Siirry pääsisältöön

Korkojen lasku johti pörssien nousuun Aasiassa ja Yhdysvalloissa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista. Roger Berntsen omistaa osakkeita seuraavissa raportissa mainituissa yrityksissä; Tesla

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tänään tasolla +0,4 % tai välillä [0,0; 0,8] %.

Wall Street

Tesla ei onnistunut vastaamaan analyytikoiden odotuksiin ensimmäisellä neljänneksellä (Q1), mutta vihjeet uusista “edullisista” malleista sekä autopilottijärjestelmän toimitukset “kilpailijoille” innostivat sijoittajia. Osake nousi jopa 13,3 prosenttia jälkipörssikaupassa, nousten 1,8 % tavallisessa kaupankäynnissä. Huolimatta eilisestä noususta Tesla-osake on tänä vuonna laskenut voimakkaasti, kuten monet muutkin sähköautovalmistajat.

Ensimmäisen neljänneksen tulokausi on nyt hyvässä vauhdissa ja se tulee todennäköisesti vaikuttamaan maailman osakemarkkinoihin tulevina päivinä.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) olivat keskimäärin 1,1 prosentin nousussa keskiviikkoaamuna.

Aasian sijoittajat inspiroituivat Wall Streetin tiistain tapahtumista. Japanin Nikkei 225, joka yhdessä Intian SENSEXin kanssa on johtanut viime vuosina, pärjäsi parhaiten yön aikana. On luonnollista olettaa, että hyvä tunnelma Aasiassa ja Yhdysvalloissa tarttuu tänään Euroopan pörsseihin.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 87,6 dollaria barrelilta.
  • 1 USD maksaa kirjoitushetkellä: 10,89 NOK; 10,81 SEK; 6,97 DKK ja 0,93 EUR, kun taas 1 EUR maksaa: 11,7 NOK; 11,57 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,93, on korkeampi kuin kymmenenvuotinen korko, joka on 4,62).
  • Yhdysvaltain pitkäaikaiset inflaatio-odotukset, mitattuna 10-vuotisen inflaatiosuojatun koron (T10YIE) kautta, ovat 2,41 prosenttia, verrattuna Federal Reserven tavoitteeseen 2 prosenttia (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Markkinakorot, johtuen Yhdysvaltain 10-vuotisesta, laskivat merkittävästi eilen noustuaan tasaisesti pidemmän ajanjakson ajan. Osakemarkkinat reagoivat odotetusti nousulla seurauksena korkojen laskusta. Kun markkinakorot laskevat, osakemarkkinat yleensä reagoivat nousulla. Tämä johtuu siitä, että matalammat korot vähentävät yritysten pääomakustannuksia. Se tekee sijoittamisesta kasvuhankkeisiin taloudellisesti houkuttelevampaa ja samalla vähentää olemassa olevan velan korkomenoja. Tällaiset olosuhteet voivat johtaa kasvaviin odotuksiin yritysten tulevasta tuloksesta ja tekevät osakkeista houkuttelevampia verrattuna korkoa tuottaviin sijoituksiin, kuten obligaatioihin.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki