Siirry pääsisältöön

Voittojen kotiutusta Wall Streetillä. Inflaatioluvut keskiössä.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tasolla -0,1 % tai välillä [-0,6, 0,4] %.

Wall Street

Yhdysvaltain inflaatioluvut tammikuulta tulivat eilen ‘väärälle’ puolelle, mikä laukaisi laajamittaista voittojen kotiutusta maailman osakemarkkinoilla, mukaan lukien Wall Street. Onko tämä merkki trendimuutoksesta talouden hintapaineissa, on toinen kysymys.

Selkeän pään säilyttäminen rahoitusmarkkinoilla, erityisesti volatiilien tapahtumien, kuten inflaatiolukujen julkaisun, valossa, on olennaista pitkäaikaisen menestyksen varmistamiseksi. Ylireagointi, oli se sitten ylös tai alas, vaatii emotionaalista kurinalaisuutta. Hajauttaminen ja syvällisempi talouden perusteiden ymmärrys voivat auttaa sijoittajia katsomaan ohi lyhytaikaisten heilahteluiden ja keskittymään siihen, mikä ajaa pitkän aikavälin arvoa.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin -0,7 prosenttia alhaalla keskiviikkoaamuna.

Aasialaiset sijoittajat lähettivät osakemarkkinat laskuun keskiviikkona, mikä tarkoittaa, että tältä alueelta ei ole saatavilla tukea tänään. Liikkeet eivät kuitenkaan olleet yhtä dramaattisia kuin mitä näimme Wall Streetillä tiistai-iltana. Mutta, globalisoituneessa maailmassa, jossa elämme, yhden alueen sentimentti tarttuu usein muihin. Tämä tiivis yhteenliittymä tarkoittaa, että taloudelliset shokit yhdessä alueessa voivat nopeasti vaikuttaa globaaliin talouteen, mikä korostaa globalisaation tuomia mahdollisuuksia ja haasteita.

Vaikka globalisaatio on johtanut moniin positiivisiin kehityksiin, kuten talouskasvuun, teknologiseen edistykseen ja miljoonien nostamiseen köyhyydestä, maailma kohtaa myös haasteita, kuten ympäristöhuolia, ja tarve globaalille yhteistyölle näiden kohtaamiseksi.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 82,66 dollaria barrelilta, ylös 0,6 prosenttia tiistain tasosta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -0,2 prosenttia samassa ajassa.
  • 1 USD maksaa kirjoitushetkellä: 10,66 NOK; 10,56 SEK; 6,96 DKK ja 0,93 EUR, kun taas 1 EUR maksaa: 11,4 NOK; 11,32 SEK ja 7,45 DKK.
  • Yhdysvaltojen korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,63, on korkeampi kuin kymmenenvuotinen korko, joka on 4,31).
  • Yhdysvaltojen pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE), ovat 2,29 prosenttia, verrattuna Federal Reserven tavoitteeseen 2 prosentista (Lähde: Federal Reserve

Bank of St. Louis). Korot ja dollari nousivat merkittävästi johtuen eilisistä ‘korkeista’ inflaatioluvuista, mikä itsessään on negatiivista maailmantaloudelle. Monet uskovat, että Federal Reserve pitää korot tämänhetkisellä tasolla pidempään kuin aiemmin oletettiin, ja ensimmäinen korkoleikkaus voidaan lykätä toiselle vuosipuoliskolle.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki