Siirry pääsisältöön

Meta fokuksessa sijoittajien odotukset pettäneen raportin jälkeen

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista. Roger Berntsen omistaa osakkeita seuraavista raportissa mainituista yrityksistä; Tesla ja ServiceNow

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tänään tasolla -0,2 % tai välillä [-0,6; 0,2] %.

Wall Street

Heikompi “guiding” ja kohonneet kustannukset pelästyttivät Meta-osakkeenomistajat eilen. Ensimmäisen neljänneksen tulokset olivat tosin odotettua korkeammat, mutta tämä ei riittänyt kompensoimaan heikentyneitä näkymiä. On odotettavissa, että Meta-osake painaa sekä Nasdaq-indeksiä että S&P 500:aa tänään, ottaen huomioon yhtiön koon. IBM ja ServiceNow laskivat myös merkittävästi julkistettuaan Q1-tuloksensa pörssin sulkeuduttua, kun taas Ford nousi.

Meta, IBM, ServiceNow ja Ford ovat kaikki johtavia toimijoita omilla alueillaan. Meta, aiemmin tunnettu nimellä Facebook, hallitsee sosiaalisen median aluetta ja sijoittaa laajennettuun todellisuuteen, kun taas IBM:llä on pitkä historia innovaatioissa IT-alalla ja se on viime aikoina keskittynyt pilvipalveluihin ja tekoälyyn.

ServiceNow tarjoaa automatisoituja pilvipohjaisia ratkaisuja, jotka parantavat liiketoimintaprosesseja, ja kokee vahvan kysynnän. Ford, pioneeri autoteollisuudessa, tutkii uusia alueita sähköisten ajoneuvojen ja autonomisen teknologian avulla.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin -0,4 prosenttia alaspäin torstaiaamuna.

Aasian markkinoilta ei ole odotettavissa vetoapua tänään, koska useimmat pörssi-indeksit alueella laskivat yön aikana. Tällä hetkellä tulosten julkistuskausi on keskiössä, mutta tärkeitä makrotaloudellisia lukuja, mukaan lukien Yhdysvaltojen PCE-luvut, odotetaan myös vaikuttavan osakemarkkinoihin tulevina päivinä. Tänään on muuten yksi Pohjoismaiden pörssien kiireisimmistä tulospäivistä.

Huolellisella valmistautumisella ja selkeällä strategialla sijoittajat voivat navigoida jopa kiireisimmät tulospäivät suuremmalla varmuudella ja mahdollisesti saavuttaa parempia tuloksia.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 88,16 dollaria barrelilta.
  • 1 USD maksaa kirjoitushetkellä: 10,98 NOK; 10,87 SEK; 6,97 DKK ja 0,93 EUR, kun taas 1 EUR maksaa: 11,8 NOK; 11,64 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltojen korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,94, on korkeampi kuin kymmenen vuoden korko, joka on 4,65).
  • Yhdysvaltojen pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-vuotisen rikkoutumisinflaation määrällä (T10YIE), ovat 2,41 prosenttia, verrattuna Federal Reserven tavoitteeseen 2 prosenttia (lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Yhdysvaltojen öljyvarastot olivat odotettua suuremmat viime viikolla, tuoreiden mittauksien mukaan EIA:lta. EIA on riippumaton virasto Yhdysvaltain energiaministeriön alaisuudessa, joka toimittaa tietoja energiamarkkinoista, mukaan lukien viikoittaiset öljyvarastotiedot. Nämä tiedot ovat olennaisia ymmärtämään tarjonnan ja kysynnän dynamiikkaa öljymarkkinoilla ja niillä on suora vaikutus öljyn hintoihin. Odottamattoman suuri lisäys öljyvarastoissa voi viitata alhaisempaan kysyntään tai ylituotantoon, mikä usein johtaa alhaisempiin öljyn hintoihin, ja päinvastoin.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki