Siirry pääsisältöön

Aasiassa suunta hakusessa maanantaina. AI-yritykset keskiössä Wall Streetillä.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tänään tasolla +0,0 % tai välillä [-0,4, +0,4] %.

Wall Street

Nasdaq-indeksi (+0,2 %) nousi niukasti plussalle perjantaina, suurelta osin AI-jättiläisten Nvidia (+3,1 %) ja Alphabet (+2,1 %) ansiosta. S&P 500, Dow Jones Industrial Average ja Russell 2000 laskivat vastaavasti 0,1 %, 0,8 % ja 1,3 %. Kaikki pörssi-indeksit, Russell 2000:tta lukuun ottamatta, käyvät kauppaa lähellä historiallisia huippujaan.

Optimismi voi johtua useista tekijöistä, mukaan lukien usko jatkuvaan innovaatioon ja kasvuun teknologiasektorilla, erityisesti AI-yritysten kuten Nvidian ja Alphabetsin johdolla. Lisäksi usko matalampiin korkoihin ja globaalin talouden asteittaiseen paranemiseen voi myös vaikuttaa.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin nousseet 0,1 prosenttia maanantaiaamuna.

Aasian pörssi-indeksit liikkuivat maanantaina eri suuntiin, joten alueelta on tänään vain vähän vetoapua saatavilla. Sijoittajat lähettivät Nikkei 225:n (Japani) ja KOSPI-indeksin (Etelä-Korea) alas ja Hang Seng -indeksin (Hongkong), Shanghai CSI 300:n (Kiina) ja ASX 200:n (Australia) ylös. Intian pörssi, joka on suoriutunut viime vuosina paremmin kuin useimmat muut, on suljettuna maanantaina.

Vaikka Intialla on potentiaalia vastata tai jopa ylittää Kiinan talouden koko pitkällä aikavälillä, tämä riippuu useista tekijöistä, mukaan lukien uudistusten toteuttaminen, infrastruktuuriin tehtävät investoinnit ja kyky ylittää byrokraattiset ja sääntelyyn liittyvät esteet. Demografinen etu ja nopeasti kasvava teknologiamarkkina vahvistavat Intian asemaa, mutta tämän potentiaalin hyödyntämiseksi maa tarvitsee kohdata nykyiset haasteensa ja hyödyntää mahdollisuuksiaan tehokkaasti.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 85,91 dollaria barrelilta, 0,5 prosentin nousussa perjantain tasoihin nähden. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -0,4 prosenttia samassa ajassa.
  • 1 USD maksaa kirjoitushetkellä: 10,74 NOK; 10,56 SEK; 6,9 DKK ja 0,92 EUR, kun taas 1 EUR maksaa: 11,6 NOK; 11,42 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltojen korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,6, on korkeampi kuin kymmenenvuotisen koron, joka on 4,21).
  • Yhdysvaltojen pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10 vuoden breakeven-inflaatioasteella (T10YIE), ovat 2,35 prosentissa, Federal Reserven 2 prosentin tavoitetta vasten (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Yhdysvaltojen käänteinen korkokäyrä, jossa kaksivuotinen korko ylittää kymmenenvuotisen koron, viittaa markkinoiden huoleen tulevasta talouskasvusta ja potentiaalisesta inflaatiopaineen laskusta keskipitkällä aikavälillä. Kuitenkin Yhdysvaltojen pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10 vuoden breakeven-inflaatioasteella, ovat edelleen yli Federal Reserven 2 prosentin tavoitteen, mikä viittaa jatkuvaan inflaatiopaineeseen huolimatta keskuspankin pyrkimyksistä hillitä hintojen nousua.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki