Siirry pääsisältöön

Ei vetoapua Aasiasta tänään.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tänään tasolla +0,0 % tai välillä [-0,4, 0,4] %.

Wall Street

Dow Jones -indeksi (+0,2%) nousi uuteen kaikkien aikojen korkeimpaan perjantaina hyvin tuettuna Amgenin (+1,8%), Johnson & Johnsonin (+0,9%) ja IBM:n (+0,8%) toimesta. Nasdaq-indeksi (-0,3%) ja S&P 500 (muuttumaton) käydään myös lähellä huipputasojaan, kun taas Russell 2000 (+0,1%) ei ole vielä onnistunut murtamaan läpi aiemmista esteistä. Monet toivovat ja uskovat, että tämä muuttuu, kun Federal Reserve leikkaa korkoja myöhemmin tänä vuonna.

Russell 2000 -indeksi, joka koostuu useista pienistä ja keskisuurista amerikkalaisista yrityksistä, on erityisen herkkä korkotason muutoksille näiden yritysten korkeamman velkaantumisasteen, rajoitetun pääsyn pääomamarkkinoille ja suuremman riippuvuuden taloussuhdanteista vuoksi. Kun Federal Reserve leikkaa korkoja, se voi vähentää näiden yritysten rahoituskustannuksia, stimuloida taloudellista toimintaa ja kuluttajakysyntää sekä lisätä sijoittajien riskinottohalukkuutta.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) laskivat keskimäärin -0,3 prosenttia maanantaiaamuna.

Useimmat Aasian pörssi-indeksit laskivat maanantaina, joten alueelta ei saatu tänään vetoapua. Japanin Nikkei 225 -indeksi, joka nousi uuteen kaikkien aikojen ennätykseen viime viikolla, jatkoi nousuaan yön aikana. Nikkei 225 on muuten tämän vuoden selvä voittaja 17,3 prosentin nousullaan. Yhdysvalloissa S&P 500 -indeksi johtaa niukasti Nasdaq Composite -indeksiä, kun taas Euroopassa tanskalainen pörssi erottuu joukosta.

Sijoittajat odottavat nyt uusia makrotaloudellisia signaaleja, kun neljännen vuosineljänneksen tuloskausi lähestyy loppuaan.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 81,24 dollaria barrelilta, laskien -0,7 prosenttia perjantain tasosta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 2,2 prosenttia samassa ajassa.
  • Tällä hetkellä 1 USD maksaa: 10,55 NOK; 10,32 SEK; 6,89 DKK ja 0,92 EUR, kun taas 1 EUR maksaa: 11,4 NOK; 11,17 SEK ja 7,45 DKK.
  • Yhdysvaltojen korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,68, on korkeampi kuin kymmenenvuotinen korko, joka on 4,23).
  • Yhdysvaltojen pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-vuotisen inflaation erolla (T10YIE), ovat 2,3 prosentissa, verrattuna Federal Reserven 2 prosentin tavoitteeseen (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Huipputason diplomaatit työskentelevät tauotta vähentääkseen maailmanlaajuisia geopoliittisia jännitteitä. Ukrainan sota on jatkunut nyt kaksi vuotta, ja lisäksi Israelin ja Hamasin välinen sota jatkuu. Myös Yhdysvaltojen ja Kiinan väliset suhteet ovat edelleen viileät.

Diplomaattien rooli historian aikana on ollut ratkaisevan tärkeä dialogin edistämisessä, konfliktien ratkaisemisessa ja rauhan rakentamisessa kansakuntien välille. Varhaisista ad hoc -lähetystöistä antiikin aikana nykyaikaiseen, formalisoituun diplomatiaan, joka syntyi Westfalenin rauhan jälkeen, diplomaatit ovat toimineet kansainvälisen yhteisön siltojen rakentajina. Menestystarinat ulottuvat Wienin kongressista, joka edisti suhteellista rauhaa Euroopassa vuosisadan ajan, ydinkonfliktien välttämiseen kylmän sodan aikana ja rauhansopimuksiin alueellisten konfliktien jälkeen kylmän sodan jälkeen.

Huolimatta vaihtelevasta menestyksestä ja uusista haasteista, kuten globalisaatiosta ja kyberturvallisuudesta, historia korostaa diplomatian merkitystä maailmanlaajuiselle rauhalle ja vakaudelle sekä vahvistaa diplomaatin korvaamattoman roolin monimutkaisten kansainvälisten suhteiden navigoinnissa.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki