Näin Nordnetin rikkaimmat asiakkaat sijoittavat

Nordnetin Private Banking -palvelun piiriin on mahdollista päästä, jos omistaa vähintään 200 000 euron arvosta sijoitusomaisuutta Nordnetissä. Millaisia osakkeita tällaisen vähintään “markkamiljoonan” salkun omaavat asiakkaat suosivat? Koostimme varakkaiden asiakkaidemme suosikkiosakkeet top-listaksi.

Varakkaat suosivat perinteisiä kotimaisia yhtiöitä

Nordnetin varakkaimpien asiakkaiden salkuista löytyy perinteikkäitä, vakaina pidettyjä osingonmaksajayhtiöitä, joista monen osinkotuotto yltää yli viiden prosentin. Yhteistä näille yhtiöille on myös se, että useat niistä ovat olleet omilla toimialoillaan vahvoja tekijöitä jo vuosikymmenten ajan.

Alla olevaan listaan on kerätty kymmenen suosituinta omistusta Nordnetin Private Banking -asiakkaiden salkuissa. Klikkaamalla osakkeen nimeä näet sen kurssikehityksen ja muuta hyödyllistä tietoa yrityksestä.

 1. Nordea
 2. Fortum
 3. Sampo (Lue lisää Sammosta sijoituskohteena)
 4. Nokia
 5. Wärtsilä
 6. UPM
 7. Telia
 8. Metso Outotec
 9. Nokian Renkaat
 10. Neste

Lista perustuu Nordnetin suomalaisten Private Banking -asiakkaiden omistetuimpiin osakkeisiin, laskettuna kutakin osaketta omistavien tilien lukumäärän mukaan. Tilanne 24.9.2020 mukainen.

Private Banking -asiakkaiden suosikkiosakkeet ulkomailta.

Kuten yllä olevasta listasta voi nähdä, ulkomaiset osakkeet eivät ole yltäneet varakkaimpien asiakkaidemme top-kymppiin. Private Banking -asiakkailta kyllä löytyy myös muualla kuin Helsingin pörssissä listattuja osakkeita – alla näistä suosituimmat:

 1. AT&T
 2. Alphabet (GOOGL + GOOG)
 3. Apple
 4. Berkshire Hathaway B
 5. Coca-Cola Co.
 6. Microsoft
 7. Johnson & Johnson
 8. Amazon.com
 9. Novo Nordisk B
 10. Pfizer

Private Banking -asiakkaiden omistetuimmat muualla kuin Helsingin pörssissä listatut osakkeet, laskettuna kutakin osaketta omistavien tilien lukumäärän mukaan. Tilanne 24.9.2020 mukainen.

Ulkomaisten osakkeiden kärkiviisikosta löytyy kolme osinkoaristokraattia: T, KO ja JNJ. Osinkoaristokraattikastiin kuuluminen tarkoittaa, että yhtiö on jakanut vuosi toisensa perään nousevaa osinkoa jo yli 25 vuoden ajan. Kaksi yhtiöistä – Coca-Cola ja Johnson & Johnson – ovat itse asiassa korottaneet osinkoaan jo yli 50 vuotta peräkkäin, minkä ansiosta yhtiöt tunnetaan “osinkokuninkaina”. Tällainen meriitti on äärimmäisen harvinaislaatuinen koko maailmassa, ja kertoo jotakin liiketoiminnan ja kassavirran vakaudesta. Muut top 10 -listan yhtiöt ovat pääosin tuttuja teknojättejä, jotka lukeutuvat maailman arvokkaimpiin yhtiöihin. Lue lisää osinkoaristokraateista täältä.

Private Banking -asiakkaana voit hyödyntää Euroopan parhaaksi palkittua osakeanalyysiä.

Tiesitkö, että Nordnetin Private Banking -asiakkaana saat maksutta pääsyn Inderes Premium -palveluun, josta löydät laajoja analyysejä ja suosituksia yli sadasta suomalaisyhtiöstä sekä sisäpiirin kaupat reaaliaikaisina? Myös Nordeaa lukuunottamatta kaikki yllä olevien listojen suomalaisosakkeet löytyvät palvelusta. Lue ohje palvelun aktivoimiseksi tästä!

Ota varallisuutesi hallintaan

Nordnetin Private Banking -palvelu poikkeaa perinteisistä yksityispankeista siten, että saat itse päättää sijoituksistasi ja samalla voit säästää tuhansia euroja ilman kiinteitä varainhoidon kuukausi- tai vuosimaksuja. Maksat vain tekemistäsi sijoituksista (osakekaupat 0,08 %, min. 5–8 €).

Meillä saat käyttöösi ensiluokkaiset työkalut ja sijoitustuotteet, digitaalista sijoitusneuvontaa, markkinoiden joustavinta lainoitusta sijoituksiin sekä tukea asiantuntijoilta.

Kerro, jos haluat tietää lisää. Tavoitat meidät sähköpostitse tai puhelimitse: privatebanking@nordnet.fi / 09 6817 8444. Voit myös täyttää yhteydenottopyynnön osoitteessa nordnet.fi/fi/pb. Private Banking -meklarimme on sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Mikään tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Lue myös:

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
28 Kommentti
vanhin
uusin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Timo
Timo
31.01.2020 00:33

Olen yllättynyt – ja hieman myös pettynyt. Itsekin kuulun siis PB-asiakasryhmään ja olisin odottanut näkeväni aivan eri tason kansainvälistä hajautusta ulkomaille (vaikka toki ko. laput kansainvälisiä toimijoita ovatkin).

jackwelshh
jackwelshh
01.02.2020 16:30

Käsittämätön Suomi-paino. Itsellä on PB asiakkuus, mutta salkku lähinnä Suomen ulkopuolella. Useissa noista osakkeista liiketoimintariskit ovat pitkälti Suomi/pohjoismaat/muu Eurooppa/Venäjä akselilla, eli globaalia liiketoiminnan hajautusta näillä ei (ainakaan kunnolla) saa.

Olisi mielenkiintoista nähdä alaryhmänä kooste niistä, jotka hajauttavat kv-sijoituksiin. Silloin varmaan nousee esiin hihasta vedettynä Johnson & Johnson, Kokis, AT&T jne. Ehkä teknoista Amazon, Alphabet jne..

Topper
Topper
Vastaa  jackwelshh
03.02.2020 10:11

Salkku minullakin lähinnä Suomen ulkopuolella,salkussa löytyy pääosin osakkeita jenkeistä ja ruotsista.

markoolio(FIN)
markoolio(FIN)
01.02.2020 18:20

Käytännössä koostumukseltaan samanlainen Suomi-salkku kuin ns. tuulipuvuillakin? Ihmetytti kyllä hieman, kuten näemmä paria muutakin kommentoijaa.

jeppo
jeppo
02.02.2020 13:47

Tuolla salkulla Private Banking-asiakkuus on kyllä vaatinut enimmäkseen omia säästöjä, kun arvonnousut ovat loistaneet poissaolollaan.

heppu
heppu
Vastaa  jeppo
03.02.2020 10:14

Itsellä kyllä upm, kone ja sampo ovat nousseet yli 100% ostoajankohdasta, ja hyvin ovat maksaneet osinkoakin. Ja nestekö ei ole noussut yhtään? ;D En ihmettele enää jos jotkut eivät vaurastu kun on tuollaiset mielipiteet…paljonko osakkeilla pitäisi tienata että voi sanoa arvon nousseen???

seppo
seppo
Vastaa  heppu
10.02.2020 08:38

Aina löytyy data miningilla jokin hetki jolloin osake tuottaa hyvin.
Nordea, Nokia, UPM, Telia, Fortum ja Nokian Renkaat ovat ainakin viimeisen 15-20v aikana tuottaneet pelkästään osinkojen muodossa. Kaikki noista osakkeista kaukana ATH-tasoilta…

Hada
Hada
03.02.2020 11:34

Suomi- osakkeiden suuri paino ei minua yllätä. Tästä on keskusteltu PB1M- kerhossa ja monet kavahtavat sitä, riskiä kun ulkomaisia osakkeista ei oikeasti omista kuten kotimaisia. Ulkomaiset osakkeet ovat vain jollain välisäilyttäjällä, jonka luotettavuuteen pitäisi vain uskoa.

Anomuumi
Anomuumi
Vastaa  Hada
07.02.2020 08:51

Mikä on PB1M-kerho, ja miten pääsee mukaan? 😀

Jami
Jami
Vastaa  Anomuumi
08.02.2020 14:31

Sijoitusvarallisuutta oltava vähintään 1 miljoona euroa ja ainakin yhden jo jäsenen suositus.

anonyymi2
anonyymi2
Vastaa  Jami
11.02.2020 12:09

Millä foorumilla tämä kerho keskustelee ja voisiko esittäytymällä päästä tutustumaan tai jäseneksi?

Joo
Joo
Vastaa  Jami
18.05.2020 17:31

Tuo ei nyt vastannut kysymykseen MITEN pääsee mukaan. 🙂

Anomuumi
Anomuumi
07.02.2020 08:46

Oman salkun runko on rakennettu suomalaisista osinko-osakkeista, mutta nyttemmin oon todennut, että USA tarjoaa varmempaa ja varmemmin kasvavaa osinkotuottoa, joten jatkossa syydän kaikki rahani NYSE:een.

Antti2
Antti2
Vastaa  Anomuumi
26.04.2020 11:14

Miten suhtaudut tai varaudut siitä syntyvään valuuttakurssiriskiin?

Juurikki
Juurikki
Vastaa  Anomuumi
26.05.2020 00:30

Huumorhenkilö? Kun vertaa Usa-firmojen P/B ja varsinkin P/E -lukuja, ei voi kuin ihmetellä, että joku niihin ylipäänsä haluaa sijoittaa, kun on paljon parempaa tarjolla Helsingin pörssissä. Nordnetin asiantuntijat olisivat parempia opettajia, mutta ihan alkuun riittää, kun tietää epätieteellisen nyrkkisäännön, että P/B tarkoittaa sitä, että jos firma paloiteltaisiin ja myytäisiin, P/B=1 tarkoittaisi, että saataisiin sama, kuin on pörssihinta. Esim. suomalaiset pankkien osalta P/B on pääosin alle 1, mutta yllä olevan listan ulkomaan firmoilla välillä x-y. Katso itse, linkki vie yhtiökohtaisiin tietoihin ja sieltä pörssikurssin alta kun näppäät kohdan “Tietoja yrityksestä”, niin jopa löytyy. Hurjat on luvut. P/B ei ole ehkä niin… Lue lisää >>

Senttaali
Senttaali
Vastaa  Anomuumi
01.06.2020 10:28

Miten tuon myyntivoitto verotuksen ja tappion vähennyksen kanssa toimitaa, jos salkun osakkeet ovat USAsta? Onko se yhtä vaikeaa kuin esim norjalaisten osakkeiden verotus jo osingoista? Kotimaiset eivät tuota paljon, mutta nämä verojutut eivät ole ongelmaisia.

Antti
Antti
07.02.2020 14:13

Paljonko suurinpiirtein Private Banking -asiakkaita Nordnetilla on nykyisin?

Vile
Vile
10.02.2020 09:05

Hei!
Kuinkas OST vaikuttaa PB jäsenyyteen? Pääseekö jäsenyyteen jos on 50 000€ OST ja 150 000€ AOT?

Ylipäällikkö
Ylipäällikkö
Vastaa  Nordnet
27.05.2020 22:18

Lapsille avattujen tilien varallisuutta ei valitettavasti lasketa mukaan?

Mikko
Mikko
Vastaa  Nordnet
28.09.2020 22:04

Miten lapselle saa avattua oman tilin?
Voisi lapsilisät ja elarit laittaa kasvamaan korkoa.

Mikael Rekola
Mikael Rekola
25.05.2020 19:47

Euroopan paras analyysipalvelu on tarjolla, mutta “Myös Nordeaa lukuunottamatta kaikki yllä olevien listojen suomalaisosakkeet löytyvät palvelusta”. Miksei Nordea, suosituin kotimainen kohde, ole mukana? Olen kysellyt tätä ennenkin, mutta en ole saanut kunnon vastausta.

tuija
tuija
11.10.2020 11:38

Aika monella henkilöllä taitaa olla artikkelin kuvan kaltainen käsitys PB-asiakkaasta. Tyylikäs, komea ja hienostunut mies tai pariskunta. Todellisuus on ihan muuta, kun suurin osa asiakkaista on vanhoja kääkköjä tai sitten ihan perus köyhän tuulipuvun näköisiä juntteja. Miehiä taitaa olla 90+% asiakkaista.