Siirry pääsisältöön

Huikeat luvut Nvidialta

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Arvioin, että Helsingin pörssi avaa tänään tasolla +0,1 % tai välillä [-0,3, 0,5] %.

Wall Street

Useiden peräkkäisten nousupäivien jälkeen monet sijoittajat päättivät tiistaina kotiuttaa voittojansa. Nasdaq-indeksi päätti päivän 0,6 prosentin laskussa. S&P 500 ja Dow Jones Industrial Average seurasivat perässä, laskien 0,2 prosenttia kumpikin. Eilen Federal Reserven edellisen korkokokouksen pöytäkirja julkaistiin, mutta siinä ei ollut paljon uutta tietoa. Vaikka vaikuttaa siltä, että korkohuippu saattaa olla saavutettu Yhdysvalloissa, kaikki viittaa siihen, että korkotaso pysyy suhteellisen korkeana jonkin aikaa.

Pörssin sulkeuduttua Nvidia toimitti vaikuttavat tulokset 3. neljännekseltä, mutta osakekurssi liikkui vähän jälkimarkkinoilla. Maailman kenties tämän hetken seuratuin yhtiö ilmoitti, että myynti Kiinaan vähenee merkittävästi 4. neljänneksellä johtuen Yhdysvaltojen vientirajoituksista. Menetetty myynti odotetaan kuitenkin korvattavan enemmän kuin tarpeeksi yrityksen tuotteiden valtavan kysynnän ansiosta.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin -0,1 prosenttia alhaalla keskiviikkoaamuna.

Aasian suurissa pörssi-indekseissä ei nähty suuria heilahteluja. Koska Nvidia, yhtenä todella suurista yrityksistä, on nyt julkaissut edellisen neljänneksen tuloksensa, monet pitävät tätä tulokautta päättyneenä. Useimmat yritykset ovat toimittaneet odotettua parempia nettotuloksia, mutta monet ovat kamppailleet ylärivin kasvattamisen (myynnin kasvu) kanssa.

Tuloskausi tarjoaa näkemyksiä yritysten taloudelliseen terveyteen ja voi antaa viitteitä laajemmasta taloudellisesta tilanteesta. Kokonaisuudessaan tämä tuloskausi näyttää tarjoavan sekalaisen kuvan yritysten taloudellisesta tilasta. Kannattavuus on yllättänyt positiivisesti, mutta liikevaihdon kasvun tyrehtyminen huolestuttaa. Tämä heijastaa usein laajempia taloudellisia olosuhteita, kuten talouskasvun kituliaisuutta, kilpailuhaasteita ja kuluttajakäyttäytymisen muutoksia.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 82,12 dollaria barrelilta, 0,3 prosenttia ylöspäin tiistain tasoista. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -1,2 prosenttia samalla ajanjaksolla.
  • 1 USD maksaa tällä hetkellä; 10,69 NOK, 10,47 SEK, 6,83 DKK ja 0,92 EUR, kun taas 1 EUR maksaa; 11,7 NOK, 11,42 SEK ja 7,45 DKK.
  • Yhdysvaltojen korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,89 on korkeampi kuin kymmenvuotinen korko, joka on 4,42).
  • Yhdysvaltojen pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE), ovat 2,25 prosentissa, verrattuna Federal Reserven 2 prosentin tavoitteeseen (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Öljyn hinta on ollut tämän viikon keskipisteessä suurten laskujen ja spekulaatioiden vuoksi siitä, että OPEC-maat käsittelevät tätä uudella tuotantoleikkauksella. Voimakas öljykartelli kokoontuu vuoden viimeiseen huippukokoukseen sunnuntaina. Dollari on myös heikentynyt viime aikoina, mikä edistää entisestään öljyntuottajien tulojen laskua.

Sunnuntain OPEC-huippukokouksen mahdolliset lopputulokset voivat vaihdella monien tekijöiden mukaan, mukaan lukien nykyiset markkinaolosuhteet, poliittiset arvioinnit ja yksittäisten jäsenvaltioiden taloudelliset tarpeet. Öljynhinnan laskun vuoksi OPEC-maat voivat päättää vähentää tuotantoa tarjonnan kiristämiseksi ja siten hintojen nostamiseksi. Tämä on ollut yleinen käytäntö menneisyydessä, kun hinnat ovat laskeneet. OPEC voi myös päättää ylläpitää nykyisiä tuotantotasoja. Tämä voi tapahtua, jos he katsovat nykyisen hinnanlaskun olevan väliaikainen tai jos sisäinen erimielisyys oikeasta strategiasta vallitsee.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki