Siirry pääsisältöön

Nousua Aasiassa Wall Streetin voimakkaan laskun jälkeen.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tänään tasolla +0,2 % tai välillä [-0,2; 0,6] %.

Ennusteen on laatinut Roger Berntsen – analyytikko Nordnetista, kello 07.10 tänään, ja se perustuu globaalien rahoitusmarkkinoiden kehitykseen edellisen kauppapäivän jälkeen, mukaan lukien S&P 500 -futuurit, jotka ovat laskeneet -0,3 % siitä, kun Helsingin pörssi sulkeutui perjantaina, öljyn hinta on laskenut -0,6 % samana aikana ja USDEUR on pysynyt muuttumattomana.

Wall Street

Nvidia, yksi maailman eniten puhutuista yrityksistä viime vuoden aikana, laski yli 10 prosenttia perjantaina. Nvidia on tunnettu innovaatioistaan grafiikkaprosessoreissa (GPUissa) ja on ollut keskeisessä roolissa teknologioiden, kuten tekoälyn ja videopelien kehittämisessä.

Nasdaq-indeksi päätyi lopulta alas kaksi prosenttia, seuraten S&P 500 -indeksiä (-0,9 %). Dow Jones Industrial Average, jolla on vähän altistumista teknologiasektorille, nousi 0,6 prosenttia

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin 0,7 prosentin nousussa maanantaiaamuna.

Aasian sijoittajat ovat lähettäneet alueen pörssit nousuun maanantaina, joten sieltä odotetaan vetovoimaa tälle päivälle. Tulosesonki jatkuu täydellä vauhdilla tällä viikolla globaalien jättien, kuten Tesla, Microsoft, Meta (aiemmin Facebook) ja Alphabet (aiemmin Google) kanssa. Lisäksi julkaistaan useita tärkeitä makrotaloustietoja, mukaan lukien Federal Reserven suosimat inflaatioluvut PCE-luvut.

PCE-luvut eli henkilökohtaisten kulutusmenojen hintaindeksi, on laaja inflaatiomitta, jota Federal Reserve (Fed) käyttää arvioidessaan tavaroiden ja palveluiden hintojen muutoksia kotitalouksien kulutuksessa. PCE-indeksi on Fedin suosima toisin kuin muut mittarit, kuten CPI, pääasiassa siksi, että se tarjoaa kattavamman kuvan kulutusmenoista, päivittää säännöllisesti eri menokategorioiden painotuksia heijastamaan kulutustottumusten muutoksia ja ottaa huomioon substituutiovaikutuksen. Nämä ominaisuudet tekevät PCE-indeksistä tarkemman ja relevantimman työkalun Fedin rahapolitiikan päätöksille, erityisesti korkotasojen säätelyssä hintavakauden ja talouskasvun edistämiseksi.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 86,54 dollaria per tynnyri.
  • 1 USD maksaa kirjoitushetkellä: 11,02 NOK; 10,91 SEK; 7 DKK ja 0,94 EUR, kun taas 1 EUR maksaa: 11,7 NOK; 11,64 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on invertaatio (kaksivuotinen korko, joka on 5,01 on korkeampi kuin kymmenen vuoden korko, joka on 4,66).
  • Yhdysvaltain pitkäaikaiset inflaatio-odotukset, mitattuna 10-vuoden inflaatio-odotusasteella (T10YIE), ovat 2,41 prosenttia, Federal Reserven tavoitteen ollessa 2 prosenttia (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Iranin ja Israelin välinen jännittynyt tilanne odotetaan vaikuttavan globaaleihin rahoitusmarkkinoihin myös tällä viikolla, mukaan lukien öljyn hintaan. Öljyn hinta on muuten laskenut merkittävästi perjantain israelilaisten operaatioiden jälkeen Iranissa. On jäänyt nähtäväksi, pysyvätkö osapuolet rauhallisina tulevina päivinä.

Iranin ja Israelin välinen suhde on ollut syvästi vihamielinen vuoden 1979 islamilaisen vallankumouksen jälkeen, mikä merkitsi jyrkkää heikkenemistä aiempien yhteistyösuhteiden jälkeen. Iran tukee aktiivisesti Israelia vastustavia ryhmiä ja pitää Israelia päävihollisenaan, kun taas Israel on syvästi huolissaan Iranin ydinasepyrkimyksistä ja tukee vastarintaa sekä salaisin operaatioin että avoimin sotilaallisin valmiuksin. Tämä jatkuva konflikti on luonut alueellisen epävakauden kierteen, joka vaikuttaa sekä poliittiseen että taloudelliseen dynamiikkaan globaalisti, erityisesti energiaturvallisuuden ja Lähi-idän geopoliittisen maiseman osalta.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki