Siirry pääsisältöön

Rauhallista Aasiassa viime yönä. OPEC+ fokuksessa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Arvioin, että Helsingin pörssi avaa tänään tasolla +0,2 % tai välillä [-0,1, 0,5] %.

Wall Street

Pienet ja keskisuuret yritykset, jotka muodostavat Russell 2000 -indeksin (+0,6 %), johtivat Wall Streetiä keskiviikkona. Toisaalta kaikkein suurimmat yritykset, jotka ovat osa laajaa S&P 500 -indeksiä, pysyivät paikallaan eilen.

Russell 2000 -indeksi on osoittanut voimaa viime kuukauden aikana, hyötyen rohkaisevista korkoliikkeistä. Yhdysvaltain markkinakorot ovat laskeneet voimakkaasti viime viikkoina, ajettuina signaaleista, että tämän syklin korkein korkotaso on saavutettu.

Russell 2000 -indeksi edustaa merkittävää osaa Yhdysvaltain osakemarkkinoista. Nämä pienet ja keskisuuret yritykset ovat usein ketterämpiä ja voivat sopeutua nopeammin markkinamuutoksiin verrattuna suurempiin yrityksiin. Tämä tekee niistä tärkeän indikaattorin Yhdysvaltain talouden terveydestä, erityisesti kotimaisesta taloudellisesta toiminnasta.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat nousseet keskimäärin 0,1 prosenttia torstaiaamuna.

Useimmat Aasian pörssi-indeksit ovat nousussa aamutunneilla, mutta vain niukasti. Sijoittajat pysyvät rauhallisina, huolimatta Kiinan uusista heikoista makrotalouden luvuista (Kiinan virallinen valmistavan teollisuuden PMI). Kiinan talous on kamppaillut useita vuosia, erityisesti Covid-19-pandemian jälkeen. Maan viranomaiset työskentelevät kovasti uuden kasvun stimuloimiseksi sekä tärkeän kiinteistösektorin vakauttamiseksi, jota painaa suuri velka.

Maailman toiseksi suurimpana taloutena ja keskeisenä toimijana globaaleissa toimitusketjuissa ja kaupassa, Kiinalla on merkittävä vaikutus maailmantalouteen.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 83,17 dollaria barrelilta, noussut 2,7 prosenttia keskiviikon tasosta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -0,3 prosenttia samana aikana.
  • 1 USD maksaa tällä hetkellä: 10,65 NOK; 10,36 SEK; 6,8 DKK ja 0,91 EUR, kun taas 1 EUR maksaa: 11,7 NOK; 11,36 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,65, on korkeampi kuin kymmenen vuoden korko, joka on 4,29).
  • Yhdysvaltain pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE) -indeksillä, ovat 2,21 prosenttia, verrattuna Federal Reserven 2 prosentin tavoitteeseen (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

OPEC+-huippukokous, joka alun perin piti pitää sunnuntaina, pidetään tänään. Öljyn hinta on kokenut voimakkaita heilahteluja viime päivinä epävarmuuden vuoksi kokouksen lykkääntymisen syystä. OPEC+-maat, Saudi-Arabian johdolla, ovat onnistuneet pitämään öljyn hinnan vakiona korkealla tasolla pitkään leikkaamalla öljyntuotantoa globaalin kysynnän muutosten mukaisesti.

Suuri kysymys on kuitenkin, voivatko ne jatkaa yhteistyötä tuotantotasojen suhteen tulevaisuudessa. Yhdysvaltojen nousun maailman suurimmaksi öljyntuottajaksi odotetaan myös vaikuttavan tulevaisuudessa, koska tämä heikentää kartellin kykyä vakauttaa hintoja.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki