Siirry pääsisältöön

Kurssinousua Aasiassa. Japanin keskuspankki fokuksessa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tänään tasolla +0,3 % tai välillä [-0,1, +0,7] %.

Wall Street

Adobe, yksi maailman suurimmista yhtiöistä, koki perjantaina merkittävän laskun pettäessään sijoittajien odotukset heikolla ohjeistuksella seuraavalle neljännekselle. Myös muita Adoben kaltaisia yhtiöitä laski. Nasdaq Composite (Nasdaq-indeksi) päätyi 1 % alaspäin, seurattuna S&P 500 (-0,6 %) ja Dow Jones Industrial Average (-0,5 %) indekseistä.

Adoben merkittävä vaikutus ja asema teknologian edelläkävijänä tarkoittavat, että yhtiön suorituskyky ja tulevaisuudennäkymät voivat vaikuttaa huomattavasti sijoittajien mielialaan, mikä puolestaan vaikuttaa laajemmin osakemarkkinoihin. Adobe on globaali yhtiö, joka on tunnettu laajasta ohjelmistotuotevalikoimastaan, jota käytetään graafisessa suunnittelussa, videoiden muokkauksessa, web-kehityksessä, valokuvauksessa ja muussa. Joitakin tunnetuimpia tuotteita ovat Photoshop, Acrobat Reader ja Creative Cloud.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin nousseet 0,6 prosenttia maanantaiaamuna.

Japanilainen Nikkei 225, joka laski merkittävästi viime viikolla, on maanantaina kurottanut kiinni suuren osan tappioistaan. Sijoittajat odottavat, että Japanin keskuspankki, joka pitää korkokokouksen huomenna, hylkää maan vuosia noudattaman äärimmäisen laajentavan korkopolitiikan. Myös Yhdysvaltain keskuspankki Federal Reserve yhdessä Englannin keskuspankin kanssa pitää korkokokouksia tällä viikolla, mikä mitä ilmeisimmin vaikuttaa globaaleihin rahoitusmarkkinoihin tulevina päivinä.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 85,63 dollaria barrelilta, noussut 0,4 prosenttia perjantain tasosta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 2,8 prosenttia samassa ajassa.
  • Yhdysvaltain dollari maksaa kirjoitushetkellä: 10,61 NOK; 10,36 SEK; 6,85 DKK ja 0,92 EUR, kun taas 1 EUR maksaa: 11,5 NOK; 11,28 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,73, on korkeampi kuin kymmenenvuotinen korko, joka on 4,3).
  • Yhdysvaltain pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-vuoden rikkoutumispisteinflaatiokorkona (T10YIE), ovat 2,32 prosenttia, verrattuna Federal Reserven tavoitteeseen 2 prosentista (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Japanin keskuspankin äärimmäisen laajentavan korkopolitiikan muutos voi olla laajoja seurauksia sekä Japanille että globaalille taloudelliselle maisemalle. Kansallisesti se voi johtaa korkeampiin lainakustannuksiin, vaikuttaa inflaatioon ja vahvistaa jeniä, mikä voi hidastaa talouskasvua tekemällä japanilaisista tuotteista kalliimpia ulkomailla. Kansainvälisesti se voi johtaa pääoman virtaukseen Japaniin muiden markkinoiden kustannuksella, vaikuttaa valuuttakursseihin ja destabilisoida talouksia, erityisesti nousevilla markkinoilla.

Federal Reserven keskiviikon korkokokous odotetaan saavan suurimman huomion, ottaen huomioon dollarin hallitseva asema globaalissa rahoitusjärjestelmässä. ‘Liian korkeiden’ inflaatiolukujen vuoksi Fedin odotetaan pitävän korot ennallaan. Kysymys siitä, milloin tämän syklin ensimmäinen koronlasku tapahtuu, 1. vai 2. vuosipuoliskolla, on tällä hetkellä suuri kysymys.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki