Siirry pääsisältöön

Pienet ja keskisuuret yritykset fokuksessa Wall Streetillä.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tänään tasolla -0,2 % tai välillä [-0,6, 0,2] %.

Wall Street

Markkinakorot, johtajana Yhdysvaltain 10-vuotinen, laskivat eilen. Tämä on sinänsä positiivista pienille ja keskisuurille yrityksille, jotka kuuluvat Russell 2000 -indeksiin, joka nousi 0,6 %. S&P 500 -indeksi sen sijaan laski 0,4 %. Dow Jones Industrial Average laski myös, alaspäin 0,2 %, kun taas Nasdaq Composite päätyi muuttumattomaksi.

Amazon liitettiin Dow Jones -indeksiin maanantaina, seuraten Applea, Microsoftia ja Salesforcea, kolmea muuta teknologiayritystä. Dow Jones Industrial Average (DJIA), perustettu 1896, on yksi vanhimmista ja arvostetuimmista osakeindekseistä, edustaen 30 suurta julkisesti omistettua yritystä Yhdysvalloissa eri toimialoilta.

DJIA:n historian aikana se on kokenut useita muutoksia kokoonpanossaan ja laskentamenetelmissään paremmin heijastaakseen Yhdysvaltain talouden tilaa.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin -0,1 prosenttia alhaalla tiistaiaamuna.

Aasian sijoittajat pysyivät rauhallisina tiistaina, kuten myös maanantaina. On luonnollista olettaa, että monet odottavat nyt uusia taloudellisia impulsseja, olipa kyseessä sitten makrotaloudelliset tai geopolitiikkaan liittyvät tekijät. Uudet suuntaa antavat impulssit ovat olennaisia rahoitusmarkkinoille, sillä ne tarjoavat sijoittajille tarvittavat tiedot hyvin perusteltujen päätösten tekemiseen.

Olipa kyseessä sitten makrotaloudelliset tiedot, jotka viittaavat talouskasvuun tai -taantumaan, tai geopolitiikkaan liittyvät tapahtumat, jotka voivat vaikuttaa markkinasentimenttiin, nämä impulssit auttavat muovaamaan sijoittajien odotuksia tulevaisuudesta. Ne voivat johtaa pääoman uudelleensijoittamiseen eri varaluokkien tai maantieteellisten markkinoiden välillä perustuen muutoksiin riskinarvioinnissa ja tuottopotentiaalissa. Tällainen tieto on ratkaisevan tärkeää tehokkaiden ja dynaamisten markkinoiden ylläpitämiseksi, joissa arvopapereiden hinnoittelu heijastaa uusinta saatavilla olevaa tietoa taloudellisista ja poliittisista olosuhteista.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 82,62 dollaria barrelilta, noussut 0,8 prosenttia maanantain tasosta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -6,4 prosenttia samassa ajassa.
  • Yhdysvaltain dollari maksaa kirjoitushetkellä: 10,5 NOK; 10,28 SEK; 6,87 DKK ja 0,92 EUR, kun taas 1 EUR maksaa: 11,4 NOK; 11,15 SEK ja 7,45 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,7, on korkeampi kuin kymmenenvuotinen korko, joka on 4,28).
  • Yhdysvaltain pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-vuoden inflaatio-odotusindeksillä (T10YIE), ovat 2,31 prosenttia, verrattuna Federal Reserven 2 prosentin tavoitteeseen (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Useimpien raaka-aineiden hinnat ovat laskeneet tänä vuonna, lukuun ottamatta öljyä (Brent Blend), joka on noussut seitsemän prosenttia. Maailmantaloudessa raaka-aineet kuten öljy, maakaasu, hiili, rautamalmi, teräs, kupari, kulta, soijapavut, maissi, vehnä ja riisi ovat ratkaisevassa asemassa sekä energianlähteinä, rakennusmateriaaleina että peruselintarvikkeina.

Öljy, ensisijaisena energianlähteenä, johtaa tärkeimpien raaka-aineiden listaa, jonka jälkeen tulevat kaasu ja hiili energiantuotannossa, kun taas metallit kuten rautamalmi ja kupari ovat olennaisia infrastruktuurille ja teollisuudelle. Kulta toimii taloudellisena turvana, ja maataloustuotteet kuten soijapavut, maissi, vehnä ja riisi ovat elintärkeitä maailmanlaajuiselle elintarvikehuollolle. Näiden raaka-aineiden hinnat ja saatavuus vaikuttavat syvästi talouskasvuun, inflaatioon ja kauppataseisiin, korostaen niiden merkitystä maailmantaloudelle.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki