Siirry pääsisältöön

Vihdoin nousua Aasiassa. Öljy, dollari ja tuloskausi fokuksessa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tänään tasolla -0,2 % tai välillä [-0,6 – 0,2] %.

Wall Street

Tekoälyyritykset, joiden kärjessä piirijätti Nvidia (-4 %), johtivat Nasdaq-indeksin (-1,1 %) laskuun keskiviikkona. S&P 500 -indeksi kärsi myös tästä, kun taas Dow Jones -indeksi, joka sisältää vähän teknologiayrityksiä, päätyi suhteellisen muuttumattomana. Alankomaiden ASML:n heikko ohjeistus aiheutti eilisen laskun osakemarkkinoilla.

ASML on ainoa valmistaja, joka tuottaa äärimmäisen ultraviolettia (EUV) litografia koneita, teknologiaa, joka on välttämätön kaikkein kehittyneimpien mikropiirien tuottamiseksi yhä pienemmillä transistoreilla. ASML:n negatiivinen ohjeistus voidaan myös tulkita indikaattorina mahdollisista hidastumisista mikropiirien kysynnässä yleisesti, mikä voi vaikuttaa koko teknologiasektoriin negatiivisesti.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat nousseet keskimäärin 0,8 prosenttia torstaiaamuna.

Aasian pörssien nuolet osoittavat ylöspäin torstaina, mikä antaa toivoa tuesta kyseiseltä alueelta tänään. Nousu seuraa useita vaikeita päiviä peräkkäin, ja epävarmuus tulevasta suunnasta on edelleen suuri. On luonnollista olettaa, että ensimmäisen neljänneksen tuloskausi, joka on juuri alkanut, vaikuttaa markkinatunnelmaan tulevina aikoina. Lisäksi maailmanlaajuiset geopoliittiset jännitteet ovat edelleen merkittäviä.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 87,51 dollaria barrelilta.
  • Tällä hetkellä 1 USD maksaa: 10,98 NOK; 10,93 SEK; 6,99 DKK ja 0,94 EUR, kun taas 1 EUR maksaa: 11,7 NOK; 11,67 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltojen korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,92, on korkeampi kuin kymmenvuotinen korko, joka on 4,58).
  • Yhdysvaltojen pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-vuotisen inflaatio-odotusasteen (T10YIE) kautta, ovat 2,39 prosenttia, verrattuna Federal Reserven 2 prosentin tavoitteeseen (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Öljyn hinta ja dollari ovat heikentyneet hieman viimeisen vuorokauden aikana, vaikka ne ovatkin edelleen korkealla tasolla. Jännitteet Lähi-idässä, erityisesti Israelin ja Iranin välillä, ovat olleet ajurina sekä dollarin että öljyn hinnan nousulle viime kuukauden aikana.

Dollari ja öljy ovat keskeisessä asemassa maailmantaloudessa. Dollari toimii pääasiallisena varanto- ja kauppavaluuttana, vaikuttaen siten globaaliin kauppaan ja talouspolitiikkaan. Öljy on pääasiallinen energianlähde ja sillä on suuri vaikutus inflaatioon ja taloudelliseen vakautta sekä öljyä vievissä että tuovissa maissa. Jännitteet, jotka vaikuttavat näihin tekijöihin, voivat siksi aiheuttaa laajalle levinneitä taloudellisia ja poliittisia seurauksia maailmanlaajuisesti. Siksi niiden hintojen muutokset herättävät suurta kansainvälistä kiinnostusta ja huolta.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki