Siirry pääsisältöön

M&A-toiminta kasvussa Wall Streetillä. Nikkei 225 näyttää suuntaa Aasiassa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Arvioin, että Helsingin pörssi avautuu tasolla +0,1 %, tai välillä [-0,4, 0,6] %.

Wall Street

Useimmat nuolet osoittivat alaspäin Wall Streetillä tiistaina, paitsi Nasdaq-indeksissä, jossa sirujätit AMD ja Nvidia jatkoivat nousuaan. Sijoittajat ja talousanalyytikot odottavat nyt jännittyneinä JPMorganin ja Bank of American neljännen vuosineljänneksen tuloksia, jotka julkaistaan perjantaina. Nämä tulokset ovat tärkeitä, koska ne tarjoavat näkemyksiä Yhdysvaltojen yleisestä taloudellisesta terveydestä.

M&A-toiminta on kasvanut merkittävästi viime aikoina, Federal Reserven ‘Pivotin’ – vihjeiden ansiosta, että korkohuippu tässä syklissä on saavutettu. Eilen muun muassa Hewlett Packard Enterprises teki käteistarjouksen Juniper Networksista, joka päätyi voittajien listan kärkeen.

M&A-toiminnan, joka tarkoittaa fuusioita ja yritysostoja (Mergers and Acquisitions), lisääntyminen on yleensä positiivinen merkki osakemarkkinoille, koska se viittaa siihen, että yritykset luottavat taloudelliseen tulevaisuuteen ja näkevät kasvumahdollisuuksia. Tämä johtaa usein parempaan pääoman käyttöön skaalaetujen kautta ja voi aiheuttaa välittömän osakekurssien nousun ostettaville yrityksille. Vaikka M&A-toimintaan liittyy tiettyjä riskejä ja haasteita, yleinen lisääntyminen tässä toiminnassa nähdään merkkinä dynaamisesta ja optimistisesta liike-elämästä ja osakemarkkinoista.

Juniper Networks Inc (21,8 %), Catalent Inc (5,9 %), Illumina Inc (4,5 %) johtivat voittajien listaa S&P 500 -indeksissä mukana olevien yritysten joukossa. Hewlett Packard Enterprise Co (-8,9 %), Eversource Energy (-7,7 %), Charles River Laboratories International Inc (-5,2 %) päätyivät listan pohjalle.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) päätyivät keskimäärin tasaisiksi keskiviikkoaamuna.

Nikkei 225-indeksi (+2,2%) jatkoi vahvaa kasvuaan viimeöisessä kaupankäynnissä ja lähestyy nyt 80-luvulla paljon puhuttuja huipputasoja. Nikkei 225, tärkeä osakeindeksi Tokion pörssissä, koostuu 225 johtavasta japanilaisesta yrityksestä ja toimii Japanin talouden barometrina. Globaalisti indeksi antaa näkemyksiä yhden maailman suurimman talouden taloudellisesta tilasta, ja sen liikkeillä on merkitystä maailmanmarkkinoille.

Nikkei saavutti historiallisen huipun 1980-luvun lopulla, heijastaen taloudellista kuplaa, jonka jälkeen seurasi pitkä taloudellisen stagnaation kausi, jota kutsutaan “kadonneiksi vuosikymmeniksi”. Muut Aasian pörssi-indeksit päätyivät enimmäkseen laskuun. Toisin sanoen, alueelta ei ole odotettavissa suurta vetoapua tänään.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 77,88 dollaria barrelilta, mikä on 1,3 prosentin nousu tiistain tasoihin verrattuna. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 0,6 prosenttia samassa ajanjaksossa.
  • 1 USD maksaa tällä hetkellä: 10,35 NOK; 10,24 SEK; 6,82 DKK ja 0,91 EUR, kun taas 1 EUR maksaa: 11,3 NOK; 11,19 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,36, on korkeampi kuin kymmenen vuoden korko, joka on 4,03).
  • Yhdysvaltain pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE) -indikaattorilla, ovat 2,22 prosenttia, verrattuna Federal Reserven tavoitteeseen 2 prosenttia (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Yhdysvaltain pitkän aikavälin inflaatio-odotukset näyttävät vakiintuneen noin 2,2 prosenttiin. Tämä on hieman yli Federal Reserven kahden prosentin tavoitteen. Ottaen huomioon, että Yhdysvaltain keskuspankki on nyt siirtynyt keskittymään uuden, tasapainoisen kasvun käynnistämiseen välttääkseen taantuman maailman tärkeimmässä taloudessa, inflaation odotetaan pysyvän näillä tasoilla tulevaisuudessa. Mikäli taantuma tapahtuisi, sekä inflaatio että korot todennäköisesti laskisivat jyrkästi.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki