Siirry pääsisältöön

Nousua Aasiassa viime yönä. Federal Reserven pääjohtaja fokuksessa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tänään tasolla +0,1 % tai välillä [-0,3, +0,5] %.

Wall Street

Korkomarkkinat jatkavat olemistaan merkittävä tekijä osakemarkkinoilla ympäri maailman, myös Yhdysvalloissa. Suurin kysymys on, tuleeko Yhdysvaltain inflaatiopaine alenemaan edelleen, vai onko taloudessa edelleen suurta perustavaa painetta. Federal Reserve -pankin pääjohtajan Jerome Powellin mukaan makrotalouden indikaattorit määrittävät ensimmäisen korkoleikkauksen ajoituksen tässä syklissä. Viimeaikainen kehitys näissä indikaattoreissa on mennyt väärään suuntaan, mutta on liian aikaista sanoa, onko kyseessä vain väliaikainen suunnanmuutos.

Russell 2000 -indeksi nousi 0,5 prosenttia, seuranaan Nasdaq Composite (+0,2 %) ja S&P 500 (+0,1 %). Dow Jones Industrial Average laski marginaalisesti.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin 0,8 prosentin nousussa torstaiaamuna.

Suurin osa nousi Aasiassa viime yönä, vaikka toiminta oli tavallista vähäisempää Kiinan, Hongkongin ja Taiwanin pörssien ollessa suljettuina. Yleisesti ottaen on kuitenkin syytä uskoa, että positiivinen tunnelma alueella voi tarttua myös Euroopan pörsseihin tänään, mukaan lukien Pohjoismaiden pörssit. Nikkei 225, joka on noussut lähes 20 prosenttia tänä vuonna, johti torstaina, seuranaan Etelä-Korean KOSPI-indeksi.

Korot, valuutat ja hyödykkeet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 89,54 dollaria barrelilta, laskien -0,2 prosenttia keskiviikon tasosta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -0,2 prosenttia samassa ajassa.
  • 1 USD maksaa kirjoitushetkellä: 10,7 NOK; 10,63 SEK; 6,88 DKK ja 0,92 EUR, kun taas 1 EUR maksaa: 11,6 NOK; 11,52 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,68, on korkeampi kuin kymmenenvuotinen korko, joka on 4,37).
  • Yhdysvaltain pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-vuoden inflaatio-odotuksena (T10YIE), ovat 2,36 prosenttia, verrattuna Federal Reserven 2 prosentin tavoitteeseen (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Markkinakorot ovat nousseet merkittävästi viime päivinä, vahvistettuna vahvoilla makrotalouden indikaattoreilla. Sijoittajat odottavat nyt ‘kuukauden tärkeintä makrotalouden indikaattoria’ – Yhdysvaltain työllisyyslukua maatalouden ulkopuolelta (US Nonfarm Payrolls), joka julkaistaan perjantaina. Nämä luvut vaikuttavat merkittävästi Yhdysvaltain keskuspankin korkostrategiaan. Talouden alla olevan paineen vuoksi jakso ‘heikkoja’ työllisyyslukuja olisi ratkaiseva sille, voiko Federal Reserve laskea ohjauskorkoa (Fed Funds Rate).

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki