Siirry pääsisältöön

Voimakasta nousua Hongkongissa. Kiinan viranomaispäätökset fokuksessa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tasolla +0,3 % tai välillä [-0,2, 0,8] %. Fokuksessa tulosjulkistaja Nokian Renkaat.

Wall Street

Vahvat makrotalouden luvut ovat kääntäneet korkomarkkinat ylösalaisin viime päivinä, mikä itsessään on negatiivista osakemarkkinoille. Perjantaina saapui ‘kuukauden tärkeimmät’ luvut, Yhdysvaltojen työllisyysluvut, vahvalla tuloksella. Tätä seurasi vahvat PMI-luvut maanantaina.

Markkina hinnoittelee nyt merkittävästi vähemmän korkoleikkauksia Federal Reserveltä vuonna 2024 kuin mitä lyhyt aika sitten oletettiin. Toisaalta viime aikoina on tullut ilmoituksia merkittävistä työpaikkaleikkauksista suurissa monikansallisissa yhtiöissä, mikä todennäköisesti heikentää työmarkkinoita ja siten myös inflaatiota ja korkoja pidemmällä aikavälillä.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin nousseet 0,5 prosenttia tiistai-aamuna.

Kiinan viranomaiset ovat olleet aktiivisia vuonna 2024 stimulaatiotoimenpiteiden osalta vahvistaakseen luottamusta talouteen ja erityisesti osakemarkkinoihin. Uudet viestit tulevista toimenpiteistä johtivat voimakkaaseen pörssinousuun sekä Hongkongissa että Kiinassa viime yönä. Huolimatta yöllisestä noususta, Hang Seng -indeksi on tänä vuonna laskenut yli kuusi prosenttia.

Jää nähtäväksi, onnistuvatko viranomaiset kääntämään negatiivisen trendin lyhyellä aikavälillä. Toistaiseksi suurin ongelma on luottamuksen puute järjestelmään, mikä on johtanut sijoittajien pakoiluun pidemmän aikaa. Suuri osa ulkomaisten sijoittajien pääomasta on löytänyt tiensä Japaniin ja Intiaan. Japanin Nikkei 225 ja Intian Sensex ovat nousseet voimakkaasti viime vuosina, trendi, joka muuten on jatkunut myös vuonna 2024.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 78,02 dollaria barrelilta, noussut 1,7 prosenttia maanantain tasosta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 0,9 prosenttia samassa ajassa.
  • 1 USD maksaa kirjoitushetkellä: 10,66 NOK; 10,57 SEK; 6,94 DKK ja 0,93 EUR, kun taas 1 EUR maksaa: 11,5 NOK; 11,37 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotisen koron, joka on 4,44, on korkeampi kuin kymmenenvuotisen koron, joka on 4,12).
  • Yhdysvaltojen pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE), ovat 2,27 prosentissa, verrattuna Federal Reserven tavoitteeseen 2 prosenttia (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Öljyn hinta on heilunut 70 ja 80 dollarin välillä viime aikoina. Vahvan dollarin ansiosta nämä ovat houkuttelevia tasoja öljy-yhtiöille. Öljyn hintaa ohjaavat useat tekijät, mukaan lukien maailmantalouden alla olevat kasvuvireet, jotka tällä hetkellä ovat heikkoja, geopolitiikka ja OPEC. vaikka maailmantalouden kasvu ohjaa hintaa pitkällä aikavälillä, geopolitiikka ja OPEC vaikuttavat hintoihin lyhyellä aikavälillä. Ottaen huomioon maailman, erityisesti Lähi-idän, korkeat geopolitiikka jännitteet, öljyn hinnan odotetaan pysyvän volatiilina tulevaisuudessa.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki