Siirry pääsisältöön

Kiinalaisosakkeet nousussa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tänään tasolla +0,0 % tai välillä [-0,4, 0,4] %.

Wall Street

Suurin osa laski Wall Streetillä keskiviikkona, joskaan ei paljoa. Nasdaq-indeksi, jossa on kärjessä joukko teknologiayrityksiä, päätyi laskemaan 0,5 prosenttia, seurattuna S&P 500 -indeksistä (-0,2 %) ja Dow Jones Industrial Average -indeksistä (-0,2 %). Helmikuu on pian ohi, ja se päättyy loistokkaasti, kiitos AI-jättien kuten Nvidian ja Metan. On epävarmaa, säilyykö sijoittajien optimismi jatkossa, vai käyttävätkö jotkut tilaisuuden hyväkseen ja turvaavat voittoja.

AI-jättiläiset, kuten Nvidia ja Meta, ovat johtavia yrityksiä keinotekoisen älykkyyden (AI) teknologioiden kehittämisessä ja soveltamisessa. Nvidia on tunnettu tehokkaista grafiikkaprosessoreistaan (GPU), jotka ovat olennaisia datavetoisessa tutkimuksessa, pelaamisessa ja erityisesti AI-mallien kouluttamisessa ja suorittamisessa. Yhtiö on sijoittunut keskeiseksi toimittajaksi AI-tutkimuksen ja -kehityksen tarvittavalle laitteistolle.

Meta, aiemmin tunnettu nimellä Facebook, on myös tehnyt merkittäviä investointeja AI:hin parantaakseen sosiaalisen median alustojaan, kehittääkseen uusia käyttäjäkokemuksia ja luodakseen edistyneitä algoritmeja datan analysointiin, sisällönsuositukseen ja kohdennettuun mainontaan. Molemmat yritykset ovat olleet innovaation kärjessä AI:n alalla, mikä on ajanut niiden menestystä ja sijoittajien optimismia.

Voittojen kotiuttaminen viittaa strategioihin, joita sijoittajat käyttävät hyödyntääkseen tai turvatakseen voittonsa sijoituksistaan, erityisesti merkittävän arvonnousun jälkeen. Tämä voi sisältää osan tai koko sijoituksen myymisen, jonka arvo on noussut. Voittojen kotiuttamisen tarkoitus on lukita voitot ja suojautua potentiaalisilta tulevilta markkinoiden laskuilta. Strategia on erityisen relevantti volatiileilla markkinoilla tai kun sijoittaja olettaa, että markkina tai tietty sijoitus on saavuttanut väliaikaisen huippunsa.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin nousseet 0,2 prosenttia torstaiaamuna.

Kiinalaiset osakkeet erottuivat positiivisesti torstaina, odotusten ajamana, että maan viranomaiset kykenevät kääntämään maailman toiseksi suurimman talouden negatiivisen sentimentin. Kiina, joka on maailman toiseksi suurin talous, kohtaa useita haasteita, jotka vaikuttavat sekä kotimaiseen että globaaliin taloudelliseen vakauden. Nämä sisältävät hidastuvan talouskasvun, kasvavat velkatasot, vanhenevan väestön ja jännitteet kansainvälisissä kauppasuhteissa. Viranomaisten kyky käsitellä näitä haasteita sekä toteuttaa tehokkaita politiikkoja talouden elvyttämiseksi ja kestävän kasvun edistämiseksi on ratkaisevaa.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 82,1 dollaria barrelilta, laskien -0,8 prosenttia keskiviikon tasosta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -0,6 prosenttia samana aikana.
  • 1 USD maksaa kirjoitushetkellä: 10,58 NOK; 10,34 SEK; 6,88 DKK ja 0,92 EUR, kun taas 1 EUR maksaa: 11,5 NOK; 11,2 SEK ja 7,45 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,65 on korkeampi kuin kymmenenvuotinen korko, joka on 4,28).
  • Yhdysvaltain pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE), ovat 2,33 prosentissa, verrattuna Federal Reserven tavoitteeseen 2 prosentista (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Yhdysvaltain öljyvarastot kasvoivat jälleen viime viikolla, Yhdysvaltain energiaministeriön (EIA) mukaan. Varastojen kasvu on yleisesti ottaen negatiivista öljyn hinnalle. Kun varastot kasvavat, se usein osoittaa, että tarjonta on suurempi kuin kysyntä, mikä voi johtaa alaspäin suuntautuvaan paineeseen öljyn hinnoissa. Tämä vaikutus vahvistuu markkinapsykologian kautta, missä sijoittajat voivat tulkita kasvavat varastot negatiiviseksi merkiksi ja myydä öljyyn liittyviä omaisuuksiaan, sekä geopoliittisen ja taloudellisen kontekstin kautta, jotka vaikuttavat globaaliin kysyntään.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki