Siirry pääsisältöön

Wall Street uuteen laskuun. Heikkoa nousua Aasiassa viime yönä.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tänään tasolla -0,2 % tai välillä [-0,6, +0,2] %.

Wall Street

Wall Streetin osakkeet laskivat kolmatta päivää peräkkäin, vaikkakaan ei paljoa. Nasdaq-indeksi laski 0,4 prosenttia, heti S&P 500:n perässä. Kaupankäyntiaktiivisuuden monilla maailman pörsseillä, mukaan lukien amerikkalaisilla, odotetaan vähenevän viikon edetessä pääsiäisjuhlan vuoksi. Tämä johtuu siitä, että monet sijoittajat pitävät lomaa, ja yritykset välttävät uutisten julkaisemista, jotka voisivat vaikuttaa osakemarkkinoihin matalan likviditeetin aikana. Alhaisempi kaupankäyntivolyymi voi johtaa pienempään likviditeettiin, mikä puolestaan voi aiheuttaa suurempia osakekurssien liikkeitä kuin tavallisesti, jopa pienten uutisten tai kaupankäyntitilauksien vuoksi.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin nousseet 0,2 prosenttia keskiviikkoaamuna.

Kiinan rohkaisevat makrotaloudelliset luvut eivät riittäneet nostamaan Shanghai CSI 300 -indeksiä viime yönä. Kiinan talous on muutoinkin kamppaillut pitkään ylämäessä, mikä on johtanut heikkoon pörssikehitykseen ja siihen liittyvään pääomapakoon. Japanin Nikkei 225 sen sijaan jatkoi nousuaan keskiviikkona, yhdessä Intian SENSEXin ja Australian ASX 200:n kanssa.

Suuret sääntelymuutokset kiinalaisille teknologiayhtiöille sekä pysähtyneisyys kiinteistöalalla ovat rasittaneet Kiinan osakemarkkinoita usean vuoden ajan. Kiinan teknologiasektorin sääntelymuutokset ovat olleet laajoja, uusine lakeineen ja ohjeistuksineen, mikä on johtanut lisääntyneeseen epävarmuuteen ja monien yritysten markkina-arvojen laskuun. Samanaikaisesti Kiinan kiinteistösektori on kohdannut merkittäviä haasteita. Vuosien nopean kasvun jälkeen kiinteistömarkkinat ovat jäähtyneet myynnin ja hintojen laskiessa monissa kaupungeissa, osittain tiukkojen sääntelytoimien ja kysynnän vähentymisen seurauksena.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 84,88 dollaria barrelilta, laskien -0,9 prosenttia tiistain tasosta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 11,2 prosenttia samalla ajanjaksolla.
  • Yhdysvaltain dollari maksaa kirjoitushetkellä: 10,77 NOK; 10,59 SEK; 6,89 DKK ja 0,92 EUR, kun taas euro maksaa: 11,7 NOK; 11,47 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,6, on korkeampi kuin kymmenenvuotinen korko, joka on 4,24).
  • Yhdysvaltain pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE), ovat 2,32 prosenttia, verrattuna Federal Reserven 2 prosentin tavoitteeseen (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Öljyn hinta on laskenut hieman viimeisen puolikkaan vuorokauden aikana, mutta käydään edelleen hyvin yli 80-luvulla. Öljynhinnan määrittäviin tekijöihin vaikuttaa monia monimutkaisia seikkoja, joista Yhdysvaltain dollarin vahvuus on erityisen merkittävä rooli, erityisesti nykyisen geopoliittisen epävarmuuden valossa.

Öljyn hinta on tiiviisti sidoksissa Yhdysvaltain dollarin arvoon maailmanmarkkinoilla, koska öljyä käydään pääasiassa kauppaa Yhdysvaltain dollareissa. Kun dollari vahvistuu, öljystä tulee kalliimpaa muun valuutan ostajille, mikä voi vähentää kysyntää ja johtaa öljyn hinnan laskuun. Historiallisesti vahvan dollarin kaudet ovat usein kulkeneet käsikädessä alhaisempien öljynhintojen kanssa, osittain johtuen globaalin kysynnän vähenemisestä korkeampien kustannusten vuoksi.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki