Siirry pääsisältöön

Käänne Wall Streetillä. Keskuspankki Federal Reserve fokuksessa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tänään tasolla +0,0 % tai välillä [-0,4; 0,4] %.

Wall Street

Usean viikon laskun jälkeen, suunta kääntyi ylöspäin Wall Streetillä viime viikolla. Vahvat tulokset teknologiajäteiltä Alphabet ja Microsoft olivat merkittävässä roolissa tässä käännekohdassa. On edelleen epävarmaa, jatkuuko tämä positiivinen trendi tulevalla viikolla. Jos Apple ja Amazon, jotka julkistavat tuloksensa tällä viikolla, yllättävät markkinat samalla tavalla kuin Microsoft ja Alphabet, nousu saattaa jatkua.

Tuloskausi tuo usein mukanaan markkinavolatiliteettia, kun sijoittajat reagoivat sekä raportoituun tulokseen että esitettyihin tulevaisuudennäkymiin. Positiiviset yllätykset liikevaihdon tai tuloksen kasvussa tai optimistisempi tulevaisuudenennuste kuin odotettu, voivat johtaa osakekurssien nousuun. Toisaalta pettymykset tuloksissa tai negatiivinen tulevaisuudenennuste voivat johtaa kurssilaskuun.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat nousseet keskimäärin 1,1 prosenttia maanantaiaamuna.

Aasialaiset sijoittajat nostivat indeksejä alueella maanantaina, hyödyntäen positiivisia signaaleja Wall Streetiltä perjantaina. Hang Seng -indeksi suoriutui parhaiten, seurattuna Shanghai CSI 300 -indeksistä. Hang Seng -indeksi ja Shanghai CSI 300 ovat kaksi merkittävää osakeindeksiä Aasiassa, jotka edustavat suuria ja likvidejä yrityksiä vastaavasti Hongkongissa ja Manner-Kiinassa.

Hang Seng -indeksi kattaa useita taloussektoreita ja tarjoaa näkemyksiä Hongkongin taloudellisesta tilanteesta, kun taas Shanghai CSI 300 sisältää johtavia yrityksiä Shanghain ja Shenzhenin pörsseistä ja toimii mittarina Kiinan taloudelliselle terveydelle. Näiden indeksien välinen suhde heijastaa taloudellista ja kaupallista integraatiota Hongkongin ja Manner-Kiinan välillä, missä poliittiset, taloudelliset ja globaalit tapahtumat voivat vaikuttaa molempiin markkinoihin.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 87,51 dollaria per tynnyri.
  • 1 USD maksaa kirjoitushetkellä: 10,99 NOK; 10,89 SEK; 6,96 DKK ja 0,93 EUR, kun taas 1 EUR maksaa: 11,8 NOK; 11,69 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 5, on korkeampi kuin kymmenen vuoden korko, joka on 4,67).
  • Yhdysvaltain pitkäaikaiset inflaatio-odotukset, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE), ovat 2,43 prosenttia, verrattuna Federal Reserve:n tavoitteeseen 2 prosenttia (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Keskiviikkona on odotettavissa uusi korkokokous Federal Reserveltä, mikä todennäköisesti vaikuttaa globaaleihin rahoitusmarkkinoihin tulevina päivinä. Lisäksi perjantaina julkaistaan “kuukauden tärkein avainluku” – US Nonfarm Payrolls. Ottaen huomioon, että Yhdysvaltojen pitkäaikaiset inflaatio-odotukset ovat nousseet viime kuukausina ja talouden kasvuvauhti on heikentynyt, on odotettavissa, että Fedin sävy tulee olemaan aiempaa tiukempi.

Termi “hawkish” tulee englannin sanasta “hawk”, joka tarkoittaa haukkaa. Taloudellisessa yhteydessä sitä käytetään kuvaamaan asennetta tai lähestymistapaa, joka on tiukka inflaation hallinnassa rahapolitiikassa. “Hawkish” asenne tarkoittaa yleensä, että keskuspankki, kuten Federal Reserve, on taipuvaisempi nostamaan korkoja tai pitämään ne korkeina pidempään kuin aiemmin signaloitu, jotta inflaatio saataisiin kuriin tai hillittyä. Tämä on vastakohta “dovish” asenteelle, joka keskittyy enemmän talouskasvun stimulointiin alhaisempien korkotason kautta.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki