Siirry pääsisältöön

Hienoista nousua Aasiassa. Alkava tuloskausi keskiössä.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Arvioin, että Helsingin pörssi avautuu tasolla +0,3 %, tai välillä [-0,2, 0,8] %.

Wall Street

Yhdysvaltojen KPI-luvut joulukuulta tulivat eilen odotettua korkeammiksi. Osakesijoittajat reagoivat negatiivisesti lukuihin, sillä ne voivat pakottaa Federal Reserven pitämään korkotasot nykyisellä tasolla odotettua pidempään. Tunnelma Wall Streetillä kuitenkin parani iltaa kohti.

Tänään alkaa neljännen neljänneksen tuloskausi raporteilla neljästä maailman suurimmasta finanssiyrityksestä – JPMorgan, Bank of America, Wells Fargo ja Citigroup – sekä maailman suurimmalta varainhoitajalta, BlackRockilta. Kun sijoittajat analysoivat suuryritysten tulosraportteja, he keskittyvät keskeisiin alueisiin kuten tuloihin ja voittoihin arvioidakseen yritysten taloudellista terveyttä. He etsivät merkkejä kasvusta verrattuna aiempiin vuosiin ja kiinnittävät huomiota yritysten tulevaisuudennäkymiin ja ohjeistuksiin ymmärtääkseen potentiaaliset tulomahdollisuudet ja riskit.

Rahoitusyhtiöille on myös tärkeää tarkastella toimialakohtaisia indikaattoreita, kuten lainojen laatua ja hallinnoitavan pääoman määrää. Nämä raportit tarjoavat arvokasta tietoa yritysten nykyisestä asemasta ja tulevaisuuden potentiaalista, mikä on ratkaisevaa sijoituspäätöksissä.

Netflix Inc (2,9%), Salesforce Inc (2,7%), Valero Energy Corp (2,6%), johtivat voittajien listaa S&P 500 -indeksin yrityksissä. Paramount Global (-5,5%), AES Corp (-4,5%), WEC Energy Group Inc (-4,1%), päätyivät listan pohjalle.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin nousseet 0,2 prosenttia perjantaiaamuna.

Kiinan joulukuun inflaatioluvut tulivat odotettua alhaisemmiksi. Koska Kiina kamppailee liian alhaisen inflaation kanssa heikkojen taustalla olevien kasvuvireiden vuoksi, monet olivat toivoneet korkeampia lukuja. Kysymys siitä, pystyvätkö Kiinan viranomaiset kääntämään tämän negatiivisen suuntauksen lyhyellä ja keskipitkällä aikavälillä, on ratkaiseva sijoittajien kiinnostuksen palauttamiseksi. Sekä Shanghai CSI 300- että Hang Seng -indeksit ovat jääneet jälkeen muista maailman pörssi-indekseistä viime vuosina. Intian pörssi sen sijaan on ylittänyt useimmat, ei vain Aasiassa, vaan myös globaalisti.

Kiina, joka kerran oli nopeasti kasvava taloudellinen supervoima, kohtaa nyt hidastuvan kasvun ja tiukemmat sääntelyhaasteet, mikä heijastuu Shanghai CSI 300:n ja Hang Seng -indeksien alhaisempiin suorituksiin. Intia puolestaan, kasvavalla taloudellaan erityisesti palvelu- ja teknologiasektoreilla sekä markkinaystävällisillä uudistuksillaan, näyttäytyy dynaamisempana ja lupaavampana markkinana, kuten Intian pörssin suoritus viittaa. Tämä luo kontrastin Kiinan kypsän, mutta hidastuvan kasvun, ja Intian nuoremman, mutta potentiaalisesti volatiilimman taloudellisen maiseman välille, tarjoten molemmat ainutlaatuisia mahdollisuuksia ja haasteita sijoittajille.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 78,98 dollaria barrelilta, noussut 0,5 prosenttia torstain tasosta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 3 prosenttia samalla ajanjaksolla.
  • 1 USD maksaa kirjoitushetkellä: 10,29 NOK; 10,25 SEK; 6,79 DKK ja 0,91 EUR, kun taas 1 EUR maksaa: 11,3 NOK; 11,25 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on invertteri (kaksivuotinen korko, joka on 4,27, on korkeampi kuin kymmenenvuotinen korko, joka on 3,98).
  • Yhdysvaltain pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE) kautta, ovat 2,22 prosentissa, verrattuna Federal Reserve:n 2 prosentin tavoitteeseen (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Jännitteet Lähi-idässä, erityisesti Punaisenmeren ympärillä, ovat kasvaneet viime päivinä. Geopoliittiset riskitekijät vaikuttavat rahoitusmarkkinoihin monin tavoin. Kun geopoliittinen riski, kuten kasvavat jännitteet Lähi-idässä, kärjistyy, rahoitusmarkkinat kokevat usein merkittäviä vaikutuksia. Sijoittajat saattavat hakea turvaa, mikä usein johtaa valtionvelkakirjojen korkojen laskuun ja “turvasatama” -valuuttojen, kuten dollarin, vahvistumiseen. Raaka-aineiden hinnat, erityisesti öljyn ja kullan, voivat kokea merkittäviä heilahteluja. Hinnat nousevat usein huolien takia tarjonnan turvaamisesta ja kullan turvallisena sijoituksena. Osakemarkkinat reagoivat yleensä negatiivisesti tällaisiin jännitteisiin, osakekurssien laskiessa. On kuitenkin joitakin sektoreita, kuten puolustusteollisuus, jotka voivat kokea kasvua. Nämä markkinoiden liikkeet ajetaan sekä todellisista tapahtumista että markkinoiden odotuksista tulevaisuuteen.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki