Siirry pääsisältöön

Laajaa nousua Wall Streetillä. Fed fokuksessa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Arvioin, että Helsingin pörssi avaa tänään tasolla +0,1 % tai välillä [-0,3, 0,5] %.

Wall Street

Kymmenen yhdestätoista sektorista nousivat Wall Streetillä maanantaina. Nousu oli kohtalaisen maltillista, mutta laajaa, mikä sinällään on positiivista. Telekommunikaatioon liittyvät yritykset olivat ainoita, jotka laskivat eilisen kaupankäynnin aikana.

Sijoittajat odottavat nyt keskiviikon korkopäätöstä Federal Reserveltä. On odotettavissa, että korko pysyy ennallaan vielä kerran, mutta suuri kysymys on, tuleeko seuraava korkomuutos olemaan leikkaus vai ei.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat tiistai-aamuna nousseet keskimäärin 0,3 prosenttia.

Aasian pörssit näyttävät aamutunneilla lievää nousua, mikä antaa toivoa positiivisesta vaikutuksesta tästä alueesta tänään. Erityisesti Hang Seng -indeksi, joka on tähän mennessä laskenut tänä vuonna 17,7 prosenttia, erottuu tänään yhdessä Japanin pääindeksin, Nikkei 225:n kanssa.

Toisin kuin Hang Seng -indeksi, Nikkei 225 on noussut merkittävästi tänä vuonna, hyötyen suotuisista makrotaloudellisista olosuhteista. Maailman johtavien osakeindeksien joukossa Nikkei 225 vaikuttaa paitsi sijoittajiin ja markkinoihin Japanissa, myös globaaleihin markkinoihin. Sijoittajat ympäri maailmaa seuraavat Nikkei 225:ttä ymmärtääkseen Aasian markkinatrendejä ja käyttävät sitä indikaattorina alueen yleiselle taloudelliselle tilanteelle.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 76,52 dollaria barrelilta, mikä on 1,2 prosentin nousu maanantain tasoihin verrattuna. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 4,5 prosenttia samassa ajassa.
  • Yhdysvaltain dollari maksaa tällä hetkellä; 10,94 NOK, 10,47 SEK, 6,92 DKK ja 0,93 EUR, kun taas yksi euro maksaa; 11,8 NOK, 11,28 SEK ja 7,45 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,71, on korkeampi kuin kymmenen vuoden korko, joka on 4,21).
  • Yhdysvaltain pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE) -indikaattorilla, ovat 2,19 prosenttia, verrattuna Federal Reserven 2 prosentin tavoitteeseen (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Öljyn hinta näyttää vakiintuneen alle 80 dollarin barrelilta viime viikon OPC+ -huippukokouksen jälkeen. Öljyn hinta 70-80 dollarin välillä barrelilta voi olla hyvä hinta sekä öljy-yhtiöille että kuluttajille.

On tärkeää huomata, että öljymarkkinat ovat erittäin monimutkaiset ja monista epävarmuustekijöistä riippuvaiset. Hintaprognoosit ja “hyvän hinnan” arvioinnit voivat muuttua nopeasti globaalin taloudellisen maiseman muuttuessa.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki