Siirry pääsisältöön
Kupariin sijoittaminen

Kupari on pehmeä ja helposti muokattava metalli, joka johtaa erinomaisesti sähköä ja lämpöä. Kuparia käytetään nykyisin paljon mm. elektroniikkateollisuudessa, sähköjohtimissa sekä rakennusalalla muun muassa putkistoihin sekä teollisuuslaitteisiin. Myös akkuteollisuus on yksi suurista kuparin käyttäjistä.


Katso kuparin hintakehitys

copper fb

Tärkeää tietoa riskeistä ja tuotoista.

Tällä sivulla esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa.

Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä lopullisiin ehtoihin ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat ETC-tuotteisiin. Lopulliset ehdot saat tuotteiden liikkeeseenlaskijalta ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta tuotteen yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta. Käydäksesi kauppaa ETC-tuotteilla sinun tulee ensin suorittaa trackereihin liittyvä tietämystesti. Lue lisää tästä.

Kupariin sijoittaminen ETC-tuotteilla.

Salkkuun voidaan lisätä kuparia muutamilla eri tavoilla. Suorin tapa on ostaa fyysistä kuparia. Tämä edellyttää kuitenkin turvallisia varastointimahdollisuuksia ja aiheuttaa vakuutuskustannuksia. Toinen vaihtoehto on ostaa kuparikaivosyhtiöiden osakkeita, mutta niihin vaikuttavat myös muut tekijät kuin kuparin hinta.

Kolmas vaihtoehto on hyödyntää fyysisesti tuettuja ETC-tuotteita (pörssilistattu hyödyke). Ne on listattu pörssiin ja niitä voidaan ostaa ja myydä tavallisten osakkeiden tavoin. Se, että tuotteet ovat fyysisesti tuettuja, tarkoittaa, että tuotteiden taseessa olevat kuparierät eivät ole vain rivejä Excelissä, vaan niitä vastaavia fyysisiä varantoja säilytetään turvallisessa holvissa sijoittajan puolesta. Voit oppia aiheesta lisää oheisesta videosta.


wdtree.jpg
Näin pörssilistatut hyödykesertifikaatit toimivat.

Katso kupari-ETC-tuotteet

Kupariin sijoittaminen osakkeiden, ETF:ien ja rahastojen kautta.

ETC-tuotteiden lisäksi kuparikaivossektoriin on mahdollista sijoittaa epäsuoremmin esimerkiksi pörssilistattujen yhtiöiden tai rahastojen kautta.
Kupari tickeriin.

Tiesitkö, että voit lisätä haluamasi valuuttakurssin, indeksin tai raaka-aineen, kuten kuparin tai öljyn, Nordnetin verkkopalvelun yläreunassa näkyvään tickeriin? Kirjaudu sisään, klikkaa yläreunassa näkyvää mutterikuvaketta ja muokkaa yläpalkki mieleiseksesi! Palkki näkyy toistaiseksi vain Nordnetin selainversiossa työpöytämoodissa, ei puhelimella.

ticker-fin.PNG
Käy kauppaa osakkeilla, hyödykkeillä ja indekseillä. Vivulla tai ilman. Alkaen 0 € välityspalkkioin (koskee yli 100 € kauppoja).Tutustu Nordnet Markets -valikoimaan