräinen, uutispäällikkö, Kauppalehti

”Voin hyvällä omatunnolla kehua kirjaa erinomaiseksi. Jukka Oksaharju on pystynyt nostamaan ja perustelemaan tuoreita näkökulmia, mikä on tuulahdus raikasta ilmaa kotimaiseen sijoituskirjallisuuteen. Hajauta tai hajoa tuo esille sijoitusmarkkinoiden vanhoja totuuksia, jotka monilta ovat unohtuneet kvartaalikapitalismin pyörteissä. Erinomainen paketti perusteltuja näkemyksiä ja käytännön vinkkejä sijoittajille, jotka haluavat kerryttää varallisuutta löytämällä ja omistamalla menestyviä yhtiöitä jatkuvan kurssispekuloinnin sijaan." – Juha Kinnunen, pääanalyytikko, CEO, Inderes

”Kirjaa pidän hyvänä suomalaisena sijoituskirjana ja suosittelen sen lukemista. Kolmesataa sivua kuivaa tekstiä saattaa kuulostaa hyvin pitkästyttävältä, mutta kirjaa on kuitenkin suhteellisen helppo lukea. Kirjan teksti on myös ymmärrettävää jopa tällaisellekin typerykselle.” – Vähemmän on enemmän -blogin kirjoittaja

"Kirjasta riittää pitkäksi aikaa purtavaa sijoittamisesta kiinnostuneille." – Henripekka Kallio, toimittaja, Alma Media

"Jukka Oksaharjun uudessa kirjassa on painavaa asiaa suomalaiselle osakesäästäjälle." – Petri Karhapää, salkunhoitaja

”Tässä teoksessa saa varmasti sijoitusasiaa euroa kohti erinomaisella suhteella perusteellisesti pureskeltuna. Painavan asian tykitystä Oksaharjulle tyypilliseen tyyliin, samaa hankala itse kertoa lyhyesti, en voi muuta kuin suositella lukemaan itse.”– Warren Fyffet – Sijoituspäiväkirja -blogin kirjoittaja

"Erityisesti suosittelemme kirjaa kaikille, jotka ovat pohtineet oikeaoppimisen osakeportfolion rakentamisen taustalla olevia salaisuuksia. Oksaharjun ratkaisut näihin pulmiin kuten oikea-oppinen hajauttaminen ovat paljon parempia kuin ”perinteiset” teoriat."– Petri, nostatasoa.fi

”Monille sijoittajille paras strategia on… pistää rahansa edullisiin ja järkeviin rahastoihin. Jos kuitenkin haluaa perehtyä pörssiyhtiöihin ja sijoittaa suoraan osakkeisiin, Hajauta tai hajoa tarjoaa paljon mielenkiintoista ajateltavaa ja mielestäni varsin hyvän pohjan salkun rakentamiselle.”–  Mikko, Kirjavinkit.fi

Hyvästä yhtiöstä hyvään sijoitukseen

Analyysiä pörssiyhtiöiden osingonmaksukyvystä

Millainen on hyvä yhtiö? Mistä tunnistaa hyvän sijoituskohteen?

Jukka Oksaharjun esikoiskirja Hyvästä yhtiöstä hyvään sijoitukseen esittelee näkökulman, jossa analyysi lähtee liikkeelle pörssiyhtiöstä ja sen osingonmaksukyvystä.

Nyt saatavilla olevassa 3. painoksessa käsitellään myös Oksaharjun blogista tuttuja arvosijoittamiseen ja käteisen merkitykseen liittyviä teemoja. Lisäksi taulukot ja kuvat on päivitetty soveltuvilta osin tilikauteen 2013 asti.

Kirjan keskeisenä sanomana on se, että vain tuloksiaan kasvattavat yhtiöt voivat loistaa pörssissä suhdanteiden yli: osakkeen todellinen arvo vastaa rahamäärää, jonka yhtiö pystyy tilittämään osakkeenomistajilleen voitonjakona tulevaisuudessa.

Vasta yhtiökohtaisen analyysin jälkeen sijoittajan kannattaa suunnata katseensa pörssiin ja yhtiön osakkeen arvostustasoon.

Onko kaikki hyvä siis jo hinnoiteltu osakkeeseen?

Koko A5, 233 sivua. Katso sisällysluettelo.avautuu uuteen ikkunaan

Kirjasta sanottua

 

"Kuten Oksaharju kirjoittaa, menestyvä sijoittaja on maratoonari, ei pikajuoksija. Oksaharjun maailmassa perehdytään ensin yritykseen, vasta sen jälkeen osakekurssiin. Siinä maailmassa syntyy hyviä maratoonareita."Vesa Puttonen, sijoituskirjailija ja rahoituksen professori, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu

”Jukka Oksaharju on kirjoittanut selkeällä ja ymmärrettävällä suomen kielellä kelpo oppaan vaikeilla sijoitusmarkkinoilla toimivalle suomalaiselle osakesijoittajalle. Teos pyrkii antamaan kokonaiskäsityksen siitä, mistä osakesijoittamisessa on kyse. Lukijaa opastetaan näkemään metsän puilta. Oksaharju antaa yksinkertaisia ikivihreitä sääntöjä sijoitustoiminnan tuoton parantamiseksi."– Seppo Saario, sijoitusguru ja -kirjailija

"Hyvästä yhtiöstä hyvään sijoitukseen kuuluu Buffettin ja Grahamin oppeja noudattaviin sijoituskirjoihin. Oksaharju onnistuu nostamaan esille lähestymistavan, jossa analyysin ytimen muodostaa pörssiyhtiön todellinen arvo. Mielestäni jokaisen menestykseen tähtäävän sijoittajan tulisi lukea tämä teos."– Sauli Vilen, analyytikko, Inderes

"Kirjan kirjoittajalla on vahva pääomamarkkinoiden osaaminen ja hän selittää kansantajuisesti sijoittamisen teoriat ja kaavat. Kirjan esimerkit ovat ajankohtaisia suomalaisiin pörssiyhtiöihin keskittyviä kuvauksia. Jukka Oksaharju on myös pohtinut laajasti yritysjohdon asemaa ja toimintaa, unohtamatta erilaisia kannustinjärjestelmiä. Kirjaa voi lämpimästi suositella kaikille osakemarkkinoista kiinnostuneille, myös alan ammattilaisille."– Hannu Angervuo, osakesijoitusjohtaja, ICECAPITAL Varainhoito Oy

"Oksaharjun kirjassa on ymmärryksen punainen lanka ja järjen kultainen keskitie. Erittäin oivaltava ja teräväkatseinen teos tänä kriisitalouden aikana, jolloin todellisen arvon käsite näyttää menettäneen merkityksensä. Tämä kirja ansaitsee tulla luetuksi ja alleviivatuksi.” – Thomas Brand, Nordnet Blogin kirjoittaja, Oksaharjun kollega"Oksaharjun kirja sisältää tiiviissä muodossa kaiken sen olennaisen teoriatiedon, mitä tarvitaan sijoituksen onnistumisen varmistamiseksi. Teoksen vahvuutena on, että asiat esitetään paitsi perusteellisesti myös kansantajuisesti. Sijoitusasiat eivät ole salatiedettä, tavallisella maalaisjärjellä pääsee pitkälle. Erityisesti minua ilahdutti, että kirjailija painottaa voimakkaasti kasvavan osingonjaon keskeistä osaa osakkeen kokonaistuoton muodostumisessa.”– Kim Lindström, sijoittajalegenda ja -kirjailija

"Kirja on asiapitoinen kokonaisuus niistä lukuisista liiketalouden ja osakemarkkinoiden palapelin palasista, jotka sijoittajan on syytä tuntea. Kirja sopii erityisesti jo aloittaneelle sijoittajalle, joka haluaa saada laajan kokonaiskuvan laatuyhtiöihin sijoittamisesta. Oksaharju esittelee perinteisten tunnuslukujen lisäksi myös laadullisia sijoituskriteerejä. Kirja täydentää mukavasti suomalaista sijoituskirjatarjontaa. Oksaharjun ydinsanomaan on helppo yhtyä." – Henri Elo, sijoituskirjailija ja pääanalyytikko, Balance Consulting

"Kirjailijan kielellinen ilmaisu on värikästä ja lukijan kannalta nautinnollista. Väitän, että nuoresta iästään huolimatta Oksaharju pesee asiantuntemuksellaan ison joukon kokeneempia alan ammattilaisia. Aloitteleville, mutta myös kokeneille sijoittajille, jotka eivät ole aikaisemmin tottuneet lähestymään sijoittamista analyyttisesti, teos tarjoaa loistavan väylän osakeanalyysin perusteisiin." – Random Walker on the $treet -blogin kirjoittaja

"Kirjassa on käyty monipuolisesti lävitse osakesijoittamiseen liittyviä aiheita. Asioiden kertaaminen on aina paikallaan, vaikka asioihin olisi jo tutustunutkin, joten kirja puolustanee paikkaansa suomalaisten alan kirjojen joukossa."– Timo Rothovius, Osakesäästäjien Keskusliiton puheenjohtaja

Tietoa kirjoittajista


Jukka Oksaharju

Jukka Oksaharju toimii osakestrategina Nordnetissä. Hän on yksi Suomen seuratuimmista talousbloggaajista ja uskaltaa haastaa yhtiön kuin yhtiön. Aiemmin Jukka on työskennellyt meklarina Nordnetissä ja sitä edeltäneessä eQ Pankissa.

Jos sinulla on kysyttävää kirjoista, ota yhteyttä: jukka.oksaharju@nordnet.fi.

Jukka Oksaharju
Karo Hämäläinen


Karo Hämäläinen

Karo Hämäläinen on helsinkiläinen kirjailija ja toimittaja, jonka tunnettuja teoksia ovat muun muassa finanssitrillerit Erottaja ja Kolmikulma. Hämäläinen on toiminut myös Arvopaperi-lehden toimittajana ja toimituspäällikkönä.


Seuraa Karoa

Twitterissälinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan


Random Walker

Random Walker -nimimerkin takana on suomalaisessa suuryhtiössä työskentelevä talouden ammattilainen. Random Walker jatkaa aikaisemmin Kauppalehdessä pitämäänsä, laatusijoittamiseen keskittyvää Random Walker on the $treet -blogia Nordnet Blogissa.

Jukka Oksaharju

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.