Siirry pääsisältöön

Uusia ennätyksiä Wall Streetillä. Nvidia fokuksessa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tänään tasolla +0,2 % tai välillä [-0,2, +0,6] %.

Wall Street

Nvidia (+7,2 %) johti Wall Streetiä tiistaina ja auttoi samalla luomaan uusia ennätyksiä sekä Nasdaq-indeksille (+1,5 %) että S&P 500:lle (+1,1 %). Helmikuun inflaatioluvut, joita useimmat odottivat eilisestä, tulivat enemmän tai vähemmän odotetusti.

Vaikka uudet ennätykset voivat olla merkki vahvuudesta, ne kantavat myös riskiä lisääntyneestä volatiliteetista, sillä korjaukset seuraavat usein nopean kasvun kausia. Sijoittajien ja taloudellisten toimijoiden on siksi tasapainotettava optimismia varovaisuudella ja oltava valmiita mahdollisiin markkinasäätöihin.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin -0,1 prosenttia alhaalla keskiviikkoaamuna.

Aasiasta ei tänään saada paljonkaan vetovoimaa, koska alueen pörssi-indeksit liikkuivat vain vähän yön aikana. Sijoittajat odottavat nyt uusia makrotaloudellisia signaaleja, koska neljännen vuosineljänneksen tuloskausi on päättynyt. Yleinen tunnelma on edelleen positiivinen, suurelta osin kasvavan optimismin ansiosta, joka liittyy tekoälyn (AI) potentiaaliin.

Tekoälyn (AI) herättämä optimismi johtuu suurelta osin sen transformoivasta potentiaalista laajalla sektoreiden kirjolla, terveydenhuollosta rahoituspalveluihin ja tuotantoon. AI-teknologiat, kuten koneoppiminen ja luonnollisen kielen ymmärtäminen, parantavat tehokkuutta, automatisoivat monimutkaisia tehtäviä ja luovat uusia innovaatioita, jotka voivat mullistaa tapamme työskennellä ja elää.

Tämä innostus on saanut lisävauhtia äskettäisistä läpimurroista ja investoinneista, jotka osoittavat tulevaisuuden edistysaskeleita, lupaavat lisätä tuottavuutta, parantaa päätöksentekoa ja luoda uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Näin ollen usko AI:n potentiaaliin vahvistaa yleistä taloudellista optimismia vihjaamalla tulevaisuudesta, jossa on rajattomat mahdollisuudet kasvuun ja parannuksiin.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 82,47 dollaria barrelilta, muuttumaton 0 prosenttia tiistain tasoista. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -1 prosenttia samana aikana.
  • 1 USD maksaa kirjoitushetkellä: 10,51 NOK; 10,23 SEK; 6,82 DKK ja 0,91 EUR, kun taas 1 EUR maksaa: 11,5 NOK; 11,18 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,59, on korkeampi kuin kymmenenvuotinen korko, joka on 4,15).
  • Yhdysvaltojen pitkäaikaiset inflaatio-odotukset, mitattuna 10 vuoden inflaatio-odotuksilla (T10YIE), ovat 2,3 prosentissa, verrattuna Federal Reserven 2 prosentin tavoitteeseen (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Hinnat nousivat 0,4 prosenttia Yhdysvalloissa viime kuussa ja 3,2 prosenttia vuositasolla. Federal Reserven tehtävänä on saada tämä inflaatio laskemaan 2 prosenttiin. Vaikka tammikuun ja nyt helmikuun luvut ovatkin ‘pettäneet’ jonkin verran, suuntaus on edelleen alaspäin.

Federal Reserve (Fed) on kaksoismandaatilla, joka vaatii työllisyyden maksimoinnin ja hintavakauden tasapainottamista, pitkän aikavälin inflaatiotavoitteena 2 prosenttia. Fedin tehokas kommunikaatio markkinoille on kriittistä taloudellisten odotusten hallinnassa ja näiden tavoitteiden saavuttamisessa.

Jakamalla näkemyksiä taloudellisista analyyseista, tulevista rahapoliittisista toimista ja päätöksenteon perusteista, Fed auttaa vähentämään epävarmuutta, parantamaan rahapolitiikan tehokkuutta ja rakentamaan luottamusta. Tämä avoimuus auttaa tekemään markkinoista vakaampia ja ennustettavampia, mikä on olennaista talouskasvun ja vakauden ylläpitämiseksi.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki