Siirry pääsisältöön

Nousua USA:ssa ja Aasiassa. Fed fokuksessa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Arvioin, että Helsingin pörssi avaa tänään tasolla +0,2 % tai välillä [-0,2, 0,6] %.

Wall Street

Yhdysvaltain indeksit jatkoivat nousuaan tiistaina, kun sijoittavat odottivat keskiviikon tärkeää Fed-korkokokousta. On odotettavissa, että Fed pitää korot ennallaan, mutta on edelleen epävarmaa, antaako se signaaleja siitä, onko korkohuippu saavutettu vai ei.

Euroopan keskuspankki on ilmaissut, että korkohuippu euroalueella on mahdollisesti saavutettu. Tuoreet inflaatiotiedot tästä viikosta osoittavat, että hintapaineet euroalueella ovat merkittävästi laantuneet viime vuoden aikana, mikä helpottaa keskuspankin työtä vakauden ylläpitämisessä korkopolitiikassa.

Useat yritykset julkaisivat eilen kolmannen neljänneksen tuloksensa, mukaan lukien suuret toimijat kuten Caterpillar ja Advanced Micro Devices. Vaikka molemmat yritykset kertoivat odotuksia paremmista tuloksista, päätti teollisuusjätti Caterpillar päivän yli kuuden prosentin laskussa.

Nousijat ja laskijat

Arista Networks ja VF Corp edustavat kahta täysin eri sektoria – teknologiaa ja vaatteita/jalkineita. Aristan menestys heijastaa teknologiasektorin vahvuutta ja erityisesti verkostoteknologian ja datakeskusinfrastruktuurin alalla. Toisaalta VF Corpsin haasteet voivat kertoa jotain vaate- ja jalkineteollisuuden tilasta.

Arista Networksin menestys teknologiasektorilla voi viitata siihen, että yritys on hyvin asemoitunut tulevaa kasvua varten, erityisesti kasvavan kysynnän myötä tehokkaiden verkkoratkaisujen osalta. Toisaalta VF Corpsin haasteet saattavat vaatia yritystä sopeutumaan nopeasti muuttuviin kuluttajatrendeihin pysyäkseen kilpailukykyisenä.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin 0,6 prosentin nousussa keskiviikkoaamuna.

Japanilainen Nikkei 225 -indeksi nousi huomattavasti aamutunteina, hyötyen heikentyneestä jenistä. Nikkei 225 on yksi tämän vuoden selvistä voittajaindekseistä, yhdessä Nasdaq-indeksin kanssa. Molemmat indeksit ovat nousseet yli 20 prosenttia tänä vuonna.

Vaikka Nikkei 225 nauttii suotuisista japanilaisista makrotaloudellisista olosuhteista, ovat yritykset kuten Nvidia, Microsoft, Alphabet ja Meta auttaneet nostamaan teknologiavetoista Nasdaq-indeksiä tänä vuonna.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on tällä hetkellä 85,18 dollaria barrelilta, laskien -1,5 prosenttia tiistain tasoista. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 1,5 prosenttia samassa ajassa.
  • Yksi USD maksaa tällä hetkellä; 11,19 NOK, 11,18 SEK, 7,06 DKK ja 0,95 EUR, kun taas yksi EUR maksaa; 11,8 NOK, 11,82 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 5,08, on korkeampi kuin kymmenenvuotinen korko, joka on 4,91).
  • Yhdysvaltain pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE), ovat 2,42 prosentissa, verrattuna Federal Reserven 2 prosentin tavoitteeseen (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Yhdysvaltain korkokäyrä on edelleen käänteinen, mutta se on nyt tasaisempi kuin pitkään aikaan. Tämä tarkoittaa, että lyhyet ja pitkät korot ovat nyt lähes samat. Federal Reserven näkökulmasta tätä kehitystä voidaan tulkita eri tavoin.

Käänteinen korkokäyrä on historiallisesti ollut luotettava indikaattori tulevasta talouden laskusuhdanteesta tai taantumasta. Federal Reserve voi siis nähdä tämän tilanteen varoitusmerkkinä siitä, että heidän tulisi olla varuillaan ja ehkä harkita rahapolitiikkansa säätämistä talouden tukemiseksi.

Tasainen korkokäyrä voi myös olla seurausta Federal Reserven omista toimista. Jos he ovat nostaneet lyhyitä korkoja liian nopeasti tai liikaa, se voi olla tasannut käyrää. Tällöin heidän on harkittava korkojen säätämistä uudelleen välttääkseen täydellisen käänteisyyden ja sen mahdolliset negatiiviset seuraukset taloudelle.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit