Siirry pääsisältöön

Korkorallia Wall Streetilla. Dow Jones -indeksi kaikkien aikojen ennätykseen.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Arvioin, että Helsingin pörssi avaa tänään tasolla +0,7 % tai välillä [0,2, 1,2] %.

Wall Street

Wall Streetilla vallitsi juhlatunnelma keskiviikkoiltana rohkaisevien korkouutisten jälkeen Yhdysvaltain keskuspankilta. Ohjauskorko, Fed Funds Rate, pidettiin eilen muuttumattomana, mutta keskuspankki vihjasi, että korkein korkotaso on saavutettu ja että kolme koronlaskua on tulossa vuonna 2024 sekä neljästä laskua vuonna 2025.

Koska talous ei ole romahtanut 11 koronnoston jälkeen pandemian aikana, on kohtuullista odottaa, että talouskasvu viimein kiihtyy jälleen. Kaiken kaikkiaan tämä on hyvä uutinen käytännössä kaikille.

Russell 2000 -indeksiin kuuluvat pienet ja keskisuuret yritykset suoriutuivat parhaiten suurista indekseistä, nousten 3,5 prosenttia. Dow Jones -indeksi kuitenkin sai erityistä huomiota noustessaan uuteen kaikkien aikojen ennätykseensä. On todennäköistä, että Wall Streetin hyvä tunnelma tarttuu Euroopan pörsseihin tänään.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat torstaiaamuna keskimäärin 0,8 prosenttia plussalla.

Aasian suuret pörssi-indeksit nousivat torstaina yhdestä kahteen prosenttiin, hyötyen keskiviikon korkovetoisesta rallista Wall Streetillä. Japanilainen Nikkei 225 -indeksi oli ainoa poikkeus. Tämä voidaan selittää Nikkei 225 -indeksin herkkyydellä Yhdysvaltain dollarin suhteen, joka heikkeni merkittävästi.

Monet japanilaiset yritykset ovat vahvasti riippuvaisia viennistä, ja vahvempi jeni dollariin nähden voi vaikuttaa negatiivisesti niiden tulokseen. Tämä johtuu siitä, että kun jeni vahvistuu dollariin nähden, japanilaiset tuotteet tulevat kalliimmiksi dollareita käyttäville ostajille.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 74,48 dollaria barrelilta, noussut 1 prosenttia keskiviikon tasosta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 2,1 prosenttia samassa ajanjaksossa.
  • Yksi USD maksaa kirjoitushetkellä: 10,74 NOK; 10,27 SEK; 6,84 DKK ja 0,92 EUR, kun taas yksi EUR maksaa: 11,7 NOK; 11,19 SEK ja 7,45 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,36, on korkeampi kuin kymmenenvuotinen korko, joka on 3,98).
  • Yhdysvaltain pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE) -indeksillä, ovat 2,16 prosentissa, verrattuna Federal Reserve’n 2 prosentin tavoitteeseen (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Markkinakorot ja dollari heikkenivät merkittävästi eilisen yllättävän korkouutisen jälkeen Fediltä. Yhdysvaltain 10-vuotinen korko, joka suhteellisen lyhyen ajan sisällä ylitti 5 prosenttia, on nyt 3,99.

Kaikista rahoitusmarkkinoiden voimista mikään ei vedä vertoja Yhdysvaltain 10-vuotiselle korolle, joka muodostaa perustan lähes kaikkien omaisuuserien arvostukselle. Se vaikuttaa suoraan lainarahoituksen kustannuksiin toimimalla viitekorkona monille lainatyypeille ja soittaa avainroolia investointien arvostuksessa vaikuttamalla alennuskorkoihin. Lisäksi 10-vuotinen korko vaikuttaa valuuttakurssiin, koska koron muutokset voivat vahvistaa tai heikentää dollaria.

Tänään EKP (Euroopan keskuspankki), Englannin pankki ja Norjan keskuspankki pitävät vuoden viimeiset korkokokouksensa. On viitteitä, että ne pitävät koron ennallaan tälläkin kertaa.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki