Siirry pääsisältöön

Wall Street vailla suuntaa. Uusi tuloskausi alkamassa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tänään tasolla +0,0 % tai välillä [-0,4, +0,4] %.

Wall Street

Yhdysvaltojen johtavat indeksit (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) nousivat eilen keskimäärin 0,1 prosenttia.

S&P 500, Nasdaq Composite ja Dow Jones Industrial Average päätyivät muuttumattomiksi maanantaina, mikä on harvinainen ilmiö. On vielä epävarmaa, viittaako tämä epävarmuuteen vai onko kyseessä vain tauko viimeaikaisen nousun (“bull run”) jälkeen.

Termi “bull run” viittaa ajanjaksoon osakemarkkinoilla, jolloin hinnat yleisesti nousevat, investorien optimismin ajamina. Tämä on vastakohta “bear marketille”, jota leimaa laskevat hinnat ja pessimismi. Sijoittajat houkutellaan “bull runien” aikana mahdollisuudella voittoon, mikä voi intensifioida nousevaa trendiä entisestään.

Nousijat ja laskijat:

Albemarle Corp, merkittävä toimija kemian teollisuudessa erikoistuen litiumin, bromin ja katalyyttien tuotantoon. Paramount Global, maailmanlaajuinen viihdekonglomeraatti, joka tarjoaa elokuva- ja digitaalista viihdettä. Kun Albemarle Corp nauttii strategisesta asemastaan korkean kasvun alalla, jota ajaa maailmanlaajuinen siirtyminen kestävään energiaan, Paramount Global kohtaa merkittäviä haasteita dynaamisessa ja kilpailukykyisessä viihdemarkkinassa.

Aasia

  • Aasian tärkeimmät indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin nousseet 0,3 prosenttia tiistaiaamuna.

Aasiasta ei tänään saada paljon vetoapua, ottaen huomioon rajoitetut liikkeet alueen pääpörsseissä. On luonnollista olettaa, että aasialaiset sijoittajat ovat saaneet vaikutteita Wall Streetin tapahtumista maanantai-iltana. Lisäksi uusi tuloskausi on ovella, koska ensimmäinen neljännes on takanamme.

Tuloskaudet, ajanjaksot, jolloin pörssiyhtiöt raportoivat taloudellisia tuloksiaan, ovat olennaisia markkinadynamiikan ymmärtämiseksi, koska ne vaikuttavat suoraan osakekursseihin ja sektoritrendeihin yritysten suoritusten perusteella verrattuna markkinoiden odotuksiin. Nämä kaudet tarjoavat näkemyksiä yritysten ja sektoreiden taloudellisesta terveydestä, vaikuttavat merkittävästi markkinasentimenttiin ja voivat indikoida yleisiä taloudellisia trendejä. Vahvat tulokset voivat nostaa sijoittajien luottamusta ja stimuloida markkinoiden nousuja, kun taas pettymykset voivat johtaa myyntipaineeseen ja markkinoiden laskuihin.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 90,54 dollaria barrelilta, noussut 0,9 prosenttia maanantain tasosta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 1,2 prosenttia samassa ajassa.
  • 1 USD maksaa kirjoitushetkellä; 10,68 NOK, 10,56 SEK, 6,87 DKK ja 0,92 EUR, kun taas 1 EUR maksaa; 11,6 NOK, 11,47 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,79 on korkeampi kuin kymmenenvuotinen korko, joka on 4,41).
  • Yhdysvaltain pitkäaikaiset inflaatio-odotukset, mitattuna 10-vuotisen Breakeven-inflaatiovauhdin (T10YIE) kautta, ovat 2,38 prosenttia, verrattuna Federal Reserven tavoitteeseen 2 prosenttia (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Uudet inflaatioluvut Yhdysvalloista, jotka julkaistaan huomenna, vaikuttavat suurella todennäköisyydellä rahoitusmarkkinoihin tällä viikolla. Tämä sisältää osakkeet, korot, valuutat ja raaka-aineet. Korkea inflaatio voi johtaa tiukempaan rahapolitiikkaan Federal Reserveltä, vähentää kotitalouksien ostovoimaa ja aiheuttaa volatiliteettia rahoitusmarkkinoilla, mukaan lukien osakkeet, korot, valuutat ja raaka-aineet.

Inflaatio, sekä odotukset tulevasta inflaatiosta, ovat tärkeässä roolissa sijoituspäätöksissä. Esimerkiksi obligaatioiden hinnat voivat laskea, kun inflaatio nousee, koska tulevien maksujen todellinen arvo laskee. Osakemarkkinat voivat myös reagoida negatiivisesti korkeaan inflaatioon, erityisesti jos se luo odotuksia tiukemmasta rahapolitiikasta.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki